hotelovernachting Kruidvat

Waarom ik de hotelovernachting van het Kruidvat aan mij voorbij laat gaan

Hotelovernachting voor 11,99 las ik in folder van het Kruidvat die ik in mijn brievenbus vond. Komt dat mooi uit. Want laat ik nou net op zoek zijn naar een voordelige hotelovernachting.

Vrienden van ons vieren namelijk volgende maand hun trouwdag met een feest en dan is het fijn als je ’s avonds niet meer he-le-maal naar Friesland hoeft.

Geen geld voor een hotelovernachting

En dan is €11.99 per persoon geen geld voor een nachtje slapen in een fijn hotel. En laat er nou ook een hotel bij zijn in de buurt van onze feestlokatie. Op de kaart van Hotel Moment kun je namelijk precies zien welke hotels er meedoen.

Maar wat je niet kunt zien, is of het hotel van jouw keuze ook vrij is in het weekend dat je een hotelbed nodig hebt. Je moet namelijk eerst bij het Kruidvat een voucher voor een “Hotelovernachting” kopen, waarmee je online je hotel kunt reserveren.

Neem ik het risico?

Je moet dus eerst een actievatiecode kopen vóórdat je kunt zien of het hotel van jouw keuze vrij is in het weekend dat je wilt gaan.

En dat is best een dingetje. Op de website van Fletcher hotels heb ik namelijk gezien dat het hotel dat ik op het oog heb in het weekend van 26 mei a.s. alleen voor 2 nachten te boeken is. Daarnaast stelt ieder hotel maar een deel van het aantal kamers ter beschikking voor deze actie.
Dus de kans is erg klein dat er in “mijn” hotel in het weekend van 26 – 27 mei een kamer vrij is voor de luttele prijs van 11,99 per persoon per nacht.

Dat risico ga ik niet lopen. Er zit dus niets anders op om via andere wegen een betaalbare hotelovernachting te vinden in de omgeving van de feestlocatie.

Hoe voordelig is deze overnachting?

Daarnaast komen er natuurlijk altijd nog kosten bij. Zoals toeristenbelasting (wat per hotel en plaats verschilt) en boekingskosten van € 5,–. En als je in het weekend wilt overnachten zoals ik, dan betaal je ook nog een zaterdagtoeslag van € 5,–. per persoon.
Ook zijn de boekingen zonder ontbijt. Dus als je een ontbijt erbij wilt boeken dan betaal toch gauw € 15,– per persoon meer.

Als je alles bij elkaar optelt dan zit je al gauw op € 35,– per persoon voor een overnachting + ontbijt als je deze in het weekend hebt gepland. Én moet je maar afwachten of er een kamer vrij is op de datum die je gepland hebt.

Dus eigenlijk kun je voor hetzelfde geld (of een beetje meer) ook via Hotelspecials of Hotels.nl een kamer boeken. Dan weet je gelijk of het hotel in het weekend dat je wilt gaan, nog vrij is. Zonder eerst te moeten investeren in een activatiecode. En dat is wel zo relaxed.

Er zijn natuurlijk meer spelers op de hotelmarkt. En niet alleen de bekende organisaties. Ik heb 16 hotelaanbieders met elkaar vergeleken en laat je zien bij wie je  het voordeligst kunt overnachten.

Hou je van een gokje

Heb je de tijd aan jezelf en maakt het je niet zoveel uit wanneer je waar terecht komt. Dan is deze hotelovernachting natuurlijk wel spot goedkoop.

Dus wil je er meer over weten kijk dan even hier, waar precies wordt uitgelegd hoe deze actie in z’n werk gaat.

Ik laat deze voordelige actie aan me voorbij gaan en wacht geduldig op een aanbieding die toch wat meer zekerheid biedt.

Ga jij een hotelovernachting boeken met deze aantrekkelijke actie van het Kruidvat?

Related Posts

23 thoughts on “Waarom ik de hotelovernachting van het Kruidvat aan mij voorbij laat gaan

 1. Goedenavond,

  Nooit geen acties meer via kruitvat i.c.m. Fletcher hotels. Een weekendje weg kun je vergeten. Bijna alle hotels zijn geblokt via de actievatie code. Je kunt dan niet boeken in het weekend. Ga je naar de website van het hotel zelf, dan heb je keuze genoeg om een kamer te boeken.
  DUS !! Waardeloze actie. NOOIT WEER !

 2. Voor een heel specifieke datum en/of locatie is het inderdaad niet handig. Maar als je gewoon een keer lekker een weekendje weg wilt en het leuk vind om te zien waar je wel terecht kan ( zoals wij dus) is het prima!! Geen andere addertjes dan de genoemde kosten.
  En dat ontbijtje??? Voor een paar euro kan je ontbijten bij Hema, Intratuin, MC Donalds….

  1. Klopt helemaal, als je niet gebonden bent aan een specifieke datum en locatie dan is zo’n overnachting heel voordelig.

 3. Ik ben er nu al een paar keer de fout mee ingegaan. Koop je 4 tickets, voor mijn gezinnetje, kan ik vrijwel nergens boeken. Elke keer als ik iets zoek (in het weekend, want ja, met kinderen) is er niets of is er een kamer terwijl ik er twe moet hebben. Echt een slechte geldklopperij actie. Niet meer kopen. EN Kruidvat: niet meer aanbieden.

  1. Waardeloos he? Ik heb 4 overnachtingen gekocht van Kruitvathotelbon maar dat was bedoeld met 2 pers 2 overnachtingen
   En niet te reserveren….overal maar 1 overnachtiging na elkaar! Doe t nooit meer!!

 4. Ik heb al meerdere keren een hotel geboekt via zo een actie. Als je niet teveel wilt uitgeven hoef je geen ontbijt te nemen, dan ga je toch gewoon de deur uit? en als je toeslag wilt betalen boek je je hotel toch niet op zaterdag?. Duur maak je het zelf. Ik heb er zelf geen probleem mee, de kamers zijn perfect voor deze prijs. Voor 35 euro is er bijna geen kamer te vinden in nederland of je moet in een vies oud hotel terecht komen. En elke dag zijn er kamers beschikbaar alleen is de vraag waar. Daar moet je wel rekening mee houden.

  1. Hallo Robbie,
   Is dit dan ook een goede actie voor 1 persoon omdat je per nacht per kamer betaald?
   Hoor graag van je, Liesbeth

  2. Het is nu vrijdag 28 februari 23:00 uur.
   Ik wil nog boeken vóór 29 februari, want dan loopt de actie af. Wat schetst mijn verbazing? De actie is al afgelopen zegt de site van het Kruidvat!
   Bepaalt niet eerlijk! Weg geld!
   Ik ga hier dan ook zeker werk van maken!

 5. Met zo’n dingen is het altijd opletten vind ik. Zeker aan zo’n lage prijs is het toch best verleidelijk maar ik riskeer dat liever niet. Bij de Flair hebben ze ook regelmatig zo acties en die zijn heel tof!

  1. Mijn vriend en ik hebben vorig jaar zulke vouchers gekocht en zijn daar dus een nachtje mee gaan overnachten in Fletcherhotel in Huizen. Kan je zeggen dat dat echt wel een aanrader is hoor. Het ontbijt dat je bijboekt is in de vorm van een buffet. Dus je kunt eten en drinken zoveel als je wilt. Dus geen addertjes onder het gras hoor. Heb er nog een liggen en ben van plan om nog enkele vouchers te kopen voor een gezellig weekendje.

 6. ik vind het wel een toffe actie, maar inderdaad als je echt op zoek bent naar iets specifieks op een bepaalde locatie is het best wel een risico als je niet op voorhand weet dat je een kamer zou kunnen vinden

 7. Ik heb een prima ervaring met een Kruidvat overnachting, maar dat komt omdat mijn vriendin en ik hier al op ingesteld zijn en ons eigen ontbijtje meenemen – want meer betalen voor een ontbijt dan de overnachting gaat ons te ver. ?

 8. Ik zu dit ook niet doen hoor, het risico dat je niet daar terecht komt, wat je wilds mij te! Ik hou best van avontuur,maar als ik dan een keer in een hotel ga, dan wel een van mijn keuze op de dag dat ik wil.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.