Onder de loep: Eurosparen

Dit keer neem ik Eurosparen “onder de loep” . Met Eurosparen-euro’s kun je sparen voor kortingen op tickets voor musicals, bioscopen, elektronica, accessoires, verzorging en nog veel meer. Maar hoe werkt Eurosparen? Bij welke producten kun je euro’s sparen en bij welke uitjes kun je je gespaarde euro’s verzilveren? Ik zoek het voor je uit. Maar ook of de website gebruiksvriendelijk is en hoe voordelig je uit bent met Eurosparen.

Wat is Eurosparen?

Ik zal eerlijk zijn: ik had nog nooit van Eurosparen gehoord. Totdat een lezer onder het artikel 14 tips waarmee je voordelig naar het museum kunt adviseerde Eurosparen toe te voegen. Omdat je met dit spaarprogramma vaak de mooiste kortingen vindt op dagjes uit. Qua musea is het aanbod misschien beperkt, maar het aanbod wisselt regelmatig.

Reacties zijn natuurlijk altijd leuk. Maar deze tip is ook nuttig. Want wat is Eurosparen? Welke merken doen mee? Waarvoor kun je sparen? Ik zoek het voor je uit.

Hoe werkt Eurosparen?

Met een account van Eurosparen kun je verschillende dingen doen.

  1. Je spaart voor korting op ruim 300 artikelen en uitjes die je vindt in de spaarshop.
  2. Je kunt gratis producten uitproberen d.m.v. geld-terug-acties.
  3. Je kunt gratis toegang tot tijdelijke superdeals en winacties krijgen
  4. Je krijgt verrassende tips over recepten, events, cadeaus en meer.

Wil je voordat je een account aanmaakt eerst even rondkijken? Dat kan. Op de website zie je hoe je je kan aanmelden, welke merken meedoen en je kunt een kijkje nemen in de spaarshop. Wil je meer informatie dan moet je een account aanmaken.

Maak een account aan

Voor het account moet je een aantal gegevens afstaan. Namelijk gegevens om te kunnen inloggen (dat kan via Facebook, maar ook met je e-mailadres en wachtwoord), je persoonsgegevens inclusief je geboortedatum (voor een verjaardagscadeautje) en als laatste, je adresgegevens (zodat het product op het juiste adres afgeleverd kan worden. Heb je alle velden gevuld dan ontvang je een mail in je mailbox waarmee je je account kan activeren. Vanaf dat moment kun je Euro(ś)sparen.

Welke merken doen er mee

Eurosparen kan wanneer je bepaalde producten koopt. Dit zijn Optimel, Mona, Chocomel en Milner. A-merken van FrieslandCampina. Die je koopt bij AH, Jumbo, Plus, Poiesz, MCD, DRG en Spar. Dus niet bij budgetwinkels als Lidl en Aldi.

Hierdoor ben je dus wel wat duurder uit. Maar goed, je hebt dan A: een kwalitatief goed product en B: je spaart de benodigde Europunten zo bij elkaar. Daarnaast zijn deze producten vaak in de aanbieding en het sparen gaat best snel.

Bij ieder product dat je koopt (in mijn geval was dat 2 pakken Campina luchtige vla voor 2,–) krijg je een code. Die code voer je in, in je Euro-spaaraccount. Nadat ik 2 codes had ingevoerd stond mijn saldo op 10,–, dat ik gelijk kon verzilveren. Voor 4 euro korting op een Pathé Midweek E-voucher, heb je namelijk 4 Euro-sparen euro’s nodig. Die korting heb je dus zo verdiend.

Korting op artikelen en uitjes

Je kunt niet alleen voor korting op bioscoopkaartje sparen, ook verschillende uitjes, hotelovernachtingen maar ook tijdschriften kun je met korting krijgen.

Bijvoorbeeld een abonnement van VT-wonen. Voor 3 nummers betaal je 21,75. Maar met 9,25 Eurosparen-euro’s, betaal je 12,50.

Geld terug krijgen

Naast sparen voor korting zijn er ook producten die je gratis kunt uitproberen. Dit zijn geselecteerde producten, die o.a. te koop zijn bij: Albert Heijn, Jumbo, Hoogvliet, Coöp en Plus.

Je kunt aan zo’n geld terugactie mee doen als je een account hebt bij Eurosparen. Daarnaast moet je het product kopen in een bepaalde periode. Wat betekent dat na de einddatum geen verzoeken meer tot uitbetaling van het aankoopbedrag in behandeling worden genomen.

Koop je een product tijdens de geld-terugactie dan heb je een code nodig (staat op het product) maar ook een kassabon. Zodat je kunt aantonen dat je het product echt hebt gekocht.

Nadat je de code hebt ingevuld via de geld-terug-actie ontvang je niet alleen het geld na 14 dagen op je rekening. Het aantal Eurosparen-euro’s wordt ook bijgeschreven bij je Eurosparen saldo.

Meedoen kan maar een keer per account, rekeningnummer én als persoon. Ook moet je in Nederland wonen en een Nederlands IBAN nummer hebben.

Wat vind ik van Eurosparen?

Ik vind het een leuk spaarsysteem. Zeker als je gewend bent om de merken die meedoen te kopen. Het is eenvoudig om een account aan te maken en de website is overzichtelijk. Als je eerst een kijkje in de spaarshop wilt nemen hoef je nog geen account te hebben. Dat vind ik fijn. Want al vind je het niets dan zit je niet aan het zoveelste inlogaccount vast.

In de spaarshop zijn verschillende categorieën, die je kunt aanvinken. Bij elk onderdeel zie je hoeveel Eurosparen-euro’s je nodig hebt en hoeveel korting je kunt krijgen. Ook zie je tot wanneer je de korting kunt verzilveren. Naast het sparen voor korting op uitjes kun je bepaalde producten gratis uitproberen.

Toch zie ik ook een paar minpuntjes.

  • Voor een account moet je je persoonlijke gegevens prijsgeven;
  • Het aanbod merken behoort tot de familie van FrieslandCampina en is daardoor niet zo groot;
  • Het zijn A-merken, die meestal duurder zijn dan huismerken;
  • Als je in de Spaarshop een categorie selecteert dan zie je een aantal onderdelen die in verschillende categorieën terugkomen.
  • Stop je met Eurosparen dan kun je je Eurosparen-euro’s niet overdoen naar het account van een ander.
  • Heb je geen internetbankieren? Dan is het niet mogelijk om op een andere manieren te betalen.

Toch wegen deze minpuntjes niet op tegen de voordelen. Ik vind Eurosparen een leuk systeem. Het is vrijblijvend en de Euro-spaareuro’s zijn lang houdbaar. Het sparen gaat snel, ook als je af en toe een product koopt waardoor je al gauw van korting kunt profiteren. En dat is mooi meegenomen.

Wat vind jij van Eurosparen? Doe jij mee met dit spaarprogramma?