Het is zondag: Lees(ie) zondag. Misschien heb je vandaag tijd om de blogs van deze week te lezen. Ik zet niet alleen de artikelen van week 6 op een rijtje, maar ook de stukjes die ik op Facebook en Twitter deelde komen nog een keer voorbij. Als je op de rode link klikt kun je het artikel nog eens terug lezen.

Gebruik geen foto’s die auteursrechtelijk beschermd zijn!

Ik denk dat iedereen weleens foto’s heeft “geplukt” van het internet. Afbeeldingen die auteursrechtelijk beschermd zijn. Bijvoorbeeld als illustratie bij een blogartikel of eentje die precies past bij de quote die je op Instagram wilt plaatsen. En allemaal weten we dat het niet mag.

En dat weet ik inmiddels ook. Want na veel hierover te lezen is ook tot mijn botte hersens doorgedrongen dat je foto’s, die auteursrechtelijk beschermd zijn, niet zomaar mag gebruiken. Het kan je zomaar een fikse boete opleveren.

Welk bedrag betaal je echt voor een stedentrip van de HEMA?

Het lijkt natuurlijk een koopje: €125,– voor een 3-daagse stedentrip van HEMA naar een stad naar keuze. Maar welk bedrag betaal je nou echt voor een vliegreis + hotel naar een van de 12 Europese steden? Ik heb het precies voor je uitgerekend en was erg verbaasd over het eindbedrag dat je uiteindelijk betaalt als je alle kosten bijelkaar op telt.

Hema stedentrip kostenplaatje

Naast nieuwe blogberichten deel ik iedere dag op Facebook en op Twitter een ouder bericht. Heb je die gemist dan is er niets aan de hand. In deze Lees(ie) zondag vind je alle berichten die deze week zijn verschenen. Dus ook die op Facebook en Twitter.

Stapel gek op treinkaartjes van het Kruidvat

Hoewel dit een oude blogpost is is het artikel weer helemaal actueel. Er zijn namelijk weer goedkope treinkaartjes bij het Kruidvat en daar ben ik dol op. Ik ben stapelgek op het #Kruidvat als het om voordelige treinkaartjes gaat. In dit artikel vertel ik alles over deze kortingsactie van het Kruidvat?

Bijkomende kosten die je vakantie veel duurder maken

Jullie weten dat ik van aanbiedingen hou. Soms zie ik online een leuke aanbieding van een vliegticket, reis, hotel of vakantiehuisje die ik gelijk wil boeken. Maar tijdens het boekingsproces komen er zo veel kosten bij, dat het eindbedrag dat je moet aftikken veel hoger is dan die aantrekkelijke aanbieding die je voorgehouden is. Daar verbaas ik mij over. Erger nog, het maakt mij boos. Want er zijn nogal wat kosten die het eindbedrag kunnen opschroeven tot ongekende hoogte.

Er gaat niets boven zelfgemaakte erwtensoep

En er was natuurlijk ook weer een weekendtip (die je trouwens alleen op Facebook kunt vinden) De #weekendtip van deze week is: Zelf erwtensoep maken want het wordt snertweer dit weekend. De omstandigheden zijn dus ideaal om achter je eigen fornuis 2 heerlijke pannen erwtensoep te maken.
Het recept vind je op Mam is de hort op.

Wil je niks missen?

Dit waren de blogposts van deze week. Wil je niks missen van Mam is de hort op. Volg mijn blog dan op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram. Zie ik je daar?

Fijne zondag.

Groet van Marion