Slapen

Waarom ik de hotelovernachting van het Kruidvat aan mij voorbij laat gaan

Hotelovernachting voor 11,99 las ik in folder van het Kruidvat die ik in mijn brievenbus vond. Komt dat mooi uit. Want laat ik nou net op zoek zijn naar een voordelige hotelovernachting.

Vrienden van ons vieren namelijk volgende maand hun trouwdag met een feest en dan is het fijn als je ’s avonds niet meer he-le-maal naar Friesland hoeft.

Geen geld voor een hotelovernachting

En dan is €11.99 per persoon geen geld voor een nachtje slapen in een fijn hotel. En laat er nou ook een hotel bij zijn in de buurt van onze feestlokatie. Op de kaart van Hotel Moment kun je namelijk precies zien welke hotels er meedoen.

Maar wat je niet kunt zien is of het hotel van jouw keuze ook vrij is in het weekend dat je een hotelbed nodig hebt. Je moet namelijk eerst bij het Kruidvat een voucher voor een “Hotelovernachting” kopen, waarmee je online je hotel kunt reserveren.

Neem ik het risico?

Je moet dus wel eerst een actievatiecode kopen vóórdat je kunt zien of het hotel van jouw keuze wel vrij is in het weekend dat je wilt gaan.

En dat is best een dingetje. Want op de website van Fletcher hotels heb ik namelijk gezien dat het hotel dat ik op het oog heb in het weekend van 26 mei a.s. alleen voor 2 nachten te boeken is. Daarnaast stelt ieder hotel maar een deel van het aantal kamers ter beschikking voor deze actie.
Dus de kans is erg klein dat er in “mijn” hotel in het weekend van 26 – 27 mei een kamer vrij is voor de luttele prijs van 11,99 per persoon per nacht.

Dat risico ga ik niet lopen. Er zit dus niets anders op om via andere wegen een betaalbare hotelovernachting te vinden in de omgeving van de feesstlocatie.

Hoe voordelig is deze hotelovernachting

Daarnaast komen er natuurlijk altijd nog kosten bij. Zoals toeristenbelasting (wat per hotel en plaats verschilt) en boekingskosten van € 5,–. En als in het weekend wilt overnachten zoals bij mij, dan betaal je ook nog een zaterdagtoeslag van € 5,–. per persoon.
Ook zijn de boekingen zonder ontbijt. Dus als je dat erbij wilt boeken dan betaal toch gauw nog € 15,– per persoon meer.

Als je alles bij elkaar optelt dan zit je al gauw op 35,– per persoon voor een overnachting + ontbijt als je deze in het weekend hebt gepland. Én je moet maar afwachten of er een kamer vrij is op de datum die je gepland hebt.

Dus eigenlijk kun je voor hetzelfde geld (of een beetje meer) ook via Hotelspecials of Hotels.nl een kamer boeken. Dan weet je gelijk of het hotel in het weekend dat je wilt gaan, nog vrij is. Zonder eerst te moeten investeren in een activatiecode. En dat is wel zo relaxed.

Hou je van een gokje

Maar heb je de tijd aan jezelf en maakt het je niet zoveel uit wanneer je waar terecht komt. Dan is deze hotelovernachting natuurlijk wel spot goedkoop.

Dus wil je er meer over weten kijk dan even hier waar precies wordt uitgelegd hoe deze actie in z’n werk gaat.

Ik laat deze voordelige actie aan me voorbij gaan en wacht geduldig op een aanbieding die toch wat meer zekerheid biedt.

Ga jij een hotelovernachting boeken met deze aantrekkelijke actie van het Kruidvat?

  1. Klinkt wel als een leuke actie, ALS je effectief op tijd en naar jouw voorkeur kunt boeken. Ik zou mss wel de kans wagen!

  2. Met zo’n dingen is het altijd opletten vind ik. Zeker aan zo’n lage prijs is het toch best verleidelijk maar ik riskeer dat liever niet. Bij de Flair hebben ze ook regelmatig zo acties en die zijn heel tof!

  3. Iemand van dansles had het ook gedaan, maar er was nog maar 1 weekend plek en ik geloof dat de kamer enorm tegenviel. Zij was er niet positief over.

  4. Ik had dit inderdaad ook voorbij zien komen, maar met zulke prijzen denk ik altijd dat er iets achter zit. Ik hou niet van gokjes, haha.

  5. ik vind het wel een toffe actie, maar inderdaad als je echt op zoek bent naar iets specifieks op een bepaalde locatie is het best wel een risico als je niet op voorhand weet dat je een kamer zou kunnen vinden

  6. Ik heb een prima ervaring met een Kruidvat overnachting, maar dat komt omdat mijn vriendin en ik hier al op ingesteld zijn en ons eigen ontbijtje meenemen – want meer betalen voor een ontbijt dan de overnachting gaat ons te ver. 😉

  7. Ik zu dit ook niet doen hoor, het risico dat je niet daar terecht komt, wat je wilds mij te! Ik hou best van avontuur,maar als ik dan een keer in een hotel ga, dan wel een van mijn keuze op de dag dat ik wil.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén