Eten & drinken

Gebruik maaltijdpakketten zonder ze te kopen

maaltijdpaketten zonder ze te kopen

Steeds meer zie je reclames over kant en klare maaltijdpakketten zoals Hello Fresh en Marley Spoon die bij je thuis worden bezorgd.
Ook Albert Heijn en Lidl proberen een graantje mee te pikken door kant-en-klare gemakdozen aan te bieden.

Maaltijdpakketten voor inspiratie

Ik laat niet zo vaak mijn boodschappen thuisbezorgen en ook de kant-en-klare maaltijdpakketten laat ik meestal links liggen. Niet alleen omdat ik ze duur vind, maar omdat ik zelf een creatieve kookster ben en graag nieuwe recepten uitprobeer. En het liefst budget vriendelijk natuurlijk.
Ik laat me wel graag inspireren door de inhoud van zo’n samengesteld pakket en geef er dan mijn eigen draai aan. Want met een beetje creativiteit kun je zelf een “HalloVers” maaltijd op tafel zetten.

Neem bijvoorbeeld de ingrediënten van oosterse curry met spitskool en cashewnoten van HelloFresh die je hieronder ziet staan en die je verwerkt in dit recept.

 • knoflook;
 • rode peper;
 • spitskool;
 • tomaat;
 • bosuitje;
 • bladpeterselie;
 • kokosmelk;
 • zilvervliesrijst;
 • cashewnoten.

Vaak heb je de ingrediënten gewoon in huis

Nu zul je zeggen “ja, maar HelloFresh levert precies dé ingrediënten en de hoeveelheid die ik nodig heb”.

Dat klopt, maar vaak heb je de meeste benodigdheden gewoon in huis. Duik maar eens in je keukenkastje en je zult zien dat je knoflook, rijst, tomaat, (curry) kruiden ‘gewoon’ in huis hebt.

maaltijdpakketten

kant-en-klare maaltijdpakketten van Lidl

De websites van HelloFresh en Marley Spoon kun je ook gebruiken voor als je even geen inspiratie hebt. De recepten wisselen per week en je hebt de keus uit vegetarisch, vlees & vis, snel & simpel, kindvriendelijk of gezond. Er is dus altijd een recept voor je bij!

Kijk ook eens op de website van Aviko als je even niet weet wat je moet koken. Ook daar zie je leuke recepten die je met kant-en-klaarpakketten, maar ook met ingredienten die je gewoon in huis hebt kunt maken.

Laat je maaltijd thuis bezorgen

Maar mocht je dit te tijdrovend vinden dan kun je altijd even kijken hoe dat werkt met die maaltijdpakketten die rond etenstijd bij je thuis worden bezorgd. Ik heb 6 maaltijdaanbieders gevonden die je maaltijd of de ingrediënten thuis bezorgen:

 1. Uitgekookt
 2. Kant en klaarmaaltijden
 3. Apetito
 4. Vers aan tafel
 5. Hello Fresh
 6. Marley spoon

Wil je minder geld uitgeven maar kun je op bepaalde dagen niet zelf koken. Op Thuisafgehaald deel je je maaltijd met de buren. Ruim 10.000 thuiskoks in Nederland koken dagelijks
heerlijke maaltijden, die jij tegen een fijn prijsje kunt afnemen. Kijk op de website of er bij jouw in de buurt ook een thuiskok woont!

Eerst een gemaksdoos uitproberen?

Zoals ik al zei heb ik zelf nog nooit een gemaksdoos gekocht dus ik kan je niet aan praktijkvoorbeelden helpen. Maar op de websites van de maaltijdaanbieders vind je alle nodige informatie.

En wil je eerst een maaltijdpakket uitproberen? Vaak is het ook mogelijk om tegen gereduceerd tarief een proefbox te bestellen, om het gemak van deze dozen te proberen.

Laat jij wel eens maaltijdpakketten thuis bezorgen? Deel je ervaring op Facebook of laat hieronder een reactie achter. Ik vind het leuk om te lezen op welke manier jij je laat inspireren.

 1. Een maaltijdpakket kan erg handig zijn maar inderdaad vaak heb je de meeste ingrediënten al in huis. Bovendien vind ik ze vrij duur. En als je je ze tijdens een promotie tegen het lijf loopt in de stad, zijn ze vaak heel opdringerig. Mede daarom voor mij geen maaltijdpakketten.

  • Reactie door auteur

   Marion Stam

   Helemaal mee eens Chris ook voor mij daarom geen maaltijdpakketten.
   Maar wat mij wel opvalt is dat je in de supermarkt op de samengestelde pakketten vaak korting krijgt omdat de THT nadert. Ik denk dat ik zo’n pakket eens ga uitproberen.

  • Aukje

   Ik koop wel eens zo’n maaltijdpakket, maar nooit vaker dan 1x hetzelfde. De wikkels bewaar ik, daarop staan o.a. de hoeveelheden ingrediënten. Zo is het makkelijk om het nog een keer te maken. De lente-risotto van de Poiesz bv. heb ik al vaker gemaakt. Heerlijk!

   • Reactie door auteur

    Marion Stam

    Goeie Tip Aukje om de wikkels te gebruiken als inspiratie voor een volgende maaltijd. Daarnaast valt het mij ook op dat maaltijdpakketten vaak afgeprijsd zijn als de de THT-datum naderen. Dan zijn ze best voordelig.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial