en nog veel meer

Lees (ie) zondag week 36

lees(ie) zondag week 36

Na een paar weken van afwezigheid is er weer een Lees(ie) zondag waarin je alle blogs van afgelopen week nog even kunt teruglezen. Ik zet niet alleen de artikelen van week 36 op een rijtje, ook de stukjes die ik op Facebook en Twitter deelde komen nog een keer voorbij. Veel leeswerk dus.

Wat is jouw grootste droom?

Toen ik jong was droomde ik van een huisje op het platteland en veel dieren om mij heen. Dat huis op het platteland heb ik verwezenlijkt, maar nu sta ik op het punt om die terug te draaien. Zo wil ik minder dieren om voor te zorgen en staat terug verhuizen naar de stad op mijn to do lijst.
Want aan wonen op het platteland kleven ook nadelen. Het is arbeidsintensief – er is altijd werk te doen – je moet gezond zijn en mobiel blijven. Daarnaast moet je niet alleen komen te staan. Kortom iedere fase stelt ook eisen aan de leefomgeving. Dus ook aan mijn dromen. Vandaar die bijstelling.

Wat moet je doen als je me je auto te water raakt?

Omdat ik hier op het platteland veel met de auto op pad ben en vaak langs het water rijd schrok ik van het bericht dat in Leeuwarden een auto te water is geraakt. Hoe dit is gekomen is vooralsnog een raadsel. Gelukkig zijn de inzittenden niet gewond. Ze konden op eigen kracht uit de auto komen en de takelwagen heeft de auto weer op het droge gehaald. Dit bericht zette mij wel aan het denken. Want wat moet je doen als je me je auto te water raakt. Weet jij dat? Ik ben er daarom eens ingedoken.

Eindejaar tradities op het Friese platteland

Het duurt nog even voordat het zover is: de zogenaamde Friese eindejaar tradities.
Want in Friesland hebben ze natuurlijk hun eigen gebruiken. Zoals carbid schieten op oudejaarsdag. Maar er wordt ook veel gewandeld aan het eind van het jaar, de clubkas gespekt met oliebollenverkoop en wat dacht je van een heuse Friese Top 100.

Woensdag was het de laatste keer dat ik op Facebook en Twitter wat oude blogs deelde waarin onze woonboerderij en mijn leven in #Friesland een hoofdrol speelden.
Nu ik ben verhuisd pak ik de draad weer op en verschijnt er weer een gloednieuwe blog op Mam is de hort op.

Fietsroute met lunch onderweg van Trekpleister

Toen in mijn nieuwe huis de wekelijkse stapel folders op mijn deurmat viel (ja zeker, ik hoef niet eens de deur uit om de brievenbus te legen) viel mijn oog op de aanbieding van Voordeeldrogist Trekpleister waarin zij een fietsroute met lunch onderweg aanbiedt. Voor slechts 7,49 euro. Geen geld, lijkt mij. Maar wat krijg je voor die prijs en waar leiden de fietsroutes naartoe?

Marion stampt spinazie

Ik hou erg van stamppot. Het is dat er zo veel calorieën in zitten maar anders zou ik het een paar keer per week eten.
En dan niet alleen de standaard zuurkool- of boerenkoolstamppot. Nee, er zijn meer stamppotrecepten bij mij favoriet. Bijvoorbeeld deze stamppot met bladspinazie die ik vond op Smulweb is niet te versmaden.

Dit waren de blogs van deze week. Wil je niks missen? Volg mijn blog dan op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram. Zie ik je daar?

Fijne zondag.

Groet van Marion

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial