Noodgeval proof

Met ICE maak je jouw smartphone noodgeval proof

Is jouw smartphone noodgeval proof? Want een ongeluk zit in een klein hoekje. Het kan je zo maar gebeuren dat wanneer je de hort op bent je betrokken raakt bij een ongeluk. En dat je op dát moment niet zelf kunt vertellen wie er op de hoogte moet worden gebracht.

In zo’n geval is het handig als de hulpverlening in jouw smartphone de juiste nummers kan vinden, zonder daarvoor je hele adresboek door te moeten of tegen een blokkade aanloopt. Maak daarom met ICE  je smartphone noodgeval proof

In Case of Emergency

Tegenwoordig zijn onze smartphones steeds vaker vergrendeld, bijvoorbeeld met een vingerafdrukscanner of pincode. Waardoor de hulpverlening geen toegang heeft tot jouw gegevens. Gelukkig is er een oplossing bedacht om jouw mobiel noodgeval proof te maken. In de vorm van een ICE-nummer. De letters ICE staan voor In Case of Emergency. Oftewel een telefoonnummer dat gebeld kan worden als je een ongeluk hebt gehad zonder dat je telefoon eerst ontgrendeld moet worden.  Dit ICE-nummer is namelijk vanaf het vergrendelscherm te bereiken.

Met ICE maak je je smartphone noodgeval proof

Omdat het besturingssysteem voor iedere smartphone anders is,  is er voor alle soorten smartphones een stappenplan beschikbaar. Op Zo stel je een ICE of noodnummer in op je telefoon dat ik vond op www.nieuwemobiel.nl zie je stappenplan voor Android, iOS en Windows 10/Phone.

Let er wel op dat je de optie ‘Toon bij vergrendeling’ inschakelt. Want anders kunnen de hulpverleners nog steeds niet bij jouw ICE-nummer.

Installeer de ICE app

Lukt het instellen niet op jouw telefoon dan kun je ook de speciale ICE-app installeren. In deze app kun je niet alleen het telefoonnummer kwijt van degene die in noodgevallen gebeld moet worden. Je kunt er ook je bloedgroep in aangeven en aanvullende informatie over medicijngebruik, allergieën of donorcodicil. Deze gratis app vind je in de App-store of in de Play-store en het installeren gaat heel eenvoudig.

speciale ICE-app installeren voor een noodgeval
Je kunt ook op je telefoon de speciale ICE-app installeren.

Aanvulling:  Op een Iphone kun je de app ‘Gezondheid’’downloaden. Die kun je ook openen op het vergrendelde toegangsscherm, mits je je dat hebt aangevinkt natuurlijk. Dan zien ze je Medische ID.

Noodgevallen screensaver

Staat je smartphone al vol apps of ben je niet zo handig met het installeren ervan? Maak dan deze noodgevallen screensaver. Je maakt een foto van de naam en het telefoonnummer van de contactpersoon die in geval van nood gebeld moet worden en je stelt deze foto in als achtergrond van je vergrendel scherm van je smartphone.

Ben je op reis? Dan is het ook handig om het nummer van de alarmcentrale van je verzekering erbij te zetten. In geval van nood kunnen hulpverleners dit nummer bellen.

Zo zie je dat je met een paar aanpassingen je smartphone noodgeval proof kunt maken.

Voor welke optie kies jij?

 

Related Posts

38 thoughts on “Met ICE maak je jouw smartphone noodgeval proof

  1. Ik vind dit ook heel erg belangrijk, daarom heb ik op mijn telefoon mijn Medische ID ook geactiveerd en ingevuld. Want zoals je zegt, je weet maar nooit ?

  2. Ik heb het wel ingesteld. Maar volgens mij komen ze nog steeds niet bij mijn “ICE” Ik zal je stappenplan eens doorlopen. Kijken of het hiermee wel lukt. Thnx!!

  3. Na een noodlottig ongeval van de vader van een collega jaren geleden, heb ik direct ICE ingesteld op mijn telefoon. Als die man dat had gehad, dan was er tijd voor afscheid geweest. Je wil er niet aandenken, maar helaas gebeurd het.

  4. Toevallig heb ik een tijd geleden samen met mijn vriend alle noodgevallen-velden ingevuld op mijn telefoon. iPhones schijnen daar een speciale functie voor te hebben, dat wist ik ook helemaal niet!

  5. Yup, die heb ik gelukkig ook….
    Toen mijn vriend een ongeluk had en in coma in het ziekenhuis lag, heeft het veel te lang geduurd eer we op de hoogte waren….
    Een mens trekt zijn lessen dan wel…. Jammer maar helaas…. Gelukkig wel dat dit bestaat, dat wel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.