en nog veel meer

Met ICE maak je jouw smartphone noodgeval proof

Noodgeval proof

Is jouw smartphone noodgeval proof? Want een ongeluk zit in een klein hoekje. Het kan je zo maar gebeuren dat wanneer je de hort op bent je betrokken raakt bij een ongeluk. En dat je op dát moment niet zelf kunt vertellen wie er op de hoogte moet worden gebracht.

In zo’n geval is het handig als de hulpverlening in jouw smartphone de juiste nummers kan vinden, zonder daarvoor je hele adresboek door te moeten of tegen een blokkade aanloopt. Maak daarom met ICE  je smartphone noodgeval proof

In Case of Emergency

Tegenwoordig zijn onze smartphones steeds vaker vergrendeld, bijvoorbeeld met een vingerafdrukscanner of pincode. Waardoor de hulpverlening geen toegang heeft tot jouw gegevens. Gelukkig is er een oplossing bedacht om jouw mobiel noodgeval proof te maken. In de vorm van een ICE-nummer. De letters ICE staan voor In Case of Emergency. Oftewel een telefoonnummer dat gebeld kan worden als je een ongeluk hebt gehad zonder dat je telefoon eerst ontgrendeld moet worden.  Dit ICE-nummer is namelijk vanaf het vergrendelscherm te bereiken.

Met ICE maak je je smartphone noodgeval proof

Omdat het besturingssysteem voor iedere smartphone anders is,  is er voor alle soorten smartphones een stappenplan beschikbaar. Op Zo stel je een ICE of noodnummer in op je telefoon dat ik vond op www.nieuwemobiel.nl zie je stappenplan voor Android, iOS en Windows 10/Phone.

Let er wel op dat je de optie ‘Toon bij vergrendeling’ inschakelt. Want anders kunnen de hulpverleners nog steeds niet bij jouw ICE-nummer.

Installeer de ICE app

Lukt het instellen niet op jouw telefoon dan kun je ook de speciale ICE-app installeren. In deze app kun je niet alleen het telefoonnummer kwijt van degene die in noodgevallen gebeld moet worden. Je kunt er ook je bloedgroep in aangeven en aanvullende informatie over medicijngebruik, allergieën of donorcodicil. Deze gratis app vind je in de App-store of in de Play-store en het installeren gaat heel eenvoudig.

speciale ICE-app installeren voor een noodgeval

Je kunt ook op je telefoon de speciale ICE-app installeren.

Aanvulling:  Op een Iphone kun je de app ‘Gezondheid’’downloaden. Die kun je ook openen op het vergrendelde toegangsscherm, mits je je dat hebt aangevinkt natuurlijk. Dan zien ze je Medische ID.

Noodgevallen screensaver

Staat je smartphone al vol apps of ben je niet zo handig met het installeren ervan? Maak dan deze noodgevallen screensaver. Je maakt een foto van de naam en het telefoonnummer van de contactpersoon die in geval van nood gebeld moet worden en je stelt deze foto in als achtergrond van je vergrendel scherm van je smartphone.

Ben je op reis? Dan is het ook handig om het nummer van de alarmcentrale van je verzekering erbij te zetten. In geval van nood kunnen hulpverleners dit nummer bellen.

Zo zie je dat je met een paar aanpassingen je smartphone noodgeval proof kunt maken.

Voor welke optie kies jij?

 

38 Reacties

 1. Weleens over ICE gehoord maar zal mij er eens meer in verdiepen

 2. Eke

  ik kende de ICE al, maar heb het nooit erin gezet. Toch maar eens doen!

 3. Kijk dit zijn nog eens handige tips, moet mij hier eens wat meer in gaan verdiepen x

 4. Ik moet nog eens naar de ice optie kijken! Het is wel belangrijk als je zoiets hebt

 5. Heel fijn deze blog, ik heb wel medisch id, maar die ice klinkt beter!

 6. Ik vind dit ook heel erg belangrijk, daarom heb ik op mijn telefoon mijn Medische ID ook geactiveerd en ingevuld. Want zoals je zegt, je weet maar nooit 😉

 7. Heel handig, dank voor het delen. Ik heb nu siri, maar daar kun je ook niet altijd op rekenen 😀

 8. Ik heb het wel ingesteld. Maar volgens mij komen ze nog steeds niet bij mijn “ICE” Ik zal je stappenplan eens doorlopen. Kijken of het hiermee wel lukt. Thnx!!

 9. Ik zou dan gaan voor het ICE nummer. Dat vind ik iets meer privé voelen dan een schermafdruk van het nummer.

 10. Wat super handig is dit! Weer wat geleerd en hup installeren.

 11. Yes,, ik wist dit al van de ICE functie! Heb hem er al instaan! Super handig 🙂

 12. Eva

  Ik heb het gelijk ingesteld toen ik mn telefoon ging gebruiken

 13. Ik heb wel noodnummers toegevoegd, maar de app kende ik nog niet! Ga ik eens naar kijken!

 14. ik heb toevallig laatst een stuk gelezen over de ICE nummer dus die heb ik er gelijk in gezet!

 15. Nee nog niet, maar wel een handige uitleg! Ga dit zeker doen.

 16. Tja inderdaad vroeger hadden we die nummers op zak, maar zit nu allemaal in onze telefoon 🙂

 17. Na een noodlottig ongeval van de vader van een collega jaren geleden, heb ik direct ICE ingesteld op mijn telefoon. Als die man dat had gehad, dan was er tijd voor afscheid geweest. Je wil er niet aandenken, maar helaas gebeurd het.

 18. Ik moet me daar eens even in verdiepen inderdaad! Goed dat je er over schrijft zeg.

 19. Ik heb ICE en super handig. Maar dat van die achtergrond met belangrijke nummers is ook heel handig. Vooral voor tijdens het reizen.

 20. Toevallig heb ik een tijd geleden samen met mijn vriend alle noodgevallen-velden ingevuld op mijn telefoon. iPhones schijnen daar een speciale functie voor te hebben, dat wist ik ook helemaal niet!

 21. Hier was ik niet van op de hoogte. Heel informatieve blog!

 22. Dit kende ik niet. Wel handig om te doen.

 23. Van dat ICE had ik wel gehoord en ik zie het ook steeds vaker om me heen… Moet eerlijk toegeven dat ik er zelf (nog) niks aan heb gedaan…

 24. Eke

  Wat handig, vooral die laatste van die screenshot op je vergrendelscherm! Ik moet het nog steeds regelen, zo slecht!

 25. nooit van gehoord. Het lijkt mij handig

 26. Els

  Yup, die heb ik gelukkig ook….
  Toen mijn vriend een ongeluk had en in coma in het ziekenhuis lag, heeft het veel te lang geduurd eer we op de hoogte waren….
  Een mens trekt zijn lessen dan wel…. Jammer maar helaas…. Gelukkig wel dat dit bestaat, dat wel!

 27. Eigenlijk heb ik hier nog nooit over nagedacht. Ik ga meteen even een kijkje nemen op de website. Lijkt mij functioneel.

 28. oh wauw dit kende ik nog niet
  super handig wel deze tips!
  ga ik zeker een paar van toepassen

  liefs
  Karlien

 29. Ik heb er wel al van gehoord maar moet zeggen dat ik dat nog niet ingesteld heb. Misschien moet ik dat maar eens gaan doen

 30. Yep, heb ik. Al een tijdje zelfs. 🙂 Ik hoop dat iedereen dat heeft, want je weet tenslotte maar nooit.

 31. Wow, super goed!! Ik heb helemaal niets hiervan en denk er eigenlijk ook weinig aan.Erg handig!
  Liefs, Laura

 32. Die ice app lijkt me erg handig. Hoewel mijn mobieltje eigenlijk ook gewoon te openen is. Ik vind zo’n bescherming altijd zo’n gedoe.

 33. Heel handig nog nooit van gehoord ik ga me er eens in verdiepen.

 34. Ik zou voor de eerste optie gaan, dat lijkt mij het makkelijkste! Omdat je dan niet eerst de nummers over moet schrijven als hulp verlener.

 35. Krystle

  Wat handig zeg, dat wist ik niet. De noodgevallen screensaver is dan meer iets voor mij aangezien ik weinig ruimte over heb.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial