incognito

Incognito een stedentrip boeken. Hoe werkt dat?

Wil je voorkomen dat tijdens je zoektocht naar een voordelige stedentrip,  je reis “opeens” veel duurder wordt? Zorg er dan voor dat je incognito bent als je het World Wide Web afstruint. Dan voorkom je dat de websites die je bezoekt cookies opslaan, waardoor de prijs die je moet betalen opeens veel hoger is. En daar zit je niet op te wachten.

Op zoek naar de beste deals

Ik ben geregeld op het internet te vinden op zoek naar de beste deals. En die zijn er genoeg te vinden. Bijvoorbeeld op Expedia, waar je een gecombineerde reis kunt boeken.

Maar als ik na een paar dagen weer op mijn computer inlog, om dat leuke reisje aan mijn huisgenoten te laten zien, zie ik een hele ander bedrag. De aanbieding die ik op het oog heb is nu aanzienlijk duurder dan een paar dagen geleden. Hoe kan dat nou?

Hoe komt het dat dát leuke reisje ‘opeens’ duurder is?

Er gaan verschillende verklaringen rond waarom een vliegticket of hotelaanbieding ‘opeens’ duurder is geworden. Zo zouden vliegtickets in het weekend duurder zijn, omdat dan veel mensen actief zijn op boekingssites en daardoor de prijzen stijgen.

Het schijnt dat je beter op een doordeweekse dag kunt boeken.  En dan het liefst op dinsdagmiddag rond 15.00 uur.  Op dat moment zetten de meeste luchtvaartmaatschappijen hun last minute weekenddeals online. Dan gaat ook de gemiddelde prijs van een vliegticket omlaag. Dat is dus iets om rekening mee te houden als je gaat boeken.

Tip: Ben je op zoek naar een stedentrip met vlucht én hotel? Kijk dan ook eens op Stedentrips.nl.

Een andere oorzaak voor het opdrijven van de prijs is wanneer je een site hebt bezoekt, cookies worden opgeslagen. Daarnaast onthouden websites ook je IP-adres en weten daardoor precies waarnaar jij op zoek bent. Vandaar dat het kan gebeuren dat er in jouw favoriete hotel opeens nog maar één kamer beschikbaar is of dat de prijs die je moet betalen opeens veel hoger is. En daar zit je niet op te wachten.

Zorg dus dat je incognito bent!

Je kunt dit voorkomen door je reisinformatie te verzamelen vanaf een andere computer. Bijvoorbeeld op je werk (foei!) of op een ander adres.

Toch kan het veel eenvoudiger en gewoon van achter je eigen computer of laptop. Het enige dat je moet doen is, vóórdat je het web op gaat, te zorgen dat je dit incognito doet.

Dat gaat heel gemakkelijk als je de incognito-modus aanzet via Google Chrome. Je hoeft alleen maar drie knoppen op je computer gelijktijdig in te drukken. Namelijk  Shift + Ctrl + n. En je ziet gelijk dat je incognito bent.

Boek incognito
Boek incognito

Als je deze drie knoppen gelijk indrukt kun je rustig het internet afstruinen zonder dat jouw zoekgedrag wordt opgeslagen. De pagina’s die je bezoekt worden niet bewaard in je browsergeschiedenis, cookie-opslag of zoekgeschiedenis. En hoef je jezelf niet, zoals ik op de bovenste foto onherkenbaar te maken.

Deze tip vond ik op Liefde voor reizen waar je nog veel meer handige tips vindt om een voordelige reis te boeken.

Wil je niets missen van Mam is de hort op? Volg mijn blog dan op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram. Zie ik je daar?

 

Related Posts

3 thoughts on “Incognito een stedentrip boeken. Hoe werkt dat?

  1. Ik wist niet eens dat je zo een incognito scherm kon openen op je laptop. Wat een geweldige tip! Ik wist het wel te vinden op mijn mobiel. Maar dat is toch lastiger zoeken, als je op zoek bent naar tickets.

    1. Ik vind het zelf ook een hele goede tip. Vandaar dat ik er een blog over heb geschreven.
      Misschien wil je het artikel via Facebook delen zodat nog meer mensen wat hebben aan deze tip.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.