en nog veel meer

10 handige apps voor als je de hort op gaat

handige apps

Wist je dat je ter voorbereiding op een dagje of weekend weg prima je mobiele telefoon of je tablet kunt gebruiken. Er zijn namelijk heel veel handige apps die je kunnen helpen om leuke activiteiten, goedkope hotels, voordelige dagjes uit of je helpen de weg te vinden in een onbekende stad. Hieronder 10 gratis apps die je dagje uit nog leuker kunnen maken.

1.Vakantieveilingen

Ik schreef erover in Bieden voor beginners want bij Vakantieveilingen en ook Ticketveilingen kun je, als je het een beetje slim speelt een hele leuke aanbieding scoren.

2. NS reisplanner

Een onmisbare app voor als je reist met de trein. Het vertrek, de aankomst, op welk perron je moet overstappen en waar je op het traject oponthoud ondervindt: alles kun je met deze app in de gaten houden.

3. Weerbericht Nederland

Met deze app kun je tot wel tien dagen voor je vertrek op de hoogte zijn van het weer in de plaats waar je naartoe gaat. Handig bij het inpakken van je koffer.

4. Direct Lease Tankservice

Ga je op reis met de auto? Hiermee kun je in een oogopslag zien waar je bij jou in de buurt of op jouw route het goedkoopst kunt tanken. En als je de postcode van het benzinestation in je navigatiesysteem zet rij je er ook nog eens zo naartoe.

5. ANWB routeplanner

Een bekende app die je van te voren inzicht geeft in hoe lang je (auto)reis gaat duren en ook het bedrag aan brandstof geeft hij aan. Weet je meteen of je voordeliger uit ben met de auto of dat je nog even snel een voordelig treinkaartje moet kopen.

6. Wie betaalt wat

Ga je met meerdere mensen op stap en heb je geen zin in discussies over wie wat heeft betaald? Met deze app kun je online een lijst bijhouden van jullie gezamenlijke kosten en wat iedereen heeft betaald. Nieuwsgierig geworden? Je vindt hier de antwoorden op de meest gestelde vragen.

7. Dagje Uit

Zit je verlegen om ideeën voor uitstapjes in de buurt, een dagje of een weekend weg? Zet dan de app van I culture in je telefoon. Je kunt filteren op activiteiten die jij leuk vindt en je kunt ook ervaringen van andere bezoekers lezen zodat je weet wat je kunt verwachten.

8. NL streets

Voor mij een onbekende app maar volgens de beschrijving uitermate handig als je in een onbekende stad gaat shoppen. Je ziet gelijk waar je in 30 Nederlandse steden moet zijn voor de leukste winkels. Je krijgt praktische informatie over unieke winkels en als je op de knop drukt dan zie je de door jou geselecteerde winkel op een soort Google Maps achtige landkaart verschijnen.

Maar natuurlijk kun je ook mijn artikel “de leukste winkelstraten volgens Mam is de hort op” even lezen.

9. Park mobile app

Betaal alleen voor de tijd dat je werkelijk geparkeerd staat en bespaar tot wel 20% op je parkeerkosten. Dat klinkt aantrekkelijk toch? Met Parkmobile kun je slim parkeren in meer dan 160 steden en in 80 parkeergarages: ook in de grote steden. Hoe dat werkt lees je hier.

10. Trivago

Zoek je op het laatste moment een slaapplaats Met deze gratis hotelzoekmachine-app kun je zelfs onderweg de prijzen vergelijken.

Welke apps zijn voor jou onmisbaar als je op pad gaat? Laat het me gerust weten.

 

  1. Wat een handig overzicht! De wie betaalt wat app lijkt mij ideaal! Ik ga nog weleens een avondje weg met vrienden en de een drinkt toch weer meer dan de ander. Dan is dit volgens mij heel handig!:)

    • Hallo DisneyChicks, leuk dat je mijn blog hebt gevonden en een app hebt gevonden war je iets mee kunt. Als je ook alle update wilt krijgen, volg mam is de hort op dan ook op Facebook. Fijne dag vandaag.

  2. Oeps, ik geloof dat ik net per ongeluk een mailtje gestuurd heb in plaats van een reactie te plaatsen.
    De apps die ik uit dit rijtje de meest praktische vind, zijn het weerbericht en de NS Reisplanner.

    Fijn weekend Marion!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén