en nog veel meer

Lees(ie) zondag: week 12

De rubriek Lees(ie) zondag – vrij vertaald naar lazy sunday is speciaal  voor degenen die geen tijd hebben gehad op mijn stukjes te lezen.

Ook deze zondag zet ik alle artikelen die deze week op Mam is de hort op zijn verschenen nog even op een rijtje. Als je op de rode link klikt kun je het artikel nog eens terug lezen.

Zo maak je je smartphone noodgeval proof

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Het kan je zo maar gebeuren dat wanneer je de hort op bent je betrokken raakt bij een ongeluk. En dat je op dát moment niet zelf kunt vertellen wie er op de hoogte moet worden gebracht.

In zo’n geval is het handig als de hulpverlening in jouw smartphone de juiste nummers kunt vinden, zonder daarvoor je hele adresboek door te moeten of tegen een blokkade aanloopt. Gelukkig kun je met een paar aanpassingen je smartphone noodgeval proof maken.

Installeer ICE op je mobiel

Wat is ver?

“Moeten jullie nog he-le-maal naar Friesland?”  Deze vraag hoor ik regelmatig als ik op een verjaardag of op een feestje ben in Midden Nederland.  Ja, wij moeten nog naar Friesland en dat is inderdaad ruim 1,5 uur rijden. Dat weet je en daarop stel je je in. Want wat is anderhalf uur als je over goede snelwegen rijdt, geen files tegenkomt, lekker door kunt rijden en als beloning lekker in je eigen bed slaapt. Afstand zit vaak “tussen de oren”, want wat is ver tegenwoordig?

Hier ben ik bijna thuis

Muizen in huis. Zo kom je er snel vanaf.

Zoals je weet woon ik al heel wat jaren op het platteland: met alle gemakken én ongemakken van dien. Want maakt het op het platteland niet uit wat je aan hebt, je komt wel voor andere uitdagingen te staan. Ongedierte bijvoorbeeld. Want soms hoor ik ’s nachts van die trippelende muizenpootjes tussen het plafond en de rietenkap van onze boerderij. Ik hou er niet van. Ik wil er vanaf. En het liefst zo snel mogelijk. Op verzoek van bestrijdingsdienst Van der Velden schreef ik de blogpost Muizen in huis. zo kom je er snel vanaf.

Helaas is onze kat Twister niet in staat om ons van alle muizen af te helpen

Dit waren de blogposts van de afgelopen week. Morgen vind je weer een nieuw artikel op mijn website.

Wil je geen artikel missen van Mam is de hort op. Volg mijn blog dan op Facebook, Twitter , Pinterest en Instagram. Zie ik je daar?

Fijne zondag!

Groet van Marion

  1. Grappig, toevallig woon ik ook in Friesland! Maar gelukkig wonen we heel centraal waardoor we zo de snelweg op kunnen. Ja, het blijft een eind als je naar Eindhoven moet, maar in principe doe ik dat niet iedere dag ;).

  2. Die tips voor het noodgeval-proof maken van je smartphone komen van pas! Dank je wel 🙂

  3. Leuk overzichtje! Ik heb ook ICE in mijn contactenlijst staan, maar ik kende de app niet. Heb hem meteen geïnstalleerd

  4. Ik had een functie voor noodgevallen maar bij mij ging het niet op de manier hoe ik het wilde.

  5. oh deze over de smartphone vind ik wel interessant. ik snap niet dat mensen een wachtwoord op hun smartphone zetten.

    x Karen
    http://www.dressinginlabels.com

  6. Deze drie blogposts had ik warempel allemaal gelezen. Ook wel eens leuk. Het geeft me een gevoel dat ik goed bij ben : )

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial