Het is zondag: Lees(ie) zondag. Misschien heb je vandaag tijd om de blogs van deze week te lezen. Ik zet niet alleen de artikelen van week 21 op een rijtje, maar ook de stukjes die ik op Facebook en Twitter deelde komen nog een keer voorbij. Als je op de rode link klikt kun je het artikel nog eens terug lezen.

Onder de loep: Natuurhuisje.nl

In de nieuwe rubriek “onder de loep” ga ik mij verdiepen in Natuurhuisje.nl. Een online portal waar particulieren hun vakantiehuizen in de natuur kunnen verhuren.

Ik ga uitzoeken wat het aanbod is, of de website een beetje duidelijk is en waarmee Natuurhuisje.nl zich onderscheidt van andere vakantiewoningen. Maar ik ga natuurlijk ook kijken of er geen addertjes onder het gras zitten als je zo’n huisje wilt boeken.Natuurhuisje.nl onder de loep

Is het nog leuk om met de auto op vakantie te gaan?

Op dinsdag deel ik altijd een oude blog, zoals deze. In juli 2017 gingen vader en zoon met de auto op vakantie. Vol goede moed vertrokken zij om 9.00 uur naar Zuid Frankrijk. De auto volgeladen met kampeerspullen. Alleen de kussens waren ze vergeten. Maar voor de rest was alles aan boord.
De reis verloopt voorspoedig. Al na een paar uur zie ik hen live op Facebook. In een grappig filmpje doet onze zoon verslag van hun reis. Maar toen begon de ellende. En vroeg ik mij af: Is het nog leuk om met de auto op vakantie te gaan?

Gestoken door een hoornaar!

Zondagavond ben ik gestoken door een hornaar. Een enorme wesp die ik aanzag voor een motvlinder in slapende toestand. Die kom ik weleens meer tegen, en dan maak ik van mijn handen een kommetje. Om hem vervolgens de vrijheid te geven. Maar dat had ik beter niet kunnen doen.hoornaar

Dit had ik eerder moeten weten over Shopkorting.nl

Hou jij ook zo van online shoppen? Ik wel.  Het is lekker overzichtelijk, je kunt op ieder moment van de dag je bestelling doen en je spullen heb je zo in huis. Daar hou ik van. Maar wist jij dat als je via Shopkorting.nl je aankoop doet in je favoriete winkel, je ook nog eens spaartegoed opbouwt? Dat je kunt laten uit betalen op het moment dat jij dat wilt?
Ik wist dat niet. Daarom duik ik in dit platform om te zien welke winkels er meedoen, hoe je unieke kortingscodes kunt bemachtigen en hoe je geld terug krijgt als je via Shopkorting een bestelling plaatst.

Weekendtip: erop uit met de hond

In de omgeving van Bakkeveen, op de grens van Fryslân, Drenthe en Groningen  vind je verschillende natuurgebieden. Zoals de Slotplaats, die wordt beheerd door Natuurmonumenten en het Mandefjild van het Fryske Gea.

Mijn favoriete plek om mét, maar ook zonder hond te wandelen is het Mandefjild, een gebied van uitgestrekte heidevelden, bos en een zandverstuiving.Maar er zijn meer plekken waar je hond lekker los mag lopen. In het artikel erop uit met de hond  lees je er alles over.

Dit waren de blogposts van week 21. Wil je niks missen van Mam is de hort op. Volg mijn blog dan op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram. Zie ik je daar?

Fijne zondag!

Groet van Marion