en nog veel meer

Lees(ie) zondag, alle artikelen van week 9 op een rijtje

De rubriek Lees(ie) zondag – vrij vertaald naar lazy sunday is speciaal  voor degenen die geen tijd hebben gehad op mijn stukjes te lezen.

Ook deze zondag zet ik alle artikelen die deze week op Mam is de hort op zijn verschenen nog even op een rijtje. Als je op de rode link klikt kun je het artikel nog eens terug lezen.

Even stilstaan

Soms heb je even geen inspiratie. Of ben je druk met andere dingen of zit je te wachten tot een artikel is goedgekeurd. En sta je hierdoor leterlijk stil. Vandaar dat ik een oude blog, maar wel een toepasselijke tevoorschijn heb gehaald.

Een fotoreportage over mijn eigen omgeving. Tijdens een ritje tussen mijn huis en het station zag ik zoveel moois. Dat ik even uit mijn auto ben gestapt om een paar foto’s  te maken van het winterse beeld om mij heen. Even letterlijk stilstaan bij de prachtige natuur bij mij om de hoek. Kijk je mee?

Stilstaan in de Surhuizumermieden

Stilstaan in de Surhuizumermieden

Drachten Stad in Stijl

Drachten  is een van de grotere plaatsen bij mij in de buurt. Een doorsnee provinciestad met ruim 55.000 inwoners, maar daarmee is alles wel gezegd vind ik. Want bijzonder is Drachten niet. En hoewel het qua grootte een stad is, behoort die niet tot de Friese elf steden.
Toch heeft Drachten meer dan je in eerste instantie zou vermoeden. Zoals Museum Drachten met een bijzondere verzameling werken van Dada en De Stijl. Maar ook buiten de muren van het museum zijn veel verwijzingen naar deze stijlen te vinden. In Drachten stad in Stijl neem ik je mee naar Drachten.

Drachten: Stad in Stijl

Drachten: Stad in Stijl

Waar blijven toch die voordelige treinkaartjes?

Het is dat je nu een voordelig treinkaartje kunt kopen via een actie bij Bakker Bart. Maar daarmee is alles gezegd. Voorheen was er namelijk altijd wel een winkelketen die een dagkaartactie aanbood, waardoor je nooit mis hoefde te grijpen als je voordelig met de trein “de hort op” wilde gaan.

Maar de laatste tijd zie ik alleen maar de kaartjes van de NS Spoordeelwinkel voorbijkomen en een vage actie van AH. Terwijl er in februari altijd een dagkaartenactie bij het Kruidvat was, die ik gebruikte voor ons vriendinnenweekend in maart. Maar die tijd lijkt voorbij. Ik ben op onderzoek uitgegaan en in Waar blijven toch die voordelige treinkaartjes kun je lezen waarom er zo weinig dagkaartenacties zijn.

Vanaf 12 maart 2018 kun je bij Kruidvat toch weer treinkaartjes halen. Het treinkaartje is dit keer niet alleen in het weekend, maar ook doordeweeks tijdens de daluren geldig. De reisperiode loopt van 12 maart tot en met 13 mei 2018 (uitgezonderd Koningsdag). Eén treinkaartje kost 15,99 euro, maar als je er meer koopt, krijg je korting. OP = OP. Meer info op de website van Treinreiziger

Dit waren de blogposts van de afgelopen week. Morgen vind je weer een nieuw artikel op mijn website.

Wil je geen artikel missen van Mam is de hort op. Volg mijn blog dan op Facebook, Twitter , Pinterest en Instagram. Zie ik je daar?

Fijne zondag!

Groet van Marion.

  1. Ik wandel graag in de natuur. Dit weekend zou het lekker weer worden.

  2. Leuk overzicht ben er ook mee bezig om weekoverzichten te maken dat lezers kunnen doorklikken

  3. Echt een leuk idee! Ik ga er weer eens doorkijken. Ik merk dat ik deze overzichten wel sneller bekijk en doorklik op de artikelen per stuk ook!

  4. Leuk artikel om blogposten op ritje te zetten. Heerlijk in de natuur wandeling maken. Als het weer mooi is, dan gaan wij heerlijk natuur in

  5. Ik schrik soms zelf nog van plaatsen vlakbij mij die ik nog niet had ontdekt. Als je eens goed rondkijkt, kan je echt nog versteld staan!

  6. Mooie natuur is echt niet ver weg. Heb je eerst blog bekeken. Mooie platen. Zelf vind ik het ook altijd fijn om even een rondje door het park of de polder te doen. Even ” aarden” en genieten van al het “groen”. Kan dan ook niet wachten tot de lente weer begint het alles inderdaad weer groen is.

  7. Ik was in februari opzoek naar een kaartje maarja als ik opzoek ben dan is er weer geen leuke actie zoals normaal

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial