en nog veel meer

Lees(ie) zondag week 47

lees(ie)zondag week 47

Het is weer zondag: Lees(ie) zondag. Dé dag dat je alle blogs van afgelopen week nog even kunt teruglezen. Dus heb je zin in wat leeswerk dan zit je hier goed. Niet alleen de artikelen van week 47, ook de stukjes die ik op Facebook en Twitter deelde komen nog een keer voorbij. Ik wens je veel leesplezier.

6 Budgettips voor een paar dagen Parijs

Een paar weken geleden was ik in Parijs. En omdat Parijs niet goedkoop is ben ik op zoek gegaan naar budgettips. Ik kwam er snel achter dat je ook met een kleine beurs van deze lichtstad genieten. Daarnaast zijn er ook gratis alternatieven voor de bekende bezienswaardigheden. Ik geef je 6 budgetvriendelijke tips voor een paar dagen Parijs.

Wandelen door Oranjewoud: de pronkzaal van Oranje

Toen ik nog in Friesland woonde kwam ik er graag om te wandelen: Landgoed Oranjewoud op een paar kilometer van Heerenveen. Ook wel de pronkzaal van Oranje genoemd. Het is een afwisselend gebied waarin zeven wandelroutes zijn uitgezet die je onderling kunt combineren. Daarnaast is er een uitkijktoren, een museum en horeca. Dus na gedane zaken is het goed rusten. Kortom de paden op; de lanen in.

Koopzegels. Wat leveren die je op?

Mijn moeder deed het al: Koopzegels sparen. Ik herinner me nog het stapeltje boekjes dat ze dan inleverde om er een aanzienlijk bedrag voor te innen. Dat zij dan weer besteedde aan een speciaal doel namelijk: de zomervakantie.

Ja, want het sparen van koopzegels was voor een speciaal doel. In die tijd vond ik het hopeloos ouderwets, die zegeltjes die je als kind, voor je moeder in boekjes plakte. Maar als ik het bekijk in het licht van de huidige spaarrentes dan was mijn moeder zo gek nog niet. En ik ook niet, want ik heb deze ouderwetse manier van sparen in ere hersteld.

5 Tips voor een voordelige wintersportvakantie

Van mijn vakanties staat wintersport op nummer 1. Maar de wintersportvakantie is een behoorlijke kostenpost. Vandaar dat ik in de loop der jaren een aantal tips heb verzameld die je wintersportverblijf een stuk voordeliger kunnen maken. Ook in het hoogseizoen. Want door bijvoorbeeld gebruik te maken van vroegboek voordeel en een accommodatie te kiezen buiten het skigebied voorkom je dat de kosten “de pan uitrijzen”.

Sunweb Wintersport - Meer dan 220 bestemmingen

Stadswandeling Appingedam; het Venetië van het Noorden

Ben jij weleens in Appingedam geweest? Er zijn van die steden die je alleen kent van naam, maar waar je zelf nog nooit bent geweest. Appingedam is ook zo’n stad die nog ontdekt moet worden. Een stadswandeling is dan een goede manier om deze ooit zo bloeiende handels- en vestingsstad nader te onderzoeken. En ook om te zien of Appingedam de titel ‘Het Venetië van het Noorden’ eer aan doet, of dat dát toch een beetje te hoog gegrepen is!

Dit waren de blogs van deze week. Morgen vind je weer een nieuw artikel op Mam is de hort op. Wil je niks missen? Volg mijn blog dan op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram. Zie ik je daar?

Fijne zondag.

Groet van Marion

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial