Voordelig naar het museum

14 tips waarmee je voordelig naar een museum kunt

Een museum bezoeken is niet goedkoop. Want als je af en toe een cultureel dagje doet, ben je vaak niet in het bezit van museumkaart waarmee je gratis naar binnen kunt. Toch kun je met bepaalde acties voordelig naar een museum. Zonder dat je daarvoor een museumkaart of Vip-kaart nodig hebt. 

Voordelig naar het museum

Musea duur? Niet als je het een beetje uitkient. Er zijn namelijk altijd mogelijkheden om voordelig een museum of tentoonstelling te bezoeken. In dit artikel geef ik je 14 tips waarmee je voordelig naar een museum of tentoonstelling kunt gaan of van een dagje uit kunt genieten.

1. Kruidvat museumweken | NIEUW

Nieuw zijn de museumweken van het Kruidvat. Als je tussen 5 en 25 oktober 2020 bij het Kruidvat of op Kruidvat.nl een toegangskaartje koopt betaal je voor personen vanaf 13 jaar €4,99 en voor kinderen t/m 12 jaar slechts €2,49 per kaartje. Elk kaartje is geldig t/m 31 december 2020. Op museumactie.vrijetijd.nl kies je vervolgens één van de deelnemende musea. Je voert je actiecodes en de gevraagde gegevens in en daarna kun je de toegangskaarten downloaden. Daarna hoef je de toegangskaarten alleen nog uit te printen en mee te nemen naar het museum. Bij de ingang wordt je toegangskaart gescand en kun je naar binnen.

Tot 2018 organiseerde supermarktketen Lidl  jaarlijks een museumactie. Als je in een bepaalde periode voor 10,– boodschappen deed en de kassabon bewaarde kon je voor slechts 1,– per persoon een museum bezoeken. Er zaten hele bekende musea bij zoals het Groninger museum en museum de Fundatie in Zwolle. Dus als je het een beetje uitkiende dan plande je in die periode je museumbezoek. Maar de laatste jaren worden de museumweken van Lidl niet meer gehouden. Want ik krijg steevast het antwoord ‘hou de website in de gaten’ als ik vraag of er weer een museumactie komt.

2. Als je klant bent bij een bepaalde banken

Heb je een rekening bij de RABO-bank of bij de ING? Dan krijg je in sommige gevallen korting op je bezoek aan een museum. Het komt regelmatig voor dat banken of bedrijven tentoonstellingen sponsoren en jij als klant, met korting naar binnen mag.

3. Dagje uit actie van Jumbo

De dagje uit actie van Jumbo Supermarkten is een jaarlijks terugkomend gebeuren waaraan ook musea meedoen. Met de munten die je in een bepaalde periode bij je boodschappen krijgt kun je heel wat korting krijgen op de toegangsprijs van de bepaalde musea.

4. Open monumenten dag

Elk jaar in het tweede weekend van september zijn duizenden prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt en deel te nemen aan de vele activiteiten die georganiseerd worden.

5. Groupon

Op de website van Groupon vind je tickets met echt flinke kortingen. Het aanbod is niet groot, maar wel gevarieerd en de aanbiedingen wisselen regelmatig. Hou deze website dus in de gaten.

6. HEMA museumactie

Ook HEMA heeft regelmatig aanbiedingen waarmee je voordelig naar het museum kan. Zoals de Trein + museumactie. Voor 25,– euro per persoon krijg je toegang tot een van de 10 musea die meedoen aan deze actie en reis je gratis met de trein er naartoe.

7. Dagje weg

Op Dagje weg vind je een ruim aanbod aan tickets voor musea én tentoonstellingen. Kijk eens op de website. Je bent altijd voordeliger uit.

8. ANWB

Ben je lid van de ANWB? Dan kun je met korting naar een aantal musea. Waaronder het Museum van de 20ste eeuw in Hoorn en Corpus in Oegstgeest. Maar als ANWB-lid kun je ook voordelig attractieparken bezoeken.

9. Dagtickets

Ik had er nog nooit van gehoord maar ook Dagtickets werkt samen met diverse bekende musea. Let er wel op dat je tickets die je via deze site koopt niet altijd voordeliger zijn dan aan de kassa van het museum.

10. Uit met korting

De naam zegt het al. Met Uit met korting krijg je korting op heel veel musea, die op alfabetische volgorde op de website worden gepresenteerd.

Check voordat je een ticket bestelt, de prijs die je betaalt als je je toegangsbewijs rechtstreeks bij het museum bestelt. Voor het Rijksmuseum ben je namelijk niet voordeliger uit als je bij Uit met korting je ticket bestelt.

BankGiro Loterij

11. Kortingkaartjes

Ook op Kortingkaartjes.nl vind je een compleet overzicht van alle kortingen op heel veel dagjes uit.

12. Dagaanbiedingen

Bepaal je liever zelf de prijs en hou je wel van een gokje? Ook op Dagaanbiedingen die onderdeel zijn van Ticketveiling kun je zelf bepalen wat je over hebt voor een museumbezoek.

Het kan helaas gebeuren dat genoemde aanbiedingen niet meer beschikbaar zijn.

13. Actie van de Dag

Actie van de Dag is de dealsite die voor jou elke dag goede deals online zet. Samen met reisaanbieders, pretparken, hotels, wellness-aanbieders, restaurants en nog veel meer partners zorgen we er voor dat de alle scherpste aanbiedingen online staan! En daar zijn ook musea bij. Dagelijks worden verschillende, unieke acties met een scherpe prijs aangeboden in combinatie met beperkte voorraad.

14. VIP kaart van de BankGiro Loterij

Ben je lid van de BankGiro Loterij dan speel je niet alleen mee voor mooie prijzen maar dan heb je ook een VIP-kaart waarmee je gratis een groot aantal musea kunt bezoeken.

Zo zie maar dat wanneer je sporadisch naar het museum gaat een rondje langs een van deze aanbieders je veel voordeel kan opleveren.

Ken jij nog andere websites die leuke korting geven op musea, tentoonstellingen en leuke dagjes uit?

Related Posts

4 thoughts on “14 tips waarmee je voordelig naar een museum kunt

  1. Heel mooi overzicht! Eurosparen kun je ook nog toevoegen, totnogtoe vind ik daar vaak de mooiste kortingen op dagjes uit. Qua musea is het aanbod beperkt, maar het wisselt wel (op dit moment bijv. Corpus en Aviodrome, geen ‘klassieke’ musea).
    Eurosparen kan bijv. met Optimel, Mona, Chocomel en Milner. Dus dat is wel een voorwaarde, maar goed, je spaart de benodigde europunten zo bij elkaar. Het is in dat opzicht redelijk vergelijkbaar met de voorwaarde om (tijdelijk) bij Lidl of Jumbo je boodschappen te doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.