De beste tickets voor het Amsterdam Light Festival

amsterdam light festival

Ik zie al weer veel aanbiedingen voor het Amsterdam Light Festival voorbij komen.  Waarmee ik enthousiast word gemaakt voor dit lichtspektakel dat van 28 november tot en met 19 januari 2020 in de hoofdstad wordt gehouden. In die periode wordt Amsterdam omgetoverd tot een waar lichtparadijs en kun je met een rondvaartboot door de grachten varen en genieten van indrukwekkende lichtkunstwerken. Daarnaast is er dit jaar ook een nieuwe route. Reden temeer om er eens in te duiken.

Nieuwe route voor het Amsterdams Light Festival

Vorig jaar ben ik naar het Amsterdam Light Festival geweest, maar bij het zien van alle mooie plaatjes krijg ik weer zin om te gaan boeken. Daarnaast is er dit jaar een hele nieuwe route, die gaat via het  Oosterdok, Oudeschans, Amstel, Nieuwe Keizersgracht, Plantage Muidergracht, Entrepotdok. En een nieuw thema!

Amsterdam Light Festival

Dit jaar is het thema ‘disruptie’ of plotselinge ontregeling. Die komt vaak ongelegen en heeft te maken met conflicten, chaos en misschien zelfs gevaar. Ontregeling kan ook een positieve aanzet geven tot verandering. Het bevraagt vastgeroeste aannames, roept nieuwe discussies op en maakt onbekende mogelijkheden zichtbaar.

Van de aanbiedingen die ik voorbij heb zien komen, geef ik een korte samenvatting van de extra’s die worden aangeboden, waar de boten vertrekken en wat de kosten zijn. En natuurlijk de website waar je de tickets gelijk kunt bestellen.

Stromma

Bij Stromma koop je de goedkoopste tickets. Zij hanteren tussen 20:00 en 21:30 uur een extra voordelig avondtarief  van €18,00 (buiten de kerstvakantie en niet op zaterdag). Op de overige tijden betaal je €19,50 p.p. De boot vertrekt vanaf het Damrak Pier 5, Amsterdam. Kijk voor alle informatie en tickets op Stromma.com.

Groupon

Als je bij Groupon wilt reserveren moet je je eerst registreren. De rest wijst zichzelf. De rondvaart die in samenwerking is met Amsterdam Boat Experience is inclusief een plak kerststol en onbeperkt drankjes. De boot vertrekt vanaf de Oosterdokskade 8, 1011 AE Amsterdam. De tickets kosten 19,50 per persoon. Als je meer kaartjes tegelijk boekt is het iets voordeliger. Bestellen kan via Groupon.nl

Handig om te weten
  • Tijdens het Amsterdam Light Festival duurt een rondvaart bij iedere maatschappij 75 minuten.
  • Het is belangrijk dat je minimaal 15 minuten van tevoren aanwezig bent, de boot vertrekt op de tijd zoals aangegeven. Je kunt namelijk niet met een latere boot mee als je te laat aankomt.
  • Op alle rondvaartboten is een audio guide die vertelt over kunstwerken langs de route. De audio guide is beschikbaar in het Nederlands en Engels.
  • De rondvaartboten vertrekken 4 keer per avond. Maar er zijn rederijen die vaker varen.
  • Langs de route zie je ruim 19 kunstwerken van verschillende kunstenaars, designers en architecten die speciaal voor het festival zijn gemaakt.

Rederij Lovers

Bij Rederij Lovers vlakbij het Centraal station begint het feest al voordat je op de boot stapt door het entertainment op de LOVERS kade. De boten vertrekken vanaf de Prins Hendrikkade 25. De tickets kosten 19,50 per persoon. Bestellen kan via Lovers.nl

Amsterdam Light Festival

Kom je met de auto? Je auto parkeer je het voordeligst buiten het centrum. In het artikel Budget parkeren in de hoofdstad kun je er alles over lezen. Wil je dichterbij parkeren? Naast de kade van Lovers Canal Cruises is een ruime parkeergarage van P1. Kijk voor beschikbaarheid en het reserveren van een plek op de website van P1.

Vakantieveilingen

Hou je van een gokje? En wil je zelf bepalen welk bedrag  je voor een ticket betaalt? Bied dan mee op Vakantieveilingen. Hier kun je bieden op 2 tickets op een tour die wordt verzorgd door Rederij Lovers,  die vertrekt vanaf de pier bij het Centraal Station (bij Loetje Centraal). Als je de veiling hebt gewonnen ontvang je meer informatie over hoe je een rondvaart kunt boeken. Bieden kan via Vakantieveilingen.nl

Rederij Kooij

Bij Rederij Kooij vertrekt er vanaf 17.00 uur in het weekend en in de Kerstvakantie iedere 20 minuten een rondvaartboot. Met uitzondering van kerstavond, eerste kerstdag en oudejaarsavond. Op de steiger kun je warme chocolademelk, glühwein en bier kopen om mee aan boord te nemen. De boten vertrekken vanaf de steiger bij het Centraal Station, Stationsplein 15, Middentoegangsbrug.  De tickets kosten  aan de kassa € 22,50 p.p. Online  betaal je € 19,50 per persoon. Bestellen kan via Rederij Kooij

Op het moment dat ik dit artikel schrijf zijn nog niet alle aanbiedingen van het Amsterdam Light Festival bekend. Zodra ik nieuwe aanbiedingen vind zal ik die in dit artikel verwerken en opnieuw delen op Facebook. Hou de Facebook pagina van Mam is de hort op dus in de gaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.