en nog veel meer

Lees(ie) zondag week 33

De rubriek Lees(ie) zondag – vrij vertaald naar lazy sunday is speciaal voor degenen die geen tijd hebben gehad op mijn stukjes te lezen.

Ook deze zondag zet ik alle artikelen die deze week op Mam is de hort op zijn verschenen nog even op een rijtje. Als je op de rode link klikt kun je het artikel nog eens terug lezen.

Deze week op Mam is de hort op:

  1. De leukste winkelstraten volgens Mam is de hort op
  2. Zomer in Fryslân: Drachten in stijl
  3. Waar kan ik het beste mijn bakfiets verzekeren

De leukste winkelstraten volgens Mam is de hort op

Ieder jaar orgniseert NL Streets de verkiezing Leukste winkelstraat. Maar er zijn natuurlijk veel meer leuke winkelstraatjes in ons land. Maar weet jij die te vinden? Ik niet. Vaak liggen deze straatjes buiten het geijkte winkelgebied. Dus je wordt er niet automatisch naartoe getrokken als je in een “nieuwe” stad aan het winkelen bent. Vandaar dat Mam is de hort op je helpt in je zoektocht naar de leukste winkelstraten in bekende winkelsteden. Op mijn oproep Wat is de leukste winkelstraat volgens jou zijn weer wat aanvullingen gekomen die ik heb verwerkt in dit artikel.

Folkingestraat- Groningen

De Folkingestraat in Groningen, is mijn persoonlijke favoriet.

Zomer in Fryslân: Drachten in stijl

Tijdens deze Zomer in Fryslân neem ik je mee naar Drachten, één van de grotere plaatsen bij mij in de buurt en ook wel het “kloppend hart” van Dada en De Stijl genoemd. Dit alles heeft te maken met de vriendschap tussen 2 Friese schoenmakers: Thijs en Evert Rinsema. Die tevens kunstenaar en dichter waren.

Hun werken kun je zien in Museum Drachten. Maar ook Drachten zelf staat deze zomer geheel in het teken van Dada en De Stijl.   

Dada en De Stijl

Een kijkje in Museum Drachten met een uitgebreide collectie werken van Dada en De Stijl

Waar kan ik het beste mijn bakfiets verzekeren

Bakfietsen en met name die met trapondersteuning zijn  razend populair bij jonge ouders die de hort op gaan met hun kroost. Maar, óók bij dieven. Vandaar dat een fietsverzekering geen overbodige luxe is. Op verzoek van Centraal beheer ben ik in de wereld van de fietsverzekeringen gedoken.

fietseverzekeringen

Deze leuke kinderen zijn van mijn neef en wilden wel model staan in dit artikel over fietsverzekeringen.

Dit waren de blogposts van de afgelopen week. Morgen verschijnt er weer een artikel. Weliswaar in de zomerprogrammering. En die ziet er zo uit:

  • Maandag verschijnt er een artikel dat al eerder is verschenen, maar evengoed leuk om onder de aandacht te brengen;
  • Dinsdag deel ik op Facebook en op Twitter een oude blog
  • Woensdag: Zomer is Fryslân: Een rubriek met tips om hier, bij mij in de omgeving te gaan doen. Want misschien ben je deze zomer wel in de Provincie Friesland. Er is namelijk van alles te beleven tijdens #LF2018. En wat let je om dan ook een paar andere, kleinschalige activiteiten mee te pikken.
  • Ook op donderdag kun je op Facebook en op Twitter een oude blog vinden.
  • Vrijdag verschijnt er een nieuw artikel over reizen, slapen, eten & drinken en nog veel meer. Zoals je van mij gewend bent. 
  • Zaterdag kun je op Facebook en op Twitter een oude blog lezen.
  • En op zondag kun je alle stukjes die de afgelopen week zijn verschenen nog een keer teruglezen in de rubriek Lees(ie) zondag. 

Wil je niks missen van Mam is de hort op. Volg mijn blog dan op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram. Zie ik je daar?

Fijne zondag.

Groet van Marion

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial