en nog veel meer

Lees(ie) zondag week 26

lees(ie) zondag week 26

Het is weer zondag: Lees(ie) zondag. Vandaag zet ik weer alle artikelen van afgelopen week op een rijtje. Dus heb je geen tijd gehad om mijn blogs te lezen grijp dan nu je kans. Niet alleen de artikelen van week 26, ook de stukjes die ik op Facebook en Twitter deelde komen  in deze Lees(ie) zondag nog een keer voorbij. Ik wens je veel leesplezier.

Fietsnetwerk apps? Welke gebruik jij en wanneer?

Ik fiets veel de laatste tijd. En bij een fietstocht gebruik ik meestal een fietsnetwerk app. Ik heb er dan ook 3 op mijn mobiel staan: het Fietsroutenetwerk, het Fietsnetwerk én Route.nl. Maar wat zijn de verschillen tussen deze fietsnetwerk apps. Wanneer gebruik je de ene en wanneer de andere? Dat zocht ik voor je uit. Het resultaat lees je in deze blogpost. 

Zo parkeer je je auto op een Q-park

Wat baalde ik toen ik op een zaterdagochtend op weg was naar een afspraak en mijn auto ermee stopte. Gelukkig was ik in de buurt van een station dus kon ik mijn reis per trein vervolgen. Maar toen ik het Q-Park P+R terrein op wilde rijden stuitte ik op een slagboom en een bord met instructies. Wat nu? Op het eerste gezicht waren deze instructies zo onduidelijk dat ik linea recta omkeerde om elders, weliswaar veel verder mijn auto te parkeren.
Raakte ik destijds een beetje in paniek. Als ik nu rustig de “gebruiksaanwijzing van een Q-park” lees dan is het allemaal heel eenvoudig.

Hou ik een zomerstop? Ja of nee?

Ga ik deze zomer een zomerstop inlassen? Ja of nee? Even helemaal geen blog(stress) of heel ver vooruit plannen tijdens de vakantieperiode. Het klinkt aantrekkelijk maar ……… Ik doe het niet. Ik ga lekker door met bloggen deze zomer. In deze post vertel ik waarom.

Dokkum moet je een keer doen

Het is alweer een tijdje geleden dat ik in Dokkum was: de laatste doorkomst plaats, vóórdat de finish van de Elfstedentocht wordt bereikt. In 2016 ben ik begonnen met mijn tocht langs de Friese elf steden, die ik belicht vanuit Hollands perspectief. Nu staan er nog 2 op mijn lijstje: Franeker en Bolsward. Want na vandaag heb ik ook Dokkum gedaan en kan ik deze stad van mijn lijstje afstrepen.

Het geheim van lekkere kruidenboter

Mijn recept voor eigengemaakte kruidenboter heb ik vaker gedeeld. Toch wil ik je dit recept niet onthouden want deze is gewoon heel lekker. Zeker als je een paar blaadjes munt toevoegt!

Kip Cajun salade naar een recept van la Place

En als we het dan toch over (stokbrood met) kruidenboter hebben. Deze Kip Cajun salade is heerlijk als maaltijdsalade tijdens warme dagen! Het recept dat staat op de website van @Laplace Restaurant heb ik voor je uitgewerkt. Hiermee kun je gelijk aan de slag.

Echt kamperen doe je in een De Waard

Nog even en we kunnen weer kamperen. Niet dat ik dat ga doen deze zomer. Maar vroeger kampeerde ik altijd in een tent. Dat is er voor mij maar één: een De Waard. Maar de De Waard tenten lijken een uitstervend ras te worden. Je ziet ze nog maar zelden op de camping. Terwijl er vroeger toch een hele hype rondom deze tenten was. Als je een De Waard had, dan kampeerde je pas echt!
Hou jij van kamperen? En doe je dat in een tent of in een caravan?

Kampeerwereld Hendriks

Help ik krijg reclame voor de traplift! Wat moet ik ermee?

Op een bepaalde leeftijd krijg je ze in je mailbox: reclame voor de traplift. Mailtjes waar je helemaal geen boodschap aan hebt en die je gelijk weg klikt. Want zo oud ben je nou ook weer niet. Daarnaast ben je nog goed ter been. Dus weg ermee!
Maar als je op latere leeftijd zelfstandig thuis wil blijven wonen en je slaapkamer en badkamer op de eerste verdieping zijn. Dan is het wel fijn als je veilig de trap op en af kunt. Is dat niet het geval dan kan een traplift uitkomst bieden.

Op zoek naar een vuurwerkvrij vakantiepark? Hier moet je zijn

Tijdens de komende jaarwisseling mag er niet meer geknald worden. Toch verwacht ik dat niet iedereen zich hieraan zal houden. En er toch weer veel en lang geknald gaat worden aan het eind van het jaar. En daar heb ik geen zin in. En onze hond helemaal niet. Vandaar dat ik op zoek ben gegaan naar een vuurwerkvrij vakantiepark voor de komende jaarwisseling? In deze post vind je een aantal mogelijkheden.

Ontdek de beste bungalow deals bij BungalowSpecials

Dit waren de blogs van deze week. Wil je niks missen? Volg mijn blog dan op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram. Zie ik je daar?

Fijne zondag,

Groet van Marion

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial