betalen met je mobiel

Betalen met je mobiel? Zo doe je dat

Als je op dit moment boodschappen doet probeer je dat natuurlijk zo snel mogelijk te doen. Met zo min mogelijk contacten. Contactloos betalen is één van de mogelijkheden om snel af te rekenen. Maar je kunt ook met je mobiel betalen. Hoe je dat doet vertel ik in deze post.

Betalen met je mobiel?

In winkels, supermarkten en horeca rekenen steeds meer klanten af met hun mobiele telefoon. Dat is niet alleen handig, maar ook veel sneller dan wanneer je met je pinpas betaalt. Dit zijn de voordelen van mobiel betalen:

  • Met je mobiel betalen is heel makkelijk
  • Omdat je je je mobiele telefoon (bijna) altijd bij je hebt kun je ook betalen als jij je Betaalpas bent vergeten
  • Het werkt overal waar je contactloos kunt betalen en is net zo veilig als betalen met je pinpas.

betalen met je mobiel contactloos betalen

Zo installeer je mobiel betalen

Omdat ik een betaalpas van de ING-bank heb volg ik de stappen van deze bank. Maar ik vermoed dat deze stappen ook gelden voor alle Nederlandse banken.

Heb je de app van jouw bank op je telefoon, activeer dan Mobiel Betalen vanuit de (ING) app. Je vindt deze (oranje) knop links naast het woord Overzicht. Binnen 2 minuten heb jij een digitale Betaalpas op jouw telefoon staan en kun je hem gaan gebruiken.

Mobiel betalen in de winkel

Sta je in de rij bij de kassa druk dan alvast op het icoon rechts boven in je (betaal) scherm. Dan verschijnt de tekst: Zet je scherm aan en tik je mobiel tegen het pinautomaat. Hou je mobiel bij het afrekenen op de plek waar je normaal contactloos betaalt, zodat via de camera de QR-code gescand kan worden en je kunt betalen.

Let er wel op dat het bedrag dat je moet betalen niet hoger is dan € 25,-Als het bedrag hoger is moet je nog wel je pincode intoetsen. Dit geldt trouwens ook als je in verschillende winkels bent geweest waar je kleine betalingen hebt gedaan. Als je alle bedragen optelt tot € 100 ,- of meer wordt je pincode gevraagd.

Betaal jij met je mobiele telefoon of ga jij nu met je mobiel betalen?

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.