en nog veel meer

Lees(ie) zondag week 27

De rubriek Lees(ie) zondag – vrij vertaald naar lazy sunday is speciaal voor degenen die geen tijd hebben gehad op mijn stukjes te lezen.

Ook deze zondag zet ik alle artikelen die deze week op Mam is de hort op zijn verschenen nog even op een rijtje. Als je op de rode link klikt kun je het artikel nog eens terug lezen.

Deze week op Mam is de hort op:

  1. wat vind ik het leukste aan vakantie?
  2. Zomer in Fryslân: Overal is een markt voor
  3. Kamperen met een caravan

Wat vind ik het leukste aan vakantie?

Het is alweer een tijdje geleden dat ik  een tweet voorbij zag komen van Vakantaseren, een leuke website die ik op Twitter volg. In de bewuste tweet stond “Wat vind jij nou het allerleukste aan vakantie”. Met daarbij de keus uit 3 antwoorden:

  • Voorpret
  • Onderweg zijn
  • Herinneringen ophalen

Dat zette mij aan het denken.In Wat vind ik het leukste aan vakantie? vertel ik aan welke van deze drie ik de meeste lol beleef.

Zomer in Fryslân: Overal is een markt voor

Of het nou vintage, kleding, antiek of de wekelijkse warenmarkt is? Overal is een markt voor in Fryslân. Niet alleen de Friezen zijn er gek op. Ook buiten de Provincie heeft men de Friese markten ontdekt. Zeker de rommelmarkten. Want het schijnt dat de “meuk” die in het Noorden wordt aangeboden veel voordeliger is dan elders in het land. Maar er zijn meer leuke markten in Fryslân deze zomer. Reden genoeg om ze even op een rijtje te zetten.

overal is een markt voor

Er zijn veel leuke markten deze zomer in Fryslân

Kamperen met een caravan

Ik ben om! Als fervent tentkampeerder ben ik gezwicht om deze vakantie met een caravan op pad te gaan. En daar was niet eens veel overredingskracht voor nodig. Ik zei gelijk ja. En dat is best vreemd. Ik heb mij namelijk altijd verzet tegen een caravan. Je gaat niet met een sleurhut op vakantie zoals ik het oneerbiedig noemde. Echt kamperen doe je in een tent (en dan ook nog eens in een De Waard).

Maar tijden veranderen. Zo ook mijn kijk op kamperen. En je wordt ouder Mam. Geef het maar toe. En dan ga je dingen in een ander perspectief zien. Dus ook kamperen met een caravan.

met een caravan op vakantie

Ik ben om. dit jaar ga ik met een caravan op vakantie

Dit waren de blogposts van de afgelopen week. Morgen verschijnt er weer een artikel. Weliswaar in de zomerprogrammering. En die ziet er zo uit:

  • Maandag verschijnt er een artikel dat al eerder is verschenen, maar evengoed leuk om onder de aandacht te brengen;
  • Woensdag: Zomer is Fryslân: Een rubriek met tips om hier, bij mij in de omgeving te gaan doen. Want misschien ben je deze zomer wel in de Provincie Friesland. Er is namelijk van alles te beleven tijdens #LF2018. En wat let je om dan ook een paar andere, kleinschalige activiteiten mee te pikken.
  • Vrijdag verschijnt er een nieuw artikel over reizen, slapen, eten & drinken en nog veel meer. Zoals je van mij gewend bent. 
  • En op zondag kun je alle stukjes die de afgelopen week zijn verschenen nog een keer teruglezen in de rubriek Lees(ie) zondag. 

Wil je niks missen van Mam is de hort op. Volg mijn blog dan op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram. Zie ik je daar?

Fijne zondag.

Groet van Marion

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial