en nog veel meer

Museumkaart vs BankGiro Loterij VIP-kaart

BankGiro lLterij

Manlief heeft een VIP-kaart van de BankGiro Loterij, waarmee  je gratis het museum in mag. Dat is natuurlijk leuk meegenomen  dat gratis naar het museum.  Maar je speelt ook mee met de BankGiro Loterij. En dat kost geld. Dus hoe gratis is dan dat museumbezoek?

Dit artikel gaat over de Museumkaart vs BankGiro Loterij VIP-kaart. Met welke kaart ben je beter uit? En als je uiteindelijk concludeert dat beide kaarten  niets voor jou zijn dan heb ik nog een aantal tips voor je waarmee je ook voordelig naar het museum kunt.

Museumkaart vs BankGiro Loterij VIP-kaart

Laat ik voorop stellen dat wanneer je meespeelt met de BankGiro Loterij je stilletjes hoopt dat er EENS een flinke geldprijs op jouw lotnummer valt.

Dat op een willekeurige, doordeweekse avond de bel gaat en Leontien ( ja, de vrouw van …) met een fijne cheque in de deuropening staat. En dat plotsklaps al je dromen waarheid kunnen worden. Daarop hoop je toch als je meedoet met een loterij?

Maar. Dát was niet de reden dat mijn man met de BankGiro Loterij in zee is gegaan.  Hij werd lid toen hij bij de ingang van museum de Hermitage een leuk aanbod kreeg. Want als hij lid werd van de BankGiro Loterij dan kreeg hij ook een VIP-kaart waarmee  hij gratis het museum in mocht. En dat wilde hij  wel.

Dus hij zei ja en mocht gelijk zonder te betalen het museum in. En ook bij de museabezoeken die volgden overhandigde hij zijn VIP-kaart en mocht hij gewoon doorlopen.

Maar tegelijkertijd wordt er ook maandelijks of eigenlijk wel vaker een bedrag van zijn rekening afgeschreven. Want hij speelt ook mee met de BankGiro Loterij. Dus had hij niet beter een museumkaart kunnen kopen? Ben je dan niet voordeliger uit?  Kortom dit artikel gaat over de Museumkaart vs BankGiro Loterij VIP-kaart. Met welke kaart ben je beter uit?

Kosten Museumkaart

Een museumkaart kost 64,90 voor volwassenen. Deze kaart is een jaar geldig en biedt toegang tot 400 Nederlandse musea. Daarnaast kun je je aanmelden voor een speciale nieuwsbrief. Hierin vind je allerlei tips van musea die de moeite waard zijn en welke tentoonstellingen en verwacht worden.

Kosten BankGiro Loterij

Om mee te mogen spelen met de BankGiro Loterij betaal je 13,75 per lot.  Er zijn 15 trekkingen per jaar waarmee je kans maakt op  fantastische geldprijzen! Daarnaast kun je  als lid gebruik maken van verschillende aanbiedingen en acties. En krijg je een BankGiro Loterij  VIP-kaart waarmee je gratis naar 50 musea mag.

Maar je betaalt wel 206,25 per jaar.  Dat is  nogal een bedrag voor als je 2 hooguit 3 keer per jaar een museum bezoekt.

Kortom als je lid bent van de BankGiro Loterij om gratis naar het museum te kunnen dan ben je een dief van je eigen portemonnee.  Natuurlijk kun je mooie prijzen winnen en steun je door loten te kopen een aantal culturele organisaties. Maar dan is  een donatie van 206,25 per jaar nogal riant.

Dus ben ik op zoek gegaan naar andere mogelijkheden waarmee je voordelig naar het museum kan.

Hoe kun je voordelig een museum bezoeken?

Met bepaalde acties kun je soms heel voordelig naar het museum. Zonder dat je daarvoor een museumkaart of Vip-kaart nodig hebt. Maar er zijn ook heel veel websites waar je korting krijgt op musea, tentoonstellingen en leuke dagjes uit.

Lidl museum actie

Ieder jaar in mei/juni organiseert supermarktketen Lidl  een museumactie. Als je in die periode voor 10,– boodschappen doet en de kassabon bewaart dan kun je voor slechts 1,– per persoon een museum bezoeken. Er zitten hele bekende musea bij zoals het Groninger museum en museum de Fundatie in Zwolle. Dus als je het een beetje uitkient danplan je in die periode je museumbezoek.

Als je klant bent bij een bepaalde banken

Heb je een rekening bij de RABO-bank of bij de ING?  Dan krijg je in sommige gevallen korting op je bezoek aan een museum. Het komt regelmatig voor dat banken of bedrijven tentoonstellingen sponsoren en jij als klant, met korting naar binnen mag.

Dagje uit actie van Jumbo

De dagje uit actie van Jumbo Supermarkten  is een jaarlijks terugkomend gebeuren waaraan ook musea meedoen. Met de munten die je in een bepaalde periode bij je boodschappen krijgt kun je heel wat korting krijgen op de toegangsprijs van de bepaalde musea.

Open monumenten dag

Elk jaar in het tweede weekend van september zijn duizenden prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar u normaal niet zo snel komt en deel te nemen aan de vele activiteiten die georganiseerd worden.

Open Monumentendag 2019 vindt plaats op zaterdag 14 en zondag 15 september. Het landelijke thema voor 2019 is ‘Plekken van plezier’.

Groupon

De website van Groupon is ook iets om in de gaten te houden. Ook daar vind je tickets met flinke kortingen.

HEMA museumactie

Ook HEMA heeft regelmatig aanbiedingen waarmee je voordelig naar het museum kan. Zoals de Trein + museumactie. Voor 25,– euro per persoon krijg je toegang tot een van de 10 musea die meedoen aan deze actie en reis je gratis met de trein er naartoe.

Dagje weg

Op Dagje weg  vind je een ruim aanbod aan tickets voor musea én tentoonstelling. Kijk eens op de website. Je bent altijd voordeliger uit.

ANWB

Ben je lid van de ANWB? Dan kun je met korting naar een aantal musea. Waaronder het Museum van de 20ste eeuw in Hoorn en Corpus in Oegstgeest. Maar als ANWB-lid kun je ook vorodelig attractieparken te bezoeken.

Dagtickets

Ik had er nog nooit van gehoord maar ook Dagtickets werkt samen met diverse bekende musea.

Uit met korting

De naam zegt het al. Met Uit met korting krijg je korting op heel veel musea, die op alfabetische volgorde op de website worden gepresenteerd.

Check voordat je een ticket bestelt,  de prijs als je je toegangsbewijs rechtstreeks bij het museum bestelt.  Voor het Rijksmuseum ben je namelijk niet voordeliger uit als je bij Uit met korting je ticket bestelt.

BankGiro Loterij

Kortingkaartjes

Ook op Kortingkaartjes.nl vind je een compleet overzicht van alle kortingen op heel veel dagjes uit.

Dagaanbiedingen

Bepaal je liever zelf de prijs en hou je wel van een gokje? Ook op Dagaanbiedingen die  onderdeel zijn van Ticketveiling  kun je zelf bepalen wat je over hebt voor een museumbezoek.

Actie van de Dag

Actie van de Dag  is de dealsite die voor jou elke dag goede deals online zet. Samen met reisaanbieders, pretparken, hotels, wellness-aanbieders, restaurants en nog veel meer partners zorgen we er voor dat de alle scherpste aanbiedingen online staan! En daar zijn ook musea bij. Dagelijks worden verschillende, unieke acties met een scherpe prijs aangeboden in combinatie met beperkte voorraad.

Zo zie maar dat wanneer je sporadisch naar het museum gaat er heel veel alternatieven zijn voor een museum- of voor een VIP-kaart van de Bankgiro loterij. Een rondje langs een van deze aanbieders kan veel voordeel opleveren.

Ken jij nog andere websites die ook leuke korting geven op musea, tentoonstellingen en leuke dagjes uit? 

 1. jaa die museumkaart is echt zo onwijs chil, ik heb er ook over nagedacht!

 2. Lipstickencupcakes

  Handig overzicht heb je gemaakt. Ik zelf ben niet zo’n museum bezoeker. Af en pre in het buitenland wel, maar thuis eigenlijk nooit.

 3. oh, wat handige tips! ik wist sommige niet. dank je wel

 4. Ik wilde die serieus dus ook even zelf gaan uitzoeken omdat ik die aanbieding voorbij zag komen, maar nu hoeft het niet meer! En ik heb gelijk de conclusie getrokken dat ik niet lid word 🙂 Tnx voor het uitzoeken!

 5. Met dit artikel gaan heel veel mensen blij zijn, wat handig zeg! Zal best een werk zijn geweest om dit overzicht te maken, maar hij is het waard. Thanks voor al die goede tips!

  • Marion Stam

   Dank je wel Amanda voor je positieve feedback. Het was inderdaad een werkje maar het overzicht is niet alleen voor mijn lezers maar ook voor mijzelf handig om bij de hand te hebben.

 6. Ik spaar eigenlijk alleen bij de Jumbo,, maar heel handig, dit lijstje. Ik zou er ook niet meer weten eigenlijk.

 7. Handig artikel! Het lijkt mij leuk om naar verschillende museum te bezoeken. Wel graag combineren met city trips, shoppen ofzo want de meeste museum allemaal zo ver weg

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén