en nog veel meer

Lees(ie) zondag week 20

Lees(ie) zondag week 20

Op zondag zet ik in de toepasselijke rubriek Lees(ie) zondag alle artikelen van afgelopen week nog even op een rijtje. Dus heb je geen tijd gehad om mijn blogs te lezen grijp dan nu je kans. Niet alleen de artikelen van week 20, ook de stukjes die ik op Facebook en Twitter deelde komen nog een keer voorbij. Ik wens je veel leesplezier.

Onderhoud een route van het Recreatieschap Drenthe

Wist je dat het Recreatieschap Drenthe ongeveer 50 eigen wandelroutes en fietsroutes beheert die door vrijwilligers worden onderhouden? Die controleren of de route klopt, checken of er bordjes ontbreken, maar ze maken ook de borden schoon, zodat de route waarnaar de borden verwijzen weer duidelijk zichtbaar is. Je leest er alles over in dit artikel.

Gratis straatkunst in Groningen

Wie houdt er nou niet van gratis. En dat komt goed uit want in sommige plaatsen is zo veel te zien dat je helemaal niet naar een museum hoeft te gaan om kunst te bekijken. Zo ook in Groningen waar je tijdens je wandeling of fietstocht door de stad ruim 400 beelden en andere kunstuitingen tegen kunt komen. Gewoon op straat, dus helemaal gratis te bewonderen. Benieuwd? In Gratis straatkunst in Groningen lees je er meer over.

Help we mogen ‘de hort weer op’

Sinds de gedenkwaardige toespraak van onze minister president op 12 maart jl. zijn de recreatiesector en de horecabranche in een diep dal gestort. En daar heb ik best last van gehad. Wat ik baalde toen ik een streep moest zetten door de leuke uitjes die in mijn agenda stonden. Dat ik geen plannen meer kon maken voor een leuk weekendje weg, niet even een kop koffie of een biertje kon nuttigen op een leuk terras en niet met mijn museumkaart naar het museum kon. Dat gaat binnenkort veranderen. Door de versoepeling van de coronamaatregelen mogen wij vanaf 1 juni de ‘hort weer op’. Maar wil ik dit ook?
En hoe zit dat met jou? Heb jij al zin in het ‘nieuwe normaal?

Zomer in Fryslân: laarzenpaden

Op de grens van Fryslân en Groningen vind je een aantal natuurroutes van Staatsbosbeheer, ook wel laarzenpaden genoemd. Wandelroutes die dwars door de weilanden lopen en waar je spontaan heel veel moois kan tegenkomen. Zoals een ree met jong, die ik op een gewone woensdag in mei spotte toen ik “het Pettenpad” liep.

Nog even en dan heb ik 1000 volgers op de Facebookpagina van Mam is de hort op! Geweldig. Zo leuk dat zo veel mensen mijn blog hebben gevonden.  Behoor jij tot die nieuwe volgers en wil je meer van mij weten. Hoe ik heet? Waar ik woon? Waar de naam “de hort op” vandaan komt? Waar ik over schrijf?  Je leest het allemaal in over mij en mijn blog.

Dit waren de blogs van deze week. Wil je niks missen? Volg mijn blog dan op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram. Zie ik je daar?

Fijne zondag,

Groet van Marion

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial