en nog veel meer

Lees(ie) zondag week 32

lees(ie) zondag week 32

Had je geen tijd om mijn blogs te lezen. Op Lees(ie) zondag kun je alle blogs van afgelopen week nog even teruglezen. In deze blogpost zet ik niet alleen de artikelen van week 32 op een rijtje, ook de stukjes die ik op Facebook en Twitter deelde komen nog een keer voorbij. Genoeg leeswerk dus.

Camper huren? Er is altijd een camper die bij jou past.

Soms krijg ik een leuke opdracht. Zoals deze van Booij Dethleffs Centre. Voor dit camper centrum schreef ik een blog over de voordelen van het huren van een camper. Met een camper kun je namelijk overnachten waar je maar wilt. Op een leuke camping, in de vrije natuur, of je gaat een nachtje op een speciale camperplaats staan. Dit zijn plaatsen, speciaal ingericht voor campers en waardoor je niet bent gebonden aan strakke aankomsttijden en/of vertrektijden. Kun je lekker flexibel zijn in je plannen. Daarnaast zijn camperplaatsen vaak goedkoper of zelfs helemaal gratis.

Fietstocht met de Fietsroute app

Ik fiets niet heel vaak en veel, maar als ik een fietstocht maak dan is dat meestal een knooppuntenroute. Op internet kun je heel veel van dit soort fietsroutes vinden die je er zomaar af kan plukken. Nadeel van deze routes is dat je de route moet printen en bij de borden moet stoppen om te zien of je op de juiste route zit. Maar sinds kort heb ik de Fietsroute app ontdekt die alle printerafdrukken en routekaarten overbodig maakt.

Kies je toch liever voor een fietskaart dan is de Fietsatlas Nederland misschien wat voor jou.

Zomer in Fryslân: overal is een markt voor

Afgelopen woensdag werd in De Kruidhof, dé hortus van Fryslân een natuurmarkt gehouden gehouden. Op deze markt stonden ruim 70 standhouders met biologische, streek, handgemaakte en natuurproducten. De kramen waren verspreid in de straten rondom De Kruidhof, maar ook in de tuin zelf. De natuurmarkt, de tuinen en het naastgelegen IJstijdenmuseum waren deze woensdag gratis te bezoeken.

Maar er zijn meer leuke markten in Fryslân: want overal is een markt voor.

Kraanwater in de horeca

Waarom krijg je in Nederland niet gewoon, zoals in zo ongeveer elk land ter wereld, een karafje water op tafel als je een restaurant bezoekt? Of kun je in de horeca niet gewoon een glas kraanwater bestellen?

Dit artikel heb ik uit mijn archief gevist omdat ook de Europese Commissie wil dat mensen minder water uit plastic flesjes drinken en hun dorst aan de kraan lessen. Eurocommissaris Frans Timmermans wil ook dat cafés hun klanten gratis kraanwater aanbieden. Maar daarover zijn de meningen verdeeld. Wat vind jij? Moet er wel of geen gratis kraanwater aangeboden worden in de horeca?

Mam is de hort op op NU.NL

Afgelopen week kreeg ik een mail van een journalist voor nieuwswebsite NU.nl, die bezig was met een artikel over hoe je betaalbaar een dagje uit kunt gaan. Daar was nogal wat over te doen deze week. Een dagje weg is namelijk flink duurder geworden ten opzichte van vijf jaar geleden. In het artikel zou ook aandacht besteed worden aan de app Tapperuse. En omdat ik over Tapperuse een paar maanden geleden een hele heldere blogpost heb geschreven (dat waren haar woorden hoor!) wilde zij die gebruiken in het artikel.

En zo verscheen het artikel Betalen per minuut en meer manieren om goedkoper naar een pretpark te gaan op NU.NL met daarin een verwijzing naar Mam is de hort op.

Nu is het zo dat een verwijzing naar je blog, je geen windeieren legt. Mijn statistieken zijn die dag nog nooit zo hoog geweest. Daarnaast leverde het meer naamsbekendheid op maar ook 10 nieuwe volgers op Facebook.

Dit waren de blogs van deze week. Morgen is er weer een nieuwe blogpost. Dan neem ik  social deal “onder de loep”.

Wil je niks missen? Volg mijn blog dan op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram. Zie ik je daar?

Fijne zondag.

Groet van Marion

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial