en nog veel meer

De beste tickets voor het Amsterdam Light Festival

amsterdam light festival

Ik zie al heel veel aanbiedingen voor het Amsterdam Light Festival voorbij komen.  Waarmee ik enthousiast word gemaakt voor dit lichtspektakel dat van 29 november tot en met 20 januari 2019 in de hoofdstad wordt gehouden. In die periode wordt Amsterdam omgetoverd tot een waar lichtparadijs en kun je met een rondvaartboot door de grachten varen en genieten van indrukwekkende lichtkunstwerken.

De beste tickets voor het Amsterdams Light Festival

Bij het zien van alle mooie plaatjes krijg ik zin om te gaan boeken. Maar omdat de tickets door veel verschillende partijen worden aangeboden lopen de prijzen nogal uiteen. Ik heb daarom verschillende tickets voor het Amsterdam Light Festival “tegen het licht gehouden” zodat je gelijk kunt zien waar je het beste én het voordeligst je ticket kunt boeken.

Amsterdam Light Festival

De aanbiedingen op een rijtje

Van de aanbiedingen die ik voorbij heb zien komen, geef ik een korte samenvatting van de extra’s die worden aangeboden, waar de boten vertrekken en wat de kosten zijn. En natuurlijk de website waar je de tickets gelijk kunt bestellen.

HEMA (Nieuw)

Bij de HEMA kun je de voordeligste  tickets kopen. Je krijgt namelijk 6.50 euro korting per persoon bij Hema! De opstapplaats is de Stromma steiger, aan de Prins Hendrikkade 37a (tegenover het Centraal Station). De tickets kosten 17,50 per persoon. Bestellen kan via HEMA tickets

Groupon

Als je bij Groupon wilt reserveren moet je je eerst registreren. De rest wijst zichzelf. De rondvaart die in samenwerking is met Amsterdam Boat Experience is inclusief een plak kerststol en onbeperkt drankjes. De boot vertrekt vanaf de Oosterdokskade 8, 1011 AE Amsterdam. De tickets kosten 19,50 per persoon. Als je meer kaartjes tegelijk boekt is het iets voordeliger. Bestellen kan via Groupon.nl

Stromma

Bij Stromma begint de avond op de gezellig versierde steiger waar je een beker warme chocomel of een glaasje glühwein kunt kopen. De boot vertrekt vanaf de Prins Hendrikkade 37a (tegenover het Centraal Station). De tickets kosten 24,00 per persoon. Bestellen kan via Stromma.com

Handig om te weten
  • Tijdens het Amsterdam Light Festival duurt een rondvaart bij iedere maatschappeij 75 minuten.
  • Het is belangrijk dat je minimaal 15 minuten van tevoren aanwezig bent, de boot vertrekt op de tijd zoals aangegeven. Je kunt namelijk niet met een latere boot mee als je te laat aankomt.
  • Op alle rondvaartboten is een audio guide die vertelt over kunstwerken langs de route. De audio guide is beschikbaar in het Nederlands en Engels.
  • De rondvaartboten vertrekken 4 keer per avond. Maar er zijn rederijen die vaker varen.
  • Langs de route zie je ruim 25 kunstwerken van verschillende kunstenaars, designers en architecten die speciaal voor het festival zijn gemaakt.

Rederij Lovers

Bij Rederij Lovers vlakbij het Centraal station krijg je na afloop van de tour gratis een Tony’s Chocolonely reepje. Dat je kunt afhalen bij de Tony’s Chocolonely store in de Oudebrugsteeg 15. De boten vertrekken vanaf de Prins Hendrikkade 25. De tickets kosten 19,50 per persoon. Bestellen kan via Lovers.nl

Amsterdam Light Festival

Kom je met de auto? Je auto parkeer je het voordeligst buiten het centrum. In het artikel Budget parkeren in de hoofdstad kun je er alles over lezen. Wil je dichterbij parkeren? Naast de kade van Lovers Canal Cruises is een ruime parkeergarage van P1. Kijk voor beschikbaarheid en het reserveren van een plek op de website van P1.

Vakantieveilingen (NIEUW)

Hou je van een gokje? En wil je zelf bepalen welk bedrag  je voor een ticket betaalt? Bied dan mee op Vakantieveilingen. Hier kun je bieden op 2 tickets voor een tour die wordt verzorgd door Rederij Lovers,  die vertrekt vanaf de pier bij het Centraal Station (bij Loetje Centraal). Als je de veiling hebt gewonnen ontvang je meer informatie over hoe je een rondvaart kunt boeken. Bieden kan via Vakantieveilingen.nl

Traveldeal

Traveldeal werkt samen met rederij Nassau. De boten vertrekken om 16.45 uur, 18,15 uur, 20.00 en 21.45 uur vanaf restaurant Hanneke’s Boom aan de Dijksgracht 2 te Amsterdam. De tickets kosten 19,50 per persoon. Dit is inclusief onbeperkt glühwein of één non-alcoholisch drankje. Aan boord is er de mogelijkheid om tegen betaling extra drankjes te bestellen. Tickets kun je bestellen kan via Traveldeal.nl

Rederij Kooij

Bij Rederij Kooij vertrekt er vanaf 17.00 uur in het weekend en in de Kerstvakantie iedere 20 minuten een rondvaartboot. Met uitzondering van kerstavond, eerste kerstdag en oudejaarsavond. Op de steiger kun je warme chocolademelk, glühwein en bier kopen om mee aan boord te nemen. De boten vertrekken vanaf de steiger bij het Centraal Station, Stationsplein 15, Middentoegangsbrug.  De tickets kosten  aan de kassa € 21,50 p.p. Online  betaal je € 19,50 per persoon. Bestellen kan via Rederij Kooij

Hoteldeal

Wil je niet alleen van het lichtspektakel genieten maar er ook een paar dagen  aan vastknopen? Via Hoteldeal kun een hotelovernachting  in het Schiphol A4 – Amsterdam Airport hotel boeken waarbij een luxe rondvaart, verzorgd door rederij Nassau is inbegrepen. Vanaf het hotel ben je met de trein binnen 15 minuten in hartje Amsterdam. En voor de terugweg naar je hotel kun je gebruikmaken van de gratis shuttle naar Schiphol.

Voor 1 hotelverblijf + ontbijt betaal je € 59,95 per persoon. Wil je 2 nachten in het hotel verblijven dan betaal je € 99.95. Kijk op Hoteldeal.nl voor de beschikbaarheid en welke extra’s nog meer zijn inbegrepen.

Op het moment dat ik dit artikel schrijf zijn nog niet alle aanbiedingen van het Amsterdam Light Festival bekend. Zodra ik nieuwe aanbiedingen vind zal ik die in dit artikel verwerken en opnieuw delen op Facebook. Hou de Facebook pagina van Mam is de hort op dus in de gaten.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial