en nog veel meer

Lees(ie) zondag week 16

lees(ie) zondag week 16

Het is zondag: Lees(ie) zondag. Misschien heb je tijdens deze Paasdagen  tijd om de blogs van deze week te lezen. Ik zet niet alleen de artikelen van week 16 op een rijtje, maar ook de stukjes die ik op Facebook en Twitter deelde komen nog een keer voorbij. Als je op de rode link klikt kun je het artikel nog eens terug lezen.

Winkelen langs de weg

Op het platteland zetten de mensen vaak een stalletje aan de weg. Eieren, rabarber, pompoenen, jams en honing; Er wordt van alles verhandeld. En dat mag gewoon. Mits je kraampje op je eigen terrein staat dus niet op de openbare weg. Dus als je koopwaar in je (eigen) berm staat is er niets aan de hand en kun je naar hartenlust winkelen langs de weg. Daarnaast vind je in het Noorden nog veel meer plekken waar je in de openlucht kunt winkelen. Je kunt erover lezen in Winkelen langs de weg.

Waarom ik de hotelovernachting van het Kruidvat aan mij voorbij laat gaan

Ik had de Kruidvat folder nog niet gezien. Maar ik merkte wel aan het drukke “verkeer” op mijn blog dat er weer een actie was voor een voordelige hotelovernachting bij het Kruidvat. Zelf maak ik geen gebruik van deze weliswaar aantrekkelijke aanbieding. In deze oude blog vertel ik waarom ik deze actie aan mij voorbij laat gaan.

Kruidvat hotelovernachting

Geen abonnementskosten meer voor de OV-fiets

Sinds een paar jaar heb ik een OV-fietsabonnement waarmee ik voor klein bedrag op het NS-station een OV-fiets kan huren. En ik ben laaiend enthousiast over deze voordelige tweewieler die je vindt in een bewaakte stalling op het station of in een fietscarrousel. Zo kun je altijd over een fiets beschikken bijvoorbeeld tijdens een weekendje weg. Hoe je zo’n fietsabonnement bestelt lees je in dit artikel.

Voordelig de hort op met Koningsdag

Koningsdag én Koningsnacht zijn populaire reisbestemmingen komende week. Veel mensen willen naar de hoofdstad om juist daar de verjaardag van de Koning te vieren. Of willen hem in levende lijve zien tijdens zijn bezoek aan Amersfoort. Dus mocht je op 27 april besluiten “de hort op” te gaan? De Flixbus en de NS hebben voordelige vervoersbewijzen op Koningsdag. Hoe je hier gebruik van kun maken lees je in Voordelig de hort op met Koningsdag

Is wat je van ver haalt lekkerder en goedkoper?

Ga je in de meivakantie naar het buitenland? Kijk dan even welke culinaire souvenirs je beslist mee terug moet nemen. Blijf je thuis. Geen nood. Bij verschillende supermarkten hebben ze regelmatig “Wereldweken”. Tijdens deze weken kun je producten kopen die echt uit die landen komen. Vaak mét recept zodat je ook thuis een Spaanse paella of Griekse Moussaka kunt maken. Bespaart je een hele reis naar een ver vakantieoord. En als het weer dan ook een beetje meezit, hoef je toch helemaal de hort niet op. Toch zijn er altijd producten die ik graag meeneem vanaf mijn vakantie adres. Over welke dat zijn  schrijf ik in Is wat je van ver haalt lekkerder en goedkoper?

Weekendtip: Zelf fruitwater maken

Het beloofd warm weer te worden dit weekend, dus wellicht is het een idee om zelf fruitwater te maken. Neem een komkommer, een citroen en een paar takjes munt. Doe alles in een pot met kraanwater.
Zet de gevulde pot gekoeld een paar uur weg. Voeg een handje ijsklontjes toe en het fruitwater is klaar voor gebruik.

Dit waren de blogposts van week 16. Wil je niks missen van Mam is de hort op. Volg mijn blog dan op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram. Zie ik je daar?

Fijne Paasdagen!

Groet van Marion

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial