en nog veel meer

Lees(ie) zondag: week 13

De rubriek Lees(ie) zondag – vrij vertaald naar lazy sunday is speciaal  voor degenen die geen tijd hebben gehad op mijn stukjes te lezen.

Ook deze zondag zet ik alle artikelen die deze week op Mam is de hort op zijn verschenen nog even op een rijtje. Als je op de rode link klikt kun je het artikel nog eens terug lezen.

10 tips waarmee je kunt voorkomen dat je gerold wordt.

Mijn beste vriendin en haar vriend zijn met een bevriend stel naar Barcelona geweest. Ze hadden het heerlijk gehad. Prachtig weer, veel gedaan. Kortom ze hadden genoten. “Ik moest nog aan je denken” zei ze, nadat ze had verteld wat ze allemaal gedaan hadden. “Hoezo?” vraag ik. “Nou over die zakkenrollers in Barcelona. We zijn namelijk gerold”.  Zakkenrollen is een veelvoorkomend probleem in grote steden. En helaas was het hen overkomen. En dan is het heel vervelend als je vakantie wordt bedorven doordat je geld of je waardevolle spullen zijn gestolen.

Misschien dat je wat hebt aan deze tips waarmee je kunt voorkomen dat je wordt gerold.

zakkenrollers

Handbagage: wat is dat precies?

Als je met een prijsvechter vliegt dan mag je vaak alleen handbagage mee aan boord nemen. Hiermee bedoelen ze een koffer of een weekendtas van 45 x 40 x 25 cm. Dus zo’n handig IKEA-koffertje mag je meenemen in het vliegtuig. Is je bagage groter  dan kunnen veel vliegtuigmaatschappijen niet garanderen dat die mee kan in de cabine. Op drukke vluchten kunnen de bagagevakken vol zijn en moet je koffertje alsnog in het ruim worden vervoerd. En daar worden vaak extra kosten voor berekend. Zeker bij voordelige vluchten. Vandaar dat het handig is te weten wat handbagage precies is. 

De zin en onzin van een annuleringsverzekering

Dit zijn niet mijn voeten. Ik hoef mijn reis niet te annuleren vanwege een ongeval. En hoef ook geen beroep te doen op mijn annuleringsverzekering. Want een annuleringsverzekering sluit ik eigenlijk nooit af.  Ik vind het eigenlijk een beetje onzin. Je hebt tenslotte de reis toch al betaald. Daarnaast krijg je niet altijd je geld terug. Er zijn altijd uitzonderingen waardoor er niets wordt uitgekeerd. Het is dus raadzaam om altijd de kleine lettertjes te lezen of deze blog die je misschien ook helpt in je afweging van wel of geen annuleringsverzekering

Dit waren de blogposts van de afgelopen week. Wil je geen artikel missen van Mam is de hort op. Volg mijn blog dan op Facebook, Twitter , Pinterest en Instagram. Zie ik je daar?

Fijne Paasdagen!

Groet van Marion

 1. Leuke samenvatting van de week. Ik ben nog nooit gerold, maar let ook altijd goed op mijn tas. Zeker in grote massa’s.

 2. Wat vervelend voor je vriendin dat ze daar gerold is. Maar wel leuk dat ze aan jou moest denken omdat je daar overgeschreven had!

 3. Wij hebben 1 keer gehad dat we baalden dat we geen annuleringsverzekering hadden. Mijn man zou naar onze dochter in Engeland vliegen, maar vanwege een overlijden kwam onze jongste dochter terug uit China dus toen kon de reis naar Engeland niet doorgaan.

 4. Ik heb al veel geluk gehad, ik ben nog nooit gerold, in geen enkele stad, ook niet in Barcelona en ik durf zeggen dat ik er meer dan 1 keer ben geweest. Ik hou van die stad, ook naar Rome geweest (was ook niet de eerste keer) begin dit jaar… Niets van gezien… Ik ben er zelf nogal nonchalant in eigenlijk, loop soms met mijn handtas open zelfs en nog nooit iets voorgehad

  Ik begrijp het zelf niet…. :p Op dat vlak zal ik een goede engelbewaarder hebben.

  annulatieverzekeringen sluit ik ook nooit af.

 5. Oh ik ben in grote steden ook altijd zo bang dat mijn portemonnee gestolen wordt!

 6. Oh ik ben in grote steden ook altijd zo bang dat mijn portemonnee gestolen wordt!

 7. Grappig, ik sluit ook eigenlijk nooit een reisverzekering af. Vind het ook (soms) maar onzin.

  • Marion Stam

   Een reisverzekering sluit ik wel altijd af. En daar heb ik ook weleens een beroep op gedaan.

 8. Toevallig! Ik ben eergisteren terug gekomen uit Barcelona en had een keer mijn mobiel in mijn broekzak. Mijn vriendin “rolde” mij, om te kijken of ik het door had. Ik had het door, maar heb mijn mobiel daarna beter opgeborgen. Getrainde zakkenrollers hadden het waarschijnlijk gemakkelijk kunnen doen. Goede waarschuwing geweest.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial