vuurwerkvrij vakantiepark

Op zoek naar een vuurwerkvrij vakantiepark? Hier moet je zijn.

Zit jij voor de komende jaarwisseling ook te denken aan een huisje op een vuurwerkvrij vakantiepark? Zo eentje waar je geen last hebt van al dat geknal, de hele dag door? Ja? Dan kan ik je de hand schudden. Na de jaarwisseling van afgelopen jaren ben ik een beetje klaar met het geknal waar geen eind aan leek te komen. En mijn hond helemaal. Dus ben ik op zoek naar een vakantiepark waar geen vuurwerk wordt afgestoken.

Bij welk vuurwerkvrij vakantiepark moet je zijn?

Helaas is het aanbod vuurwerkvrije vakantieparken niet erg groot en is een huisje huren niet echt voordelig. Toch zijn er vakantieparken waar vuurwerk afsteken verboden is. Ik heb er 10 gevonden waar vuurwerk afsteken niet toegestaan:

  1. TopParken
  2. Ruwinkel
  3. Landal GreenParks
  4. RCN
  5. Roompot
  6. Parkvakanties
  7. Hogenboom
  8. Bungalowspecials
  9. Vakantiehuis omheindetuin
  10. Natuurhuisje

Hoewel een aantal bekende vakantieparken verklaart ‘vuurwerkvrij’ te zijn kunnen zij niet garanderen dat je zo hier en daar wel wat geknal hoort. Omgevingsgeluiden kunnen namelijk niet uitgesloten worden.

1. TopParken

TopParken.nl heeft 14 vakantieparken op verschillende plekken in Nederland waarvan  er 10 vuurwerkvrij zijn. Je vindt deze parken op de Veluwe, in het zuiden des lands maar ook aan de kust. Er zijn zelfs parken bij die een speciaal hondenbuffet hebben.

2. Vakantiepark Ruwinkel

Bij vakantiepark Ruwinkel staat rust voor iedereen hoog in het vaandel dus ook tijdens Oud en Nieuw. Daarom is het op dit park niet toegestaan om vuurwerk af te steken tijdens de jaarwisseling. Sterretjes zijn wel toegestaan.

Helaas hebben de medewerkers van vakantiepark Ruwinkel niet de mogelijkheden om controles  uit te voeren op en rond het park. Er kan dus niet gegarandeerd worden dat er in de omgeving geen vuurwerk wordt afgestoken. Het dorp Scherpenzeel ligt op 3 kilometer afstand. Daar geldt (nog) geen vuurwerkverbod.

3. Landal GreenParks

Ook bij Landal kun je terecht als je niet van vuurwerk houdt. Op onderstaande parken is vuurwerk afsteken uit den boze:

Op het park wordt normaal gesproken gehandhaafd en is er tijdens de jaarwisseling toezicht en controle. Maar ook bij Landal kan geen garantie worden afgegeven dat er in de omgeving van het park ook geen knal- of siervuurwerk wordt afgestoken.

4. RCN

Bij Recreatiecentra Nederland ook wel RCN genoemd kun je op een aantal parken knalvrij het nieuwe jaar in. Op RCN de Noordster, de Jagerstee en op RCN De Potten is het verboden om vuurwerk af te steken.

5. Roompot

Roompot vakanties biedt een ruime keuze aan accommodaties waaronder luxe villa’s en bungalows én een aantal zijn tijdens de jaarwisseling vuurwerkvrij.

6. Parkvakanties

In Villapark De Weerribben, Waterpark Belterwiede, Vakantiepark Giethoorn, de Laurenshoeve, Hof van Salland en in Résidence Koningshof,  kun je vuurwerkvrij overnachten. De vakantiehuisjes van Parkvakanties liggen aan het water, in het bos of aan de rand van de duinen.

7. Bungalowspecials

Op  de website van Bungalowspecials  vind je een overzicht van vuurwerkvrije parken die zorgen dat je met Oud en Nieuw samen met de hond je rustig weg kan, zonder dat je je zorgen hoeft te maken voor harde knallen.

Een aantal van de genoemde parken op Bungalowspecials kom je echter ook tegen bij andere aanbieders. Soms  ook voor een andere prijs. Vergelijken kan dus geen kwaad.

8. Hogenboom vakantieparken

In een afwisselend landschap van bos, graslanden en heide vind je het kleinschalige Buitengoed Drentse Vennen een vuurwerkvrij vakantiepark dat onderdeel is van Hogenboom vakantieparken, waar je zonder knallen het nieuwe jaar in kan gaan.

Hou je van kamperen en ben je in het bezit van een caravan die ook gedijt onder winterse omstandigheden?  Dan is  camping Loodsmanduin wellicht een optie. Camping Loodsmansduin is volledig vuurwerkvrij tijdens Oud & Nieuw. De camping ligt in de breedste duinenrij van Texel en is omringd door natuur. Van vuurwerk geen last!

9. Natuurhuisje

Ook bij Natuurhuisje vind je onderkomens die onder de noemer “vuurwerkvrij” vallen. Zeker in de huisjes in the middle of nowhere zul je niet veel last hebben van het geknal rond de jaarwisseling.  Op de website staat alleen niet expliciet vermeld welke huisjes vuurwerk vrij zijn. Rest niets anders dan die website eens lekker door te spitten.

10. Vakantiehuis omheinde tuin

Wie een vuurwerkvrij vakantiehuisje of vakantiepark zoekt waar honden welkom zijn, moet ook even op de website van vakantie met hond kijken. Omdat veel van hun vakantiehuizen met omheinde tuin natuurhuisjes zijn en in de bossen of natuurgebieden liggen, zul je in de regel rond kerstmis en oud en nieuw geen last hebben van knalvuurwerk.

Hoewel ik mijn best heb gedaan om deze vuurwerkvrije parken op  te sporen kan het natuurlijk voorkomen dat er onverhoopt een fout of onvolledigheid in is geslopen. Mam is de hort op kan daarvoor niet aansprakelijk worden gesteld. Ik adviseer je ook om voor dat je gaat boeken  de website van het betreffende park goed door te lezen en  met specifieke vragen  contact met  op te nemen met het park van jouw keuze.

Ga jij voor komenden jaarwisseling een huisje op een vuurwerkvrij vakantiepark boeken?

Related Posts