en nog veel meer

lees(ie) zondag week 25

De rubriek Lees(ie) zondag – vrij vertaald naar lazy sunday is speciaal voor degenen die geen tijd hebben gehad op mijn stukjes te lezen.

Ook deze zondag zet ik alle artikelen die deze week op Mam is de hort op zijn verschenen nog even op een rijtje. Als je op de rode link klikt kun je het artikel nog eens terug lezen.

Deze week op Mam is de hort op:

  1. Ik heb een dinerkortingskaart gewonnen! Wat kan ik ermee?
  2. Zomer in Fryslân: Bijzonder Buitenpost
  3. Met de auto naar Schiphol? Waar parkeer je dan je auto?

Ik heb een dinerkortingskaart gewonnen! Wat kan ik ermee?

Ik ben ingelogd op de site van Vakantieveilingen en ik  kijk een beetje rond. Dat doe ik weleens vaker. Want stel dat ik iets zie wat ik graag wil hebben dan is het handig om gelijk toe te kunnen slaan. Ik zie dat de veiling voor een diner kortingskaart nog een minuut duurt en er is nog niet geboden. Dus ik plaats een bod van 1,–. En wacht af.

Ik zie de teller langzaam teruglopen. En nadat de laatste 7 seconden voorbij zijn krijg ik het bericht: Veiling gewonnen. Nadat ik 6,– euro heb overgemaakt krijg ik een mail dat de voucher in Mijn veilingenis gedaan. Mijn prijs is toegevoegd aan mijn digitale archief van gewonnen veilingen. Maar wat heb ik eigenlijk gewonnen. Wat kan ik eigenlijk met die Diner kortingskaart? Ik vertel het je in Ik heb een dinerkortingskaart gewonnen! Wat kan ik ermee?

Zomer in Fryslan: Bijzonder Buitenpost

In dit derde artikel in de rubriek Zomer in Fryslân neem ik je mee naar het dorp Buitenpost. Op 8 kilometer bij mij vandaan. En ik vraag mij af hoe bijzonder dit dorp eigenlijk is.  Het centrumdorp Buitenpost heeft namelijk geen historische kern en het winkelaanbod is wat povertjes te noemen. Althans dat is mijn mening. Toch is Buitenpost best bijzonder. En met name dit jaar. De gemeente Achtkarspelen, waaronder het dorp valt mag zich  bijvriendelijke gemeente van Nederland noemen. In Achtkarspelen kun je bijna vijftig soorten bijen tegenkomen. De gemeente doet er dan ook alles aan om de bijen te lokken en om ze te behouden.

Maar er is meer. De grootste bijen-trekpleister in het dorp is De Kruidhof, de hortus van Fryslan. Daarnaast zijn er in de omgeving van Buitenpost genoeg dingen te doen die weer een andere blik werpen op deze bij-zondere plaats in Noordoost Fryslân. 

Met de auto naar Schiphol? Waar parkeer je dan je auto?

Met de auto naar Schiphol? Waar parkeer je dan je auto? En wat kost dat niet? Ik heb verschillende mogelijkheden uitgezocht. En omdat ik alle informatie niet voor mezelf wil houden heb ik die verwerkt in deze blogpost. Dus doe daar je voordeel mee.

Dit waren de blogposts van de afgelopen week. Morgen verschijnt er weer een artikel. Weliswaar in de zomerprogrammering. En die ziet er zo uit:

  • Maandag verschijnt er een artikel dat al eerder is verschenen, maar evengoed leuk om onder de aandacht te brengen;
  • Woensdag: Zomer is Fryslân: Een rubriek met tips om hier, bij mij in de omgeving te gaan doen. Want misschien ben je deze zomer wel in de Provincie Friesland. Er is namelijk van alles te beleven tijdens #LF2018. En wat let je om dan ook een paar andere, kleinschalige activiteiten mee te pikken.
  • Vrijdag verschijnt er een nieuw artikel over reizen, slapen, eten & drinken en nog veel meer. Zoals je van mij gewend bent. 
  • En op zondag kun je alle stukjes die de afgelopen week zijn verschenen nog een keer teruglezen in de rubriek Lees(ie) zondag. 

Wil je niks missen van Mam is de hort op. Volg mijn blog dan op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram. Zie ik je daar?

Fijne zondag.

Groet van Marion

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial