Reizen

Onze gezinstradities op reisgebied

gezinstradities op reisgebied

Onze dochter is deze zomer geslaagd als ruimtelijk vormgever aan het Cibap in Zwolle en daar hoort een reisje bij. Dat is traditie bij ons in het gezin. We zijn hiermee begonnen toen de kinderen afscheid namen van de basisschool. Aan het eind van groep 8 mochten zij elk met één van de ouders een weekendje naar een Europese stad. 

Parijs

Onze dochter, die de oudste is koos voor Parijs. Om de ene dag naar Euro Disney te gaan en de andere dag De Eiffeltoren te beklimmen. Én om te gaan shoppen in de Franse hoofdstad. Voor een twaalfjarige een heel bijzondere gebeurtenis die een grote indruk op haar heeft gemaakt en een waardevolle herinnering is voor later.

gezinstradities op reisgebied

Uitzicht vanaf Eiffeltoren

Barcelona

Twee jaar later was onze zoon aan de beurt. In die tijd was hij een fervent voetballer en fan van Lionel Messi van FC Barcelona. Zijn keus was dus snel gemaakt. Hij wilde samen met mijn man naar Barcelona. Ik boekte voor hen een hotel vlak aan zee zodat zij iedere ochtend én avond een frisse duik konden nemen. Natuurlijk stond er ook een rondrit met de toeristenbus op het programma, werd Camp Nou – hét stadion van FC Barcelona – bezocht en L’Aquarium de Barcelona.

gezinstradities op reisgebied

Bezoek aan Camp Nou – hét stadion van FC Barcelona

New York

Na 4 jaar ploeteren behaalde onze dochter in 2013 haar VMBO-TL diploma. Haar grootste wens was naar New York te gaan. Een prijzig reisje, maar ook dik verdiend vonden wij. In de herfstvakantie vertrok zijn samen met haar vader voor een week naar de big Apple; met als doel een aantal bekende musea te bezoeken; te gaan shoppen en om dr. Martens te scoren!

gezinstradities op reisgebied

New York

Valencia

En nu weer 4 jaar later is zij geslaagd voor de MBO-opleiding ruimtelijk vormgever en zijn wij samen naar Valencia geweest. Omdat zij het jaar daarvoor met haar opleiding in Valencia was kende zij goed de weg en fungeerde zij als een volleerd reisleider. Zij loosde mij langs de mooiste kunstwerken en bijzondere objecten die deze Spaanse stad rijk is.

gezinstradities op reisgebied

Uitzicht over Valencia

En onze zoon dan?

Het klopt dat onze zoon een ronde heeft overgeslagen. Want als ik de “lijn der diplomering” doortrek dan zou hij onderhand weer aan de beurt zijn. Was het niet dat hij is geswitcht van HAVO-4 naar het MBO dus een examen heeft overgeslagen. En ook het bijbehorende diplomareisje.

In plaats daarvan hebben wij zijn achttiende verjaardag aangegrepen voor een ouder-zoontripje. En dat werd Monaco. Want als fan van de Formule 1 wilde hij al die luxe bolides wel eens in het echt én van dichtbij zien. Vader en zoon kampeerden onder de rook van Sant Tropez – Ik bedoel dit figuurlijk, maar in hun vakantie was het bijna letterlijk. Op een paar kilometer afstand van hun camping woedden namelijk hevige bosbranden – om vanaf daar een paar keer Monaco te bezoeken en zich verder te vergapen aan alle pracht en praal en aan het decadente leven in die omgeving.

gezinstradities op reisgebied

Sant Tropez

Ouders-zonder-kinderen-tripje

Inmiddels is het nieuwe schooljaar weer begonnen. Onze dochter is in Amsterdam begonnen aan de HBO-opleiding voor docent maatschappijleer en onze zoon is voor een half jaar naar Duitsland vertrokken om in een hotel in Winterberg stage te lopen. Het nest is nu een tijdje leeg en kunnen wij als ouders misschien ook eens samen een reisje gaan maken. Een ouders-zonder-kinderen-tripje. Misschien dat ik deze nieuwe traditie vanaf nu maar eens in ga voeren.

Zoek je een voordelige reis met vlucht en hotel? Kijk dan ook eens op Stedentrips.nlOf op de website van Expedia waar je ook voordelige pakketreizen kunt vinden.

Welke tradities heb jij in je gezin?

 

 

12 Reacties

 1. Moet ik onthouden tegen dat mijn kinderen massaal hun diploma’s halen ;-))
  Tradities is het jaarthema voor 2019 bij ons. Deden we veel te weinig aan eigenlijk. Deze ga ik zeker mee nemen, deze tip! Bedankt!

 2. Wat een onwijs leuke traditie. Ga ik onthouden als ik ooit kinderen krijg ;).Bij New York had ik de zelfde gedachten, zal wel een dure trip zijn geweest.

 3. Eke

  Tof! Vorig jaar ging ik met mijn zoon weg toen mijn man een weekend weg was en ik wilde dat eigenlijk elk jaar herhalen, maar snel iets boeken! Sowieso gaan mijn man en ik samen een a twee keer per jaar weg met zijn tweeen. Geen overbodige luxe vind ik!

 4. Heel leuk! Ik denk dat dit inderdaad heel waardevolle tripjes zijn. En een tripje zonder kinderen is natuurlijk altijd een goed idee 🙂

 5. Wat een onwijs gave traditie en een heerlijke steden!

 6. Wat leuk zo`n gezinstradities. Dat zou ik graag willen doen

 7. Leuk, ik ga binnenkort ook met de kinderen (8 en 10) naar Parijs. Mijn ‘traditie’ is dat ik alleen met de kinderen reis (sinds we vandaag exact 6 jaar geleden uit elkaar gingen). Maar… ik reis ook heel vaak alleen, voor m’n blog én privé. Ik geef haast nergens geld aan uit, maar als ik goedkoop weg kan doe ik het. Ik ben nu net terug uit Lanzarote (in m’n eentje) en dat was zo gaaf!

 8. Wat een leuke traditie! Nog een ver van ons bed show hier, maar zeker eentje om te onthouden! Onze traditie is voorlopig, dat wij er eens per jaar met ons tweetjes op uit trekken… Een dagje of vier/vijf zonder de kids. Ook een goeie traditie, me dunkt! 🙂

 9. Altijd gezellig om met je kind er even tussendoor er uit te gaan. En zeker bij dit soort speciale gelegenheden. Maar een ouders weekend is ook altijd erg gezellig!

 10. Wij gingen vroeger altijd met het hele gezin op vakantie en toen mijn zus en ik oud genoeg waren gingen we elk jaar misntens 1 keer op stedentrip en dat doen we nog steeds. Binnen 3 weken gaan we naar Londen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén