en nog veel meer

Lees(ie) zondag week 31

lees(ie)zondag week 31

Heb je doordeweeks geen tijd om mijn blogberichten te lezen. Dan is er Lees(ie) zondag waar je alle artikelen van afgelopen week nog even kunt teruglezen. In deze blogpost zet ik niet alleen de artikelen van week 31 op een rijtje, ook de stukjes die ik op Facebook en Twitter deelde komen nog een keer voorbij. Genoeg leeswerk dus.

5 Redenen waarom ik geen ansichtkaarten verstuur als ik op vakantie ben

De tijd van ansichtkaarten versturen lijkt voorbij. Het komt nog sporadisch voor dat er een kaart uit een vakantieland op mijn deurmat ploft. Meestal is die van mijn schoonzus en zwager; de enigen die ons iedere vakantie een kaartje sturen. Zelf heb ik deze traditie ook losgelaten. Waarom ik geen ansichtkaarten (meer) verstuur? Ik geef je 5 redenen waarom ik ermee gestopt ben.

Op pad met de caravan. Is dat bevallen?

Vorig jaar zijn wij voor de eerste keer op vakantie gegaan met een caravan. Wat daaraan vooraf ging kun je lezen in “kamperen met een caravan”. Maar ook in de gastblog die ik schreef voor de website van #Camptoo, waar wij onze caravan huurden. Maar nu de praktijk. Is een caravanvakantie ons bevallen?

Ga je deze zomer met een tent of caravan kamperen en heb je op het laatste moment nog kampeerspullen nodig?  Kijk dan eens op  de website van Kampeerwereld.nl. Je vindt er een compleet aanbod aan tenten, slaapzakken, kampeermeubels en binnenkort ook rugzakken en kampeerartikelen.

Al 50 jaar alles voor de buitenmens. Voor 17:00 besteld = zelfde dag verstuurd!

Mijn wensen als het om mijn uitvaart gaat

Vind je het gek dat ik nu al weet hoe mijn uitvaart en later uit zal zien? Wat mijn laatste rustplaats wordt, welke muziek er gedraaid wordt en dat ik geen rouwstuk hoef. In de bovenste la van mijn bureau ligt een briefje met mijn uitvaartwensen. Mijn gezinsleden weten dat en ook waar het ligt. En dat vind ik een geruststellende gedachte.

Tegenwoordig is er veel mogelijk op uitvaartgebied, maar daar hangt ook een prijskaartje aan. Het is daarom verstandig om niet alleen over de invulling, maar ook over de kosten na te denken. Zeker als je speciale wensen hebt.

Het geheim van lekkere kruidenboter

Er gaat niets boven stokbrood met zelfgemaakte kruidenboter. Die is super makkelijk te maken en veel lekkerder dan de kant-en-klare kruidenboter uit de supermarkt. Zeker als je verse kruiden uit de tuin gebruikt én een paar blaadjes munt toevoegt. Want munt is mijn geheime ingrediënt, dat extra pit geeft aan de kruidenboter. In deze blog deel ik mijn recept.

Weekendtip: ga de pontjesroute fietsen

De pontjesroute, die onderdeel is van de 8 van Grou in een begrip in Fryslân. Zij dankt haar naam aan de twee lussen die de fietsroute maakt. Met een beetje fantasie zie je dat deze 2 lussen een 8 vormen. En omdat de route dwars door het Friese Merengebied loopt en je daarom op verschillende plaatsen per pont wordt overgezet, wordt de route ook wel ‘pontjesroute’ genoemd.

Dit waren de blogs van deze week. Wil je niks missen? Volg mijn blog dan op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram. Zie ik je daar?

Fijne zondag.

Groet van Marion

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial