en nog veel meer

Lees(ie) zondag week 44

lees(ie)zondag week 44

Het is weer zondag: Lees(ie) zondag. Dus heb je zin in wat leeswerk dan zit je hier goed. In dit artikel kun je alle blogs van afgelopen week nog even teruglezen. Niet alleen de artikelen van week 44,  ook de stukjes die ik op Facebook en Twitter deelde komen nog een keer voorbij. Ik wens je veel leesplezier.

Help, ik krijg reclame voor de traplift! Wat moet ik ermee?

Op een bepaalde leeftijd krijg je ze in je mailbox: reclame voor de traplift. Mailtjes waar je helemaal geen boodschap aan hebt en die je gelijk weg klikt. Want zo oud ben je nou ook weer niet. Daarnaast ben je nog goed ter been. Dus weg ermee! Maar als je op latere leeftijd zelfstandig thuis wil blijven wonen en je slaapkamer en badkamer op de eerste verdieping zijn dan kan een traplift uitkomst bieden. Vandaar dat ik het leuk vond om voor Trapliftenvergelijken.nl een artikel te schrijven. En alvast te weten welke mogelijkheden er zijn.

Wat is ver? Afstand zit tussen de oren

Sinds wij verhuisd zijn naar Meppel wonen wij dichterbij onze vrienden en familie die bijna allemaal in het midden van het land wonen. Het scheelt snel 3 kwartier rijden en dat is best fijn. Toch heb ik niet zo’n moeite met afstand. Ik ben gewend dat je vaak een flink stuk moet rijden. Maar dat geldt niet voor iedereen. Veel mensen in de Randstad vinden Friesland namelijk erg ver. Zo kreeg ik op menig feestje de vraag “Moeten jullie nog he-le-maal naar Friesland?” Ja, wij moeten nog naar Friesland en dat is inderdaad ruim 1,5 uur rijden. Dat weet je en daarop stel je je in. Want wat is anderhalf uur als je over goede snelwegen rijdt, geen files tegenkomt, lekker door kunt rijden en als beloning lekker in je eigen bed slaapt.

Wat ik vooral leuk vond dat er ook mensen zijn die dit herkennen. Zo schreef Linda van de blog Volmaakt onvolmaakt  op Facebook het volgende: “Helemaal waar dit. Ik herinner me dat ik naar Boston ging en een professor van me opzocht die daar volgens hem vlakbij woonde… 3 uur verderop. Het is maar net wat je gewend bent. Een maand later reed ik met gemak 6 uur van Las Vegas naar Utah”.

Ook Carolien van Dream the world  reageerde op mijn bericht. “Ik woon in Zeeland en moet óveral ver voor rijden. Ik beschouw dat als normaal. Maar als anderen eens naar Zeeland moeten dan vergaat bijna de wereld… zó ver?? Ehm ja maar dat doe ik bijna wekelijks… verbaas me daar nog steeds over dat de ene kant op blijkbaar korter is dan andersom 😉” Dus wat is ver? Afstand zit tussen de oren!

Onder de loep: de Swapfiets

Deze week was het weer eens tijd voor de rubriek Onder de loep. Waarin ik deze keer de Swapfiets “onder de loep” neem. Deze super hippe omafiets met opvallende blauwe voorband, verovert niet alleen de studentensteden. In bijna heel Nederland zie je ze tegenwoordig. Wat is er zo is leuk aan deze fiets en wat moet je ervoor betalen? Ik zoek het voor je uit. Maar ook of de website gebruiksvriendelijk is en of je met een #Swapfiets voordeliger uit bent dan wanneer je een tweedehandsje op Marktplaats koopt.

Waar blijven toch die voordelige treinkaartjes?

Is het jou ook opgevallen dat er tegenwoordig nauwelijks nog voordelige treinkaartjes worden aangeboden? Voorgaande jaren was er altijd wel een winkelketen die een dagkaartactie aanbood, waardoor je nooit mis hoefde te grijpen als je voordelig met de trein “de hort op” wilde gaan. Maar tegenwoordig zie je nog maar sporadisch een treinkaartjesaanbieding. Hoe dat komt vertel ik in deze blog.

Dit waren de blogs van deze week. Morgen vind je weer een nieuw artikel op Mam is de hort op. Wil je niks missen? Volg mijn blog dan op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram. Zie ik je daar?

Fijne zondag.

Groet van Marion

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial