en nog veel meer

Lees(ie) zondag week 29

op zondag een boek lezen

De rubriek Lees(ie) zondag – vrij vertaald naar lazy sunday is speciaal voor degenen die geen tijd hebben gehad op mijn stukjes te lezen.

Ook deze zondag zet ik alle artikelen die deze week op Mam is de hort op zijn verschenen nog even op een rijtje. Als je op de rode link klikt kun je het artikel nog eens terug lezen.

Deze week op Mam is de hort op:

  1. Mijn vakanties door de jaren heen
  2. Zomer in Fryslân: Tour de Fries
  3. Kraanwater in de horeca

Mijn vakanties door de jaren heen

De grote vakantie-uittocht is begonnen. Het is dus  behoorlijk druk  op de weg, want iedereen wil natuurlijk gelijk op vakantie.  Dit alles gaat een beetje aan mij voorbij. Want sinds wij niet meer aan de schoolvakanties gebonden zijn oriënteren wij ons op een nieuw soort vakantie. Want tijden veranderen dus ook onze vakanties. Hoe mijn vakanties de afgelopen 40 jaar – veertig jaar-  zijn veranderd kun je lezen in Mijn vakanties door de jaren heen.

vakanties door de jaren heen

Mijn vakanties door de jaren heen

Zomer in Fryslân: Tour de Fries

Iedere woensdag belicht ik een onderwerp bij mij in de buurt. Want ook in Fryslân is  veel te beleven deze zomer. En als je van wielrennen houdt kun je helemaal je hart ophalen.

In  Surhuisterveen worden er  in de periode vóór en vlak na de Tour de France verschillende wielerevenementen georganiseerd. De meest bekende is de profronde die op 31 juli wordt gehouden. Voor dit criterium worden kosten nog moeite gespaard om de toppers uit de ronde van Frankrijk naar Fryslân te halen.

In 2016 suisde gele trui winnaar Chris Froome door de straten van Surhuisterveen

Zo lukt het de organisatie ieder jaar om de crème de la crème uit de wielerwereld aan start te krijgen. Je hoeft dus niet raar op  te kijken als tijdens je de Tour de Fries plotseling Tom Dumoulin, Bouke Mollema  of Chris Froome tussen de deelnemers ziet rijden.

Kraanwater in de horeca

Waarom krijg je in Nederland niet gewoon, zoals in zo ongeveer elk land ter wereld, een karafje water op tafel als je een restaurant bezoekt? Of kun je in de horeca niet gewoon een glas kraanwater bestellen?

Dit artikel heb ik uit mijn archief gevist omdat ik zag dat de Europese Commissie wil dat mensen minder water uit plastic flesjes drinken en hun dorst aan de kraan lessen. Eurocommissaris Frans Timmermans wil ook dat cafés hun klanten gratis kraanwater aanbieden. Maar daarover zijn de meningen verdeeld. Laat gerust jouw mening achter onder het artikel Kraanwater in de horeca

kraanwater in de horeca

Dit waren de blogposts van de afgelopen week. Morgen verschijnt er weer een artikel. Weliswaar in de zomerprogrammering. En die ziet er zo uit:

  • Maandag verschijnt er een artikel dat al eerder is verschenen, maar evengoed leuk is om onder de aandacht te brengen;
  • Woensdag: Zomer is Fryslân: Een rubriek met tips om hier, bij mij in de omgeving te gaan doen. Want misschien ben je deze zomer wel in de Provincie Friesland. Er is namelijk van alles te beleven tijdens #LF2018. En wat let je om dan ook een paar andere, kleinschalige activiteiten mee te pikken.
  • Vrijdag verschijnt er een nieuw artikel over reizen, slapen, eten & drinken en nog veel meer. Zoals je van mij gewend bent. 
  • En op zondag kun je alle stukjes die de afgelopen week zijn verschenen nog een keer teruglezen in de rubriek Lees(ie) zondag. 

Bonus blogpost: Wist je trouwens dat op Facebook iedere dag een blogpost verschijnt? Vaak is dat een artikel dat al eens eerder op Mam is de hort op heeft gestaan. Maar misschien aan jouw aandacht is ontsnapt. Reden temeer om Mam is de hort op te volgen op Facebook.

Wil je niks missen van Mam is de hort op. Volg mijn blog dan op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram. Zie ik je daar?

Fijne zondag.

Groet van Marion

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial