Fietsroute met lunch onderweg van Trekpleister

Fietsroute met lunch onderweg van Trekpleister

Toen in mijn nieuwe huis de wekelijkse stapel folders op mijn deurmat viel (ja zeker, ik hoef niet eens de deur uit om de brievenbus te legen) viel mijn oog op de aanbieding van Voordeeldrogist Trekpleister waarin zij een fietsroute met lunch onderweg aanbiedt. Voor slechts 7,49 euro.

Geen geld, lijkt mij. Maar wat krijg je voor die prijs en waar leiden de fietsroutes naartoe?

Fietsroute met lunch onderweg

Van 2 september t/m 31 oktober zijn de Trekpleister-fietsweken. In die periode kun je voor slechts €7,49 in de winkels van deze voordeel drogist een fietsroute, inclusief een lunch kopen. Je kunt kiezen uit 22 verschillende routes, die je kunt selecteren vanaf een kaart. Maar er is ook een lijst, als je dat makkelijker vindt.

Heb je een route uitgekozen? Dan kun je tot 31 oktober 2019 op de website een route-met-lunchvoucher bestellen.

De fietsroutes

De 22 fietsroutes, waarvan de meesten in de Noordelijke provincies, hebben een lengte van 35 tot 45 kilometer. De start is vaak bij een P&R of op een plek waar je gratis kunt parkeren. Maar begint altijd op hetzelfde punt als waar de route eindigt. Handig voor als je je auto wilt parkeren. Daarna is het kwestie van de route volgen tot je (ongeveer) halverwege de tocht op de plaats van de lunchbestemming komt.

De fietsroute Hunebedden en bossen begint in het Drentse Odoorn. Vanaf daar fiets je dwars door het groen naar Borger. Waar je onderweg hunebedden maar ook Drentse heideschapen tegenkomt. Daarna rijd je via Exloo naar Klijndijk voor de lunch.

De lunch

In Klijndijk kun je LunchVoucher inwisselen bij Buffetrestaurant Thijs & Aafke: een restaurant dat de 5 G’s (Goed, Gezond, Gastvrij, Gezellig en Genieten) hoog in het vaandel heeft staan. De lunch bestaat uit:

  • Tosti naar keuze
  • Soep van de dag
  • Kopje koffie of thee

Kies je de fietsroute naar Giethoorn dan krijg je een Twaalf-uurtje dat bestaat uit:

  • Broodje ei met ham
  • Broodje kaas
  • Kroket
  • Rauwkost
  • Bolletje salade
  • Kopje koffie, cappuccino of thee

Er zit dus wel wat verschil in de soort lunch die geserveerd wordt. Bij de lunch die hoort bij de route Bourgonisch genieten in Maastricht en omgeving krijg je zelfs een Burger naar keuze (kies uit: Classis Beefburger, Old Dutch Burger, Big Kahuna (kip)burger of de Viva Las Vegas (vega)burger. En kun je kiezen uit een kopje koffie of thee, of een glas fris. Terwijl je tijdens je lunchstop op de route over de (Utrechtse) Heuvelrug wordt getrakteerd op een pannenkoek met (maximaal) 3 ingrediënten, plus een kopje koffie, cappuccino of thee.

Ik zou zeggen: koop zo’n route waar je een lunch bij cadeau krijgt! Per persoon heb je één routekaart met lunchvoucher nodig, die je heel eenvoudig bestelt via de website. Naast het invullen van je volledige naam en je e-mailadres moet je de code invullen, die je voor slechts 7,49 hebt gekocht in de Trekpleister-winkel of op Trekpleister.nl. De rest wijst zichzelf, maar lees voor de zekerheid de actievoorwaarden even door. Daarin staat namelijk nog wat aanvullende informatie.

Ga jij meedoen aan de Trekpleister-fietsweken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.