en nog veel meer

Lees(ie) zondag week 25

lees(ie) zondag week 25

In deze Lees(ie) zondag zet ik alle artikelen van afgelopen week nog even op een rijtje. Dus heb je geen tijd gehad om mijn blogs te lezen grijp dan nu je kans. Niet alleen de artikelen van week 25, ook de stukjes die ik op Facebook en Twitter deelde komen  in deze Lees(ie) zondag nog een keer voorbij. Ik wens je veel leesplezier.

Gebruik maaltijdpakketten zonder ze te kopen

Ik zie regelmatig advertenties van HelloFresh voorbijkomen. Toch zijn deze gemaksdozen niets voor mij. Niet alleen omdat ik ze duur vind, maar omdat ik zelf een creatieve kookster ben en graag nieuwe recepten uitprobeer. En het liefst budget vriendelijk natuurlijk. Ik laat me daarom wel inspireren door de inhoud van zo’n samengesteld pakket en geef er dan mijn eigen draai aan. Want met een beetje creativiteit kun je zelf een “HalloVers” maaltijd op tafel zetten.

Handbagage, wat is dat precies?

Ga je op vakantie met het vliegtuig en mag je op je vlucht alleen handbagage meenemen? Dan is het handig om te weten wat je wel, maar ook wat je niet mag meenemen aan boord? In dit artikel leg ik uit wat handbagage precies inhoudt.

Reisartikelen.nl

ReizenOp zoek naar een stedentrip? Check dan eerst deze 10 sites

Na maandenlang thuis zijn willen we ‘de hort weer op’. Geldt dat ook voor jou en ben je op zoek naar een stedentrip? En zie je zo veel aanbiedingen, dat je door de ‘bomen het bos niet meer ziet’. Check dan eerst deze 10 sites. Dan weet je gelijk waar je een leuke aanbieding kunt scoren, maar ook waarin ze met elkaar verschillen.

Gestoken door een hoornaar

Vorig jaar ben ik gestoken door een hoornaar. Een enorme wesp die ik aanzag voor een motvlinder. Het was rond 22.00 en ik wilde net naar bed gaan toen ik op de muur achter de bank een insect ontdekte.
Het beestje had de grootte van een motvlinder in slapende toestand. En ik dacht dan ook dat het een motvlinder was. Die kom ik weleens meer tegen, en dan maak ik van mijn handen een kommetje. Leg die over het beestje heen, doe ze dicht, loop naar buiten waarnaar het beestje gewoon wegvliegt. Dat wilde ik nu ook doen. Maar dat verliep anders.

Op de fiets naar Giethoorn en weer terug

Bij Giethoorn denk je misschien niet aan fietsen. Toch kun je via een mooie route het Venetië van het Noorden bereiken. Je fietst door een groot deel van Nationaal Park Wieden-Weerribben en je passeert een paar bijzondere waterdorpjes. In het artikel Op de fiets naar Giethoorn en weer terug lees je alles over deze prachtige fietsroute.

Zomer in Fryslân: de pontjesroute

Op mijn blog vind je meer mooie fietsroutes. Bijvoorbeeld De pontjesroute in het Friese merengebied. Deze fietsroute, die onderdeel is van de 8 van Grou in een begrip in Fryslân. Die dankt haar naam aan de twee lussen die de fietsroute maakt. Met een beetje fantasie zie je dat deze 2 lussen een 8 vormen. En omdat je op verschillende plaatsen per pont wordt overgezet, wordt de route ook wel ‘pontjesroute’ genoemd.

De hort op tijdens de corona zomer. Tips van 3 bloggers

We mogen ‘de hort weer op’! Vakantie vieren kan weer. Toch wordt deze zomervakantie niet zo zorgeloos als we gewend zijn. Daarom heb ik voor het artikel De hort op tijdens de corona zomer’  de bloggers Yvonne Dijkstra, Lodi Kolhoop-Boonstra en Jeannet van der Knaap gevraagd naar hun tip om de corona zomer door te komen Waarom? Hun blogs passen volgens mij goed bij wat de lezers van Mam is de hort op aanspreekt. Daarnaast is het misschien leuk voor de lezers van Mam is de hort op, om met deze 3 blogs kennis te maken.

Met de auto naar Schiphol. Waar laat je je auto?

Ga je op vakantie met het vliegtuig? En vertrek je van Schiphol? Waar parkeer je dan je auto? En wat kost dat niet? Ik heb verschillende mogelijkheden uitgezocht. En omdat ik alle informatie niet voor mezelf wil houden heb ik die verwerkt in deze blogpost.

Dit waren de blogs van deze week. Wil je niks missen? Volg mijn blog dan op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram. Zie ik je daar?

Fijne zondag,

Groet van Marion

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial