Reizen

5 Tips voor een voordelige wintersportvakantie

wintersportvakantie

Van mijn vakanties staat wintersport op nummer 1. Maar de wintersportvakantie is een behoorlijke kostenpost. Vandaar dat ik in de loop der jaren een aantal tips heb verzameld die je wintersportverblijf een stuk voordeliger kunnen maken. Ook in het hoogseizoen. Want door bijvoorbeeld gebruik te maken van vroegboek voordeel en een accommodatie te kiezen buiten het skigebied voorkom je dat de kosten “de pan uitrijzen”.

In dit artikel zet ik 5 tips voor een voordelige wintersportaccommodatie voor je op een rijtje:

1. Vroegboekvoordeel

Als je nu al weet dat je komende winter wil gaan wintersporten, waar je naartoe wilt en ook wanneer. Wacht dan niet te lang met boeken. Als je nu boekt voor de winter van 2019 krijg je in sommige gevallen vroegboekvoordeel. Dat kan oplopen tot 40% korting op je wintersportreis. Bijvoorbeeld bij Sunweb.

2. Wintersport inclusief skipas

De grootste kostenpost van je wintersportvakantie is toch wel de skipas. Zeker als je kiest voor een uitgebreid skigebied. Wil je op de kosten van de skipas besparen maar niet op het aantal kilometers in het skigebied? Kies dan voor een accommodatie waar de skipas al bij in zit.

In januari waren mijn man en kinderen op wintersport naar Frankrijk. En omdat zij niet veel geld wilden uitgeven aan hun verblijf zochten zij op budget ski-vakanties. En dat is goed gelukt. De prijs die zij betaalden voor een appartement met skipas was niet te vergelijken met wat wij anders voor een vakantieverblijf betaalden. En het lag ook nog eens vlak bij de skipiste. Met een wintersport inclusief skipas ben je dus voordeliger uit.

Sunweb Wintersport - Meer dan 220 bestemmingen

3. Een accomodatie net buiten het skigebied

In de tijd dat wij gebonden waren aan de voorjaarsvakantie kozen wij vaak een chalet op een aantal kilometer buiten het skigebied. Dan moet je wel wat verder met de auto rijden maar het scheelt enorm in de portemonnee. Een betaalbaar chalet of vakantiehuis vonden wij vaak bij Belvilla.

wintersportvakantie verblijf buiten skigebied

Wintersportverblijf even buiten het skigebied

4. Mini wintersportvakantie

Je kunt natuurlijk ook een paar dagen op wintersport gaan. Tijdens zo’n minivakantie kun je toch even op de ski’s staan zonder dat het je veel vrije dagen kost. Dus ideaal voor als je een weekend of midweek er even tussenuit wil.

5. Dagje wintersport

Nog even en dan komen er weer allerlei aanbiedingen voor een dagje wintersport. Tijdens mijn speurtocht naar tips voor een voordelige wintersportvakantie vond ik op de website van Brookhuis busreizen een aanbieding voor een dagje Winterberg.

Met zijn talloze liften en heel veel sneeuwkanonnen verdeeld over meerdere aan elkaar verbonden skigebieden is Winterberg ‘The place to be’ om één dag van de wintersport te genieten. Woon je niet in Twente? Hou dan de website van de HEMA in de gaten. De Hema organiseert ’s winters regelmatig in het weekend dagtochten naar de sneeuw.

Heb jij nog andere tips waarmee je kunt besparen op je verblijf tijdens de wintersport?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial