en nog veel meer

Lees(ie) zondag week 11

lees(ie) zondag week 11

Het is zondag: Lees(ie) zondag. Misschien heb je vandaag tijd om de blogs van deze week te lezen. Ik zet niet alleen de artikelen van week 11 op een rijtje, maar ook de stukjes die ik op Facebook en Twitter deelde komen nog een keer voorbij. Als je op de rode link klikt kun je het artikel nog eens terug lezen.

7 recepten om de week zonder vlees moeiteloos door te komen!

Het is vandaag alweer de laatste dag van de week zonder vlees die van 11 t/m 17 maart werd gehouden. Hoewel ik niet een grote vleeseter ben, heb ik deze week geen vlees gegeten en mij beperkt tot een vleesvervanger. Die zijn er genoeg en vaak zo smakelijk dat het hier in huis niet eens opvalt als ik stiekem de kipfilet vervang door iets tofu-achtigs. Maar ik heb ook een aantal vleesloze recepten die ik hier op tafel zet zonder commentaar te krijgen.

Week zonder vlees week 11

8 dingen die je beter niet kunt doen als je in Rome bent

Als je ooit een tripje naar Rome gaat maken dan wil je natuurlijk heel veel doen. Deze overweldigende stad schreeuwt om ontdekt te worden. En daar wil iedereen je bij helpen. Zo lijkt het tenminste. Op iedere straathoek staat wel iemand die je een dienst wil bewijzen. Maar of je daarvan gebruik moet maken is nog maar de vraag.

Er zijn namelijk een aantal dingen die je beter niet kunt doen als je in Rome bent. Ik geef je 8 voorbeelden waar wij tegenaan liepen. Met daarbij natuurlijk een passend alternatief hoe je het wel kunt aanpakken

Op stap met de izi.TRAVEL app

Een paar weken geleden maakte ik een stadswandeling door Appingedam met een routebeschrijving van de ANWB. Op zich was dat best te doen, maar achteraf gezien had ik het ook anders kunnen aanpakken.

Je kunt namelijk ook op stap met de izi.TRAVEL app . Een gratis app waarmee je een stad of omgeving kunt verkennen en alle nuttige informatie erbij cadeau krijgt. Off line, dus zonder roamingkosten! Deze app biedt zoveel mogelijkheden die de papieren routekaart en beschrijving in één app vervangen.

izi.TRAVEL app week 11

Waarom zijn er in de HEMA geen pashokjes?

Hoewel de meeste HEMA winkels niet erg groot zijn, is er volgens mij altijd wel een ruimte voor een pashokje. Maar die zijn er niet. En dat vind ik best raar. En ik ben niet de enige; op internet zie ik dat meer mensen zich afvragen waarom er in de HEMA geen pashokjes zijn.

Want wat zou het fijn zijn als er ook in de HEMA ergens in een hoekje, een stang en een paar gordijnen zouden hangen. Waar je even je aankoop kunt aantrekken en na betaling gelijk mee naar huis kunt nemen in de wetenschap dat je een goede aankoop hebt gedaan. Dat is toch HEMA? Of zie ik het verkeerd?

Weekendtip: NL Doet

Dit weekend is het NL Doet, de grootste vrijwilligersactie van het jaar. Bij heel veel stichtingen en verenigingen kun je dit weekend terecht om een klus te klaren of om je aan te melden als vrijwilliger. Zelf ga ik aan de slag in De Kruidhof in Buitenpost waar ik vrijwilliger ben. Maar ook bij de Spitkeet in Harkema kun je dit weekend een handje helpen.

Afgelopen zomer bracht ik een bezoek aan openlucht museum De Spitkeet en schreef ik er een artikel over. Wat je hier kunt lezen.

Dit waren de blogposts van week 11. Wil je niks missen van Mam is de hort op. Volg mijn blog dan op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram. Zie ik je daar?

Fijne zondag.

Groet van Marion

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial