en nog veel meer

Lees(ie) zondag week 19

De rubriek Lees(ie) zondag – vrij vertaald naar lazy sunday is speciaal  voor degenen die geen tijd hebben gehad op mijn stukjes te lezen.

Ook deze zondag zet ik alle artikelen die deze week op Mam is de hort op zijn verschenen nog even op een rijtje. Als je op de rode link klikt kun je het artikel nog eens terug lezen.

Wat is voordeliger? Een pakketreis of een losse vlucht + hotel?

Wat is nou voordeliger? Een pakketreis of als je een hotel en de vliegreis apart boekt. Volgens de Consumentenbond kun je soms honderden euro’s besparen als je een vliegticket bij een goedkope luchtvaartmaatschappijboekt en je verblijf regelt via de site van het buitenlandse hotel. Maar is dat ook zo? Ik heb het voor je uitgezocht en kwam tot de conclusie dat ik in mijn geval met een pakketreis goedkoper uit ben. 

Winkelen langs de weg

Op het platteland, zeker bij mij in de omgeving zetten de mensen vaak een stalletje aan de weg. Eieren, rabarber, pompoenen, jams en honing; Er wordt van alles verhandeld. En dat mag gewoon.  Mits je kraampje op je eigen terrein staat dus niet op de openbare weg. Dus als je koopwaar in je (eigen) berm staat is er niets aan de hand en kun je naar hartenlust winkelen langs de weg.

Dit wil ik wel met moederdag

Vandaag is het Moederdag. En word ik als moeder van 2 pubers  extra in de watten gelegd. Ik hou van Moederdag. Vroeger toen de kinderen nog klein waren kreeg ik ontbijt op bed en zelfgemaakte frutsels en werden de huishoudelijke taken zoals het dagelijks uitmesten van de paardenstal door manlief gedaan. En ook het koken werd die dag van mij overgenomen. Maar tegenwoordig wordt het ontbijt op bed, een brunch omdat mijn kids op zondag niet voor 11.00 uur hun bed uit komen.

Maar eigenlijk vin dik Moederdag een commercieel gebeuren waar met name drogisterijen handig op inspelen. Want als het aan hun ligt dan worden moeders overladen met luchtjes en smeersels. En dat is aan mij niet besteed. Ik krijg liever iets wat ik kan gebruiken als ik de hort op ga. Dus deelde ik een aantal dingen die ik wel wil krijgen met moederdag. 

Privacyverklaring

Verder heb ik deze week op mijn website een privacyverklaring gezet. Dit is wettelijk verplicht om te voldoen aan de Europese Privacywet, oftewel de AVG. Omdat ik op Mam is de hort op gebruik maak van Google Analytics worden er automatisch gegevens verzameld van bezoekers. Het is niet dat ik die door verkoop, maar het feit dat ze verzameld worden is al reden dat ik deze privacyverklaring op mijn website Mam is de hort op moet zetten.

Ik heb hiervoor een aprate pagina gemaakt maar die is helaas niet zichtbaar. Daarom heb ik de privacyverklaring opgenomen in het onderdeel Over mij en mijn blog.

Dit waren de blogposts van de afgelopen week. Wil je geen artikel missen van Mam is de hort op. Volg mijn blog dan op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram. Zie ik je daar?

Fijne zondag!

Groet van Marion

  1. Leuke titel Winkelen langs de weg : ) Hier in de Achterhoek kan dat ook op diverse plekken.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén