Reizen

Koop een boek tijdens de Boekenweek en ga gratis met de trein

Op 10 maart, begint de boekenweek. Tijdens deze week staat het Nederlandse boek centraal en zijn er weer verschillende acties. De leukste actie vind ik dat je op de laatste zondag van de boekenweek gratis met de trein mag reizen, als je in het bezit bent van het Boekenweekgeschenk.

Gratis boekenweekgeschenk

Dus als je slim bent dan koop je in de Boekenweek, voor € 12,50 aan Nederlandstalige boeken. Je krijgt dan het boekje Gezien de feiten geschreven door Griet op de Beeck helemaal gratis bij je boekenaankoop. En dat is nog niet alles. Op zondag 18 maart kun je namelijk gratis met de NS reizen. Mits je in het bezit bent van het boekenweekgeschenk.

Dit jaar is het boekenweekgeschenk  geschreven door Vlaamse Schrijfster Griet op de Beeck. Ik ken deze schrijfster niet maar zij  brak in 2013 door met haar debuutroman Vele hemels boven de zevende . Sindsdien heeft zij al drie bestsellers op haar naam staan, die in zes talen zijn vertaald. Met meer dan 700.000 verkochte boeken is zij één van de bestverkopende Nederlandstalige auteurs van dit moment.

boekenweekgeschenk 2018

boekenweekgeschenk 2018

Gezien de feiten

Het boekenweek van 2018 is Gezien de feiten. Dit boek gaat over Olivia, een vrouw voor wie opeens alles anders wordt. Een verhaal over de kracht van spijt hebben, de gretige wil om goed te leven, de warme wurggreep van families, de angst om ruimte in te nemen, de kilte van de wereld zoals we haar kennen en het wapen dat liefde kan zijn, als ze echt is tenminste.

Gratis met de trein

Dus als je zondag 18 maart gratis “de hort op”  wilt gaan, koop dan in de boekenweek een boek en ontvang daarbij het gratis boekenweekgeschenk. Het boekenweekgeschenk is je treinticket waarmee je op 18 maart de hele dag gratis mag reizen.  Dus als de conducteur langskomt zorg er dan voor dat je het boekenweekgeschenk bij de hand hebt en je de voorkant van het boek kan laten zien.

Tip: Gebruik je je boekenweekgeschenk tijdens een weekendje weg? Vanaf 12 maart zijn er weer goedkope treindagkaarten te koop bij het Kruidvat. Dan kun je ook op zaterdag heel voordelig met de trein.

Vertaling is het Fries

Omdat Leeuwarden dit jaar de Culturele Hoofdstad van Europa 2018 is verschijnt het boekenweekgeschenk in beperkte oplage ook in het Fries. De vertaling wordt gedaan door Jetske Bilker en krijgt de titel Sa’t it lân derhinne leit. Deze vertaling is een unicum: nooit eerder werd een Boekenweekgeschenk in het Fries vertaald.

Ik wens je veel lees en (gratis) treinplezier.

Wil je altijd als de eerste op de hoogte zijn van tips om simpel weg te gaan voor niet teveel volg mij dan op Facebook, Twitter , Pinterest en Instagram. Zie ik je daar?

 

18 Reacties

 1. Leuk overzichtje weer. Ik moet inderdaad goed onthouden dat je zondag gratis met de trein mag reizen met het boekenweekgeschenk. Ik moet alleen even uitzoeken hoe ik dan door de poortjes kom

 2. Goed dat je het zegt. Ik was het alweer vergeten dat je die dag gratis met de trein mag reizen. Ik heb nog een high tea bon, dus misschien ga ik wel een dagje naar Maastricht

 3. Super leuke actie. Volgens mij loopt die elk jaar weer als een trein. Eens kijken, welk boek ik toch al wilde kopen. En welk uitje wij gaan maken.

 4. Leuke combi! Hebben ze goed over na gedacht. Leuke actie! Helemaal als toch al met de trein moet.

 5. Heel erg bedankt voor de tip. Onze dochter komt dit weekend gezellig naar huis. Ik zal haar hier even op attenderen.

 6. Jammer dat die niet in Belgie is want vind het wel een leuk initiatief

 7. Yes, ik probeer altijd een boek tijdens de boekenweek te kopen precies om deze reden 🙂

 8. Mijn jongste dochter gaat dit doen. Die koopt inderdaad speciaal het boek om naar Amsterdam te kunnen reizen met de trein.

 9. wat een slim geschenk zeg, ik koop veel liever een boek dan een treinkaartje. Leuk, ik moet van de week met de trein!

 10. Wat een goede tip! Kom er gelukkig nog optijd achter!

 11. Ha, ik moet bekennen dat ik dit ook niet wist! Bedankt voor de tip. Dat maakt een boek kopen deze week helemaal de moeite waard! 🙂

 12. Wat een goede tip! Meestal kom ik daar echt veel te laat achter, nu een keertje niet 😊

 13. Dat is wel een heel mooie actie, vind ik persoonlijk! 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén