en nog veel meer

Lees(ie) zondag week 8

lees(ie) zondag week 8

In deze Lees(ie) zondag zet ik alle blogs van afgelopen week nog even op een rijtje. Dus heb je geen tijd gehad om mijn blogs te lezen grijp dan nu je kans. Niet alleen de artikelen van week 8, ook de stukjes die ik op Facebook en Twitter deelde komen nog een keer voorbij. Ik wens je veel leesplezier.

Onder de loep: NS Dal Voordeel abonnement

Deze keer neem ik het Dal Voordeel abonnement “onder de loep” . Met dit NS abonnement krijg je 40% korting op je treinreis tijdens de voordeeluren, feestdagen en in het weekend. En als je 60+ bent, kun je 7 keuzedagen aanvragen, waarop je nog voordeliger kun reizen. Dat klinkt aantrekkelijk toch? Reden genoeg om uit te zoeken hoe dat werkt.

Dineren in een leerbedrijf

Toen ik in de jaren 80 in Amsterdam woonde ging ik altijd op mijn verjaardag dineren op de Middelbare Hotelschool in de Jordaan. Ik nodigde dan mijn ouders uit en een paar vriendinnen en we hadden de avond van ons leven. Na afloop van het diner betaalde ik de rekening die slechts uit een paar tientjes bestond. En dat kan nog steeds! Dineren in een leerbedrijf.

5 Dingen die ik niet heb gedaan toen ik in Friesland woonde

Als je op Google “10 dingen die je moet hebben gedaan in Friesland” intypt, verschijnen er tal van activiteiten waarvan je denkt: Dat ga ik doen. Daar ga ik beslist naartoe. Helaas moet ik na 18 jaar bekennen dat er toch dingen zijn die ik niet heb gedaan. Ondanks dat ik mij dit wel had voorgenomen. Welke 5 dingen ik niet gedaan heb toen ik in Friesland woonde, lees je in deze post.

Waarom zijn er in de HEMA geen pashokjes?

Ik had een leuk rokje gezien bij de HEMA. Dat prima te combineren was met een trui dit ik al had. En omdat maat M altijd goed is waagde ik de gok en stopte ik het rokje in die maat in mijn mandje.
Ik had het rokje eigenlijk even willen passen, maar dat kan niet in de HEMA. In de HEMA zijn namelijk geen pashokjes. Maar waarom eigenlijk niet?

Hoewel het artikel over de pashokjes een artikel is uit 2016 kwamen er toch veel reacties. Met name over de HEMA filialen waar wel een pashokje is gecreëerd. Want die schijnen er wel te zijn. Maar ook nu is het antwoord van HEMA; er is geen ruimte voor.

Over mij (en mijn blog)

Wil je weten wat ik in het dagelijks leven doe? Tot een paar jaar geleden werkte ik als secretaresse in het onderwijs. Daarna was ik aanmeldsecretaris bij één van de Natuurvriendenhuizen van het Nivon, waarvoor ik ook de PR verzorgde. Tegenwoordig ben ik vrijwilliger vormgeving bij De Kruidhof Hortus van Friesland. Waar ik mij bezighoud met het promoten van De Kruidhof op sociale media, het maken van affiches en flyers en het schrijven van teksten voor de website en de maandelijkse nieuwsbrief.
Wat doe jij voor werk of hoe vul jij je dagen? Laat gerust hieronder een reactie achter. Vind ik leuk.

Dit waren de blogs van deze week. Wil je niks missen? Volg mijn blog dan op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram. Zie ik je daar?

Fijne zondag.

Groet van Marion

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial