en nog veel meer

Lees(ie) zondag week 22

lees(ie)zondag week 22

Het is zondag: Lees(ie) zondag. Misschien heb je vandaag tijd om de blogs van deze week te lezen. Ik zet niet alleen de artikelen van week 22 op een rijtje, maar ook de stukjes die ik op Facebook en Twitter deelde komen nog een keer voorbij. Als je op de rode link klikt kun je het artikel nog eens terug lezen.

Op safari naar de Beekse Bergen

Ik was een dagje op safari in de Beekse Bergen. Via een AH-actie had ik een voordelige ticket gescoord waarmee wij de hele dag in het safaripark konden bivakkeren.
Heb je deze aanbieding gemist en wil je ook een dagje op safari? Check dan snel dit artikel waarin je 10 websites vindt die korting geven op je entreebewijs voor de Beekse bergen.

Kamperen met een caravan

Als fervent tentkampeerder ben ik gezwicht om op vakantie met een caravan op te gaan. En daar was niet eens veel overredingskracht voor nodig. Ik zei gelijk ja. En dat is best vreemd.
Ik heb mij namelijk altijd verzet tegen een caravan. Je gaat niet met een sleurhut op vakantie zoals ik het oneerbiedig noemde. Maar tijden veranderen. Zo ook mijn kijk op kamperen.En dan ga je dingen in een ander perspectief zien. Dus ook kamperen met een caravan.kamperen met een caravan

Zomer in Fryslân: laarzenpaden

Vorig jaar zomer lanceerde ik de rubriek: zomer in Fryslân. Het was de bedoeling om een aantal leuke dingen bij mij in de omgeving te belichten. Want ook in het Noorden is veel te doen. Zoals een laarzenpad lopen. Op de grens van Fryslân en Groningen vind je een aantal natuurroutes van Staatsbosbeheer, ook wel laarzenpaden genoemd. Wandelroutes die dwars door de weilanden lopen en waar je spontaan heel veel moois kan tegenkomen. Zoals een ree met jong, die ik op een gewone woensdag in mei spotte toen ik “het Pettenpad” liep.
De route is gemarkeerd en bij het startpunt liggen informatiefolders met wetenswaardigheden over de omgeving. Je kunt het Pettenpad afzonderlijk lopen, maar je kunt het ook combineren met het Pebe en Mellespad die in de buurt liggen.

Budget parkeren in de hoofdstad

Ga je een dagje met de auto naar Amsterdam en wil je budget parkeren? Aan de rand van de stad kun je voordelig je auto kwijt bij een van de zeven P&R locaties. Een prima en voordelig alternatief voor een parkeerplaats in Amsterdam. En met het OV ben je zo in het centrum van de stad. Hoe het werkt lees je in deze blog.

Weekendtip: Rondje Zwolle

Rondje Zwolle is een fietsroute van zo’n 39 kilometer die ik vond op Route.nl.
De route bestaat al een tijdje maar is in 2015 “nieuw leven in geblazen”. Wat wil zeggen dat er nieuwe bewegwijzering is aangelegd en dat er zelfs een fiets-app is ontwikkeld. Kortom moderne techniek voor veel fietsplezier.

Dit waren de blogposts van week 22. Wil je niks missen van Mam is de hort op. Volg mijn blog dan op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram. Zie ik je daar?

Fijne zondag!

Groet van Marion

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial