en nog veel meer

Lees(ie) zondag week 19

lees(ie) zondag week 19

Heb je zin om wat te lezen dan zit je hier goed. In deze Lees(ie) zondag zet ik alle artikelen van afgelopen week nog even op een rijtje. Dus heb je geen tijd gehad om mijn blogs te lezen grijp dan nu je kans. Niet alleen de artikelen van week 19, ook de stukjes die ik op Facebook en Twitter deelde komen nog een keer voorbij. Ik wens je veel leesplezier.

Herdenken doe ik hier

Het is 4 mei, maar alle herdenkingen zijn afgelast. Heel jammer, want ik ging graag naar de herdenkingsplechtigheid in de Zuidoostbeemster (Noord Holland). Waar ieder jaar rond 18.00 uur in een weiland een herdenking werd gehouden. Een kleinschalig gebeuren met vooraf koffie uit plastic bekertjes en een programmaboekje dat wordt verstrekt aan de kleine groep belangstellenden. Hoewel het korte programma niet meer omvat dan een paar toespraken en het leggen van een krans en wat bloemen, was het altijd een bijzondere bijeenkomst waar ik graag naartoe ging.

Ooievaars spotten in het Reestdal

De ooievaar is terug! In het Reestdal op de grens van Drenthe en Overijssel kun je grote aantallen ooievaars spotten. Met name in de Gemeente Staphorst zie je ze in weilanden, in bomen of op paalnesten zitten. Maar ook bij particulieren in de tuin, waar ze broeden en hun jongen grootbrengen. Je leest er alles over in de blogpost Ooievaars spotten in het Reestdal

Help ik ga verhuizen. Waar moet ik allemaal aan denken?

Je moet aan zo veel dingen denken als je gaat verhuizen. Vandaar dat ik in deze blogpost beschrijf waar ik tegenaan liep toen ik vorig jaar ging verhuizen. Maar ook welke tips heel handig zijn. Doe er je voordeel mee. Misschien heb jij er wat aan als je gaat verhuizen.

Onder de loep: Natuurhuisje.nl

Volgens mij kunnen we niet wachten om weer een weekendje weg te gaan. Een Natuurhuisje huren is dan een goede optie. Omdat de vakantiewoningen van Natuurhuisje.nl midden in de natuur liggen kun je de meeste huisjes boeken zonder dat er een sleuteloverdracht plaatsvindt. En dat is handig in tijden van corona.

Slapen in een Restinn. Een hotelhuisje midden op het platteland

Een andere optie voor een weekendje weg is overnachten in een Restinn. Tijdens onze fietstocht over de Westfriese Omringdijk sliepen wij in zo’n bijzondere bed & breakfast op het platteland. Het hotelhuisje met  fijne bedden, een zitje, eigen koelkast, badkamer en terras. En ook nog eens gunstig gelegen aan de fietsroute.

Sta jij ook te popelen om weer ‘de hort op’ te gaan? Op mijn blog  probeer ik je te inspireren hoe je straks simpel weg kunt gaan voor niet te veel geld, zodat je er weer helemaal tegenaan kunt.
Je vindt hier artikelen over: hoe je een voordelig hotel kunt vinden, wat je krijgt voor een citytrip van een paar dagen, maar ook over de houdbaarheid van een cadeaubon en waarom het verstandig is om je bonnetjes te bewaren. Daarnaast vind ik het leuk om activiteiten in mijn eigen omgeving te belichten; want ook in het Noorden is veel te beleven.

Dit waren de blogs van deze week. Wil je niks missen? Volg mijn blog dan op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram. Zie ik je daar?

Fijne zondag,

Groet van Marion

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial