en nog veel meer

Lees(ie) zondag week 27

boek lezen lees(ie)zondag week 27

Heb je doordeweeks geen tijd om mijn blogberichten te lezen. Dan is er Lees(ie) zondag waar je alle artikelen van afgelopen week nog even kunt teruglezen. In deze blogpost zet ik niet alleen de artikelen van week 27 op een rijtje, ook de stukjes die ik op Facebook en Twitter deelde komen nog een keer voorbij.

Is fooi geven nog van deze tijd?

Fooi geven heeft mij altijd geïntrigeerd. Want waarom geef je de serveerster die je bestelling komt brengen wel een extraatje. En de kapper, die ervoor zorgt dat je haar weer fantastisch zit niet. Dat vind ik raar. En daarover gaat deze blogpost.

Welke vakantiesouvenirs moet je meenemen? En welke beslist niet?

Vorig jaar was ik in Rome, waar op iedere straathoek vakantiesouvenirs werden aangeboden. Zodat je na afloop van je vakantie een herinnering mee naar huis kunt nemen. Daarnaast zijn er in je vakantieland altijd dingen die ze hier niet hebben of daar net iets lekkerder, beter of goedkoper zijn. Maar wat zoal? Wat moet je beslist meenemen en wat zeker niet? 

Ook als je thuis blijft deze zomer kun je leuke vakantiesouvenirs scoren. Zoals deze Provençaalse zeepjes. Tijdens de wereldweken te koop bij @lidlnederlandFranse zeepjes

Kamperen duur? Niet op deze 7 kampeerterreinen

Kamperen is vaak duur.  toch is het mogelijk om met een beperkt budget te gaan kamperen, zonder op comfort te hoeven “bezuinigen”. Er zijn namelijk heel wat campings te vinden waar je voor een normaal bedrag je tent kunt opzetten, waar het sanitair prima is geregeld en waar van alles te beleven is.

Gebruik maaltijdpakketten zonder ze te kopen

Steeds meer zie je reclames over kant en klare maaltijdpakketten die bij je thuis worden bezorgd. Ook supermarkten bieden ze steeds vaker aan.
Zelf laat ik deze kant-en-klare maaltijdpakketten meestal links liggen. Maar ik laat mij wel graag inspireren door de inhoud van zo’n samengesteld pakket. Want met een beetje creativiteit kun je zelf een “HalloVers” maaltijd op tafel zetten.

Weekendtip: ga een lange fietstocht maken

Ben je van plan een lange fietstocht te maken? Kies dan eens voor een elektrische fiets. Want fietsen op een e-bike is fietsen met de wind in de rug. Op een bepaalde leeftijd wil je toch wat meer comfort; ook op de fiets. Daarnaast kun je veel grotere afstanden afleggen met veel minder energie.

En de accu laad je aan het eind van de dag gewoon weer op. Zodat je de volgende dag weer genoeg power hebt voor het laatste stuk van deze prachtige route. Bij voorbeeld over de Westfriese Omringdijk.

fietsen op een e-bike

En als je dan toch aan het fietsen bent. Vergeet dan niet  dat sinds je 1 juli jl. niet meer op de fiets mag appen. Zelfs je telefoon in je hand houden om een route te checken is verboden. Vandaar dat er een ware run is op fiets telefoonhouders. Maar welke moet je kopen? Waar moet een telefoonhouder voor op de fiets aan voldoen? Ik testte de VELO-X telefoonhouder van Phonextra. In deze blog lees je mijn bevindingen.

Dit waren de blogs van deze week. Wil je niks missen? Volg mijn blog dan op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram. Zie ik je daar?

Fijne zondag.

Groet van Marion

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial