Ik schaam mij een beetje. In deze Lees(ie) zondag – vrij vertaald naar lazy sunday vind je namelijk vooral  oudere berichten die ik op Facebook heb geplaatst. Het ontbrak mij aan tijd én inspiratie dus deelde ik wat artikelen uit het archief van Mam is de hort op.

 

Fietstocht met de Fietsroute app

Als ik een fietstocht maak dan is dat meestal een knooppuntenroute . Op internet kun je heel veel van dit soort fietsroutes vinden die je er zomaar af kan plukken. Nadeel van deze routes is dat je de route moet printen en bij de borden moet stoppen om te zien of je op de juiste route zit. Maar sinds kort heb ik de Fietsroute app ontdekt die alle printerafdrukken en routekaarten overbodig maakt.

fietsroute app Arnhem

Wat is voordeliger? Een pakketreis of een losse vlucht + hotel?

Wat is voordeliger? Een pakketreis? Of als je een losse vlucht boekt en daarbij zelf een hotel zoekt?
De meningen zijn verdeeld. Vandaar dat ik heb uitgezocht wat het voordeligste is. In een rekensommetje laat ik zien dat ik een keer met een pakketreis goedkoper uit was dan wanneer ik alles los had geboekt.

Muizen in huis? Zo kom je er snel vanaf.

Het schijnt dat ruim een kwart van de Nederlanders  weleens last van heeft muizen in en om huis. Vooral als het buiten koud is trekken ze massaal naar binnen. Ik ben dus niet de enige die s’nachts weleens wat getrippel boven mijn hoofd hoor.  Maar ik hou niet van muizen. Ik ben er zelfs bang voor en wil er dus vanaf. En het liefst zo snel mogelijk. Voor de bestrijdingsdienst scheef ik dit artikel over het bestrijden van ongedierte in en om je huis.

Kunst in je kamer. Haal oude meesters in huis.

Kunst in je kamer is het helemaal tegenwoordig. Het museum haal je gewoon in huis. Of het museum verandert in een huiskamer. Wil je ook kunst in huis? Haal dan deze items in huis.

Zo hebben wij  in onze nieuwe keuken de schouw behangen met een bloemstilleven uit de kunstcollectie van het Rijksmuseum. Maar je kunt het ook kleiner aanpakken. In deze blogpost lees je hoe je met kleine items een groot effect kunt bereiken.

Kunst in je huis

Wil je niks missen van Mam is de hort op. Volg mijn blog dan op FacebookTwitterPinterest en Instagram. Zie ik je daar?

Fijne Lees(ie) zondag!