Waarom ik Pinterest gebruik voor mijn blog

Waarom ik Pinterest gebruik voor mijn blog

Pinterest? Wie gebruikt het niet. Om inspiratie op te doen en met name om al die ideeën te bewaren. Zodat je ze later nog eens kunt bekijken. Want dat kan heel goed op dit online prikbord.

Je kunt zo veel borden aanmaken als je zelf wilt. Waarop je alles wat je leuk vindt én wilt bewaren kunt “pinnen”. En vanwege dat “bewaren” is Mam is de hort op ook op Pinterest te vinden.

Als je een artikel of tip wilt bewaren

Want misschien herken je dit wel. Je kijkt op Facebook en opeens zie je een blogpost die je heel interessant vindt. Maar je hebt even geen tijd om die te lezen. Wat doe je dan? Het bewaren van zo’n artikel is best lastig. Zeker op Facebook ben je het zo kwijt. Voordat je het weet is het stuk zover naar onderen gezakt dat je het niet meer kan vinden. Althans niet op het moment dat je het nodig hebt.

Pinterest als online prikbord

Gelukkig is er Pinterest. Als een soort redder in nood. Want op dit online prikbord kun je (bijna) alles bewaren dat je op internet gevonden hebt. Daarnaast kun je het delen met anderen, die dan ook weer jouw prikborden kunnen bekijken en de afbeeldingen ook weer kunnen pinnen.

Kortom een reuze handig digitaal archief waarop je alles kunt bewaren wat je lief is. En daarom gebruik ik Pinterest voor mijn blog.

Hoe werkt het

Dat pinnen gaat heel gemakkelijk met het rood-witte pictogram dat je onder elk artikel vindt. Als je daarop klikt word je vanzelf naar Pinterest gestuurd en kun je het artikel op je eigen bord “pinnen”. En het artikel gemakkelijk terugvinden als je het later nog eens wilt lezen.

Dus als je op Facebook een artikel ziet wat je beslist wilt bewaren. Klik dan op de link waarmee je naar de website gaat. Scroll helemaal naar beneden. Klik op het Pinterest symbool en pin het op je eigen bord.

De borden van Mam is de hort op

Op de Pinterest pagina van Mam is de hort op kun je verschillende borden vinden waar mijn blogposts zijn ondergebracht. Maar ook borden die mij persoonlijk aanspreken. Op Mam is de hort op vind je deze borden.

Ik probeer er een gewoonte van te maken om ieder artikel dat online komt niet alleen op Facebook en Twitter te delen. Maar ook op Pinterest te pinnen. Dat dit een tijdrovende klus is blijkt uit dat nog lang niet alle artikelen op Pinterest staan.

Dus wil je een artikel nog eens nalezen. Of ben je op zoek naar juist die ene tip die je op Mam is de hort op hebt gevonden? Kijk dan ook eens op mijn digitale prikbord.

Volg jij de borden van Mam is de hort op?

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.