Met welke nieuwe tijdsbesteding ga jij de verveling te lijf?

Het ziet er naar uit dat we de komende maanden niet ‘de hort op’ kunnen. Zeker niet als je hierbij denkt aan de activiteiten waarover ik meestal schrijf op dit blog. Toch hoeven we ons niet te vervelen tijdens de zogenaamde lockdown. Er zijn genoeg nieuwe tijdsbestedingen waarmee je de verveling te lijf kunt gaan als je vaker thuis moet blijven. Maar ook kunt doen als je 1,5 meter afstand moet houden of met een mondkapje op.  

We moeten thuisblijven

Sinds de toespraak van onze premier zitten de meesten van ons thuis. De niet-essentiële winkels zijn dicht, we worden dringend geadviseerd thuis te werken, onze kinderen mogen niet meer naar school en ook onze reisbewegingen moeten het ontgelden. We zitten in een lockdown. We kunnen niet shoppen, niet meer naar musea en de horeca, die is al weken dicht. Zelfs naar de bouwmarkt mogen we niet meer. Ook ons laatste doe-het-zelf project, wat alleen nog een likje verf nodig heeft, moet nog even 5 weken wachten. Dus moeten we op zoek naar een nieuwe tijdsbesteding waarmee we de verveling te lijf kunnen tijdens de lockdown.

Met welke nieuwe tijdsbesteding ga jij de verveling te lijf?

Toch zijn er dingen die je nog steeds kunt ondernemen. Ook tijdens de lockdown. Daarnaast zijn er ook activiteiten die je thuis kunt doen. Op de website van het Dagblad van het Noorden vond ik 22 tips om de verveling tegen te gaan tijdens de lockdown. Van die anti verveeltips heb ik 8 nieuwe tijdsbestedingen gekozen, die je tijdens de lockdown kunt doen.

1. Leer een instrument bespelen

Het zou niet zo snel in me opkomen, maar je kunt tijdens je verplichte huisarrest leren een instrument te bespelen. Op YouTube vind je veel tutorials die je bij de hand nemen. Daarnaast zijn een ukelele en gitaar heel betaalbare instrumenten om mee te beginnen en online te bestellen.

2. Vissen

Ik heb het nooit zo begrepen; van die mannen die voor dag en dauw in hun eentje met een hengel aan de waterkant zitten. Maar het schijnt heel rustgevend te zijn. Vissen is dus populair in coronatijd; bij ouderen, maar ook bij jongeren. ‘Mijn vader heeft me geleerd hoe je de werphengel gebruikt.’ lees ik in een artikel van het Parool.

3. Fotograferen

Tijdens een wandeling, maar ook als ik ’s ochtends de hond uitlaat zijn er vaak momenten die ik wil vastleggen. En dat kan prima met je smartphone. Ook daarmee lukt het om een mooi plaatje te schieten. Daarnaast vind je op internet wel tips die je verder kunnen helpen zoals in fotograferen voor beginners.

4. Nieuwe bestemming voor je wandeling

Heb je alle bomen in het bos wel gezien? Kies dan eens een andere bestemming voor je wandeling. Een verlaten industrieterrein zoals bijvoorbeeld de NDSM-werf, met louter loodsen en betonnen vlakte, kan heel inspirerend zijn. Of maak eens een achitectuurwandeling langs de hoge kantoorgebouwen op de Zuidas, waar Jeannet van All kinds of Things een blog overschreef.

5. Thuisbioscoop

Of kies eens samen met je huisgenoten een film en ga er echt voor zitten. Met popcorn, bier, cola en witte wijn natuurlijk.

6. Ga tekenen

Tekenen kun je op iedere leeftijd leren. Als tekenen je nieuwe tijdsbesteding wordt dan zijn er verschillende websites met instructie voor beginnende tekenaars. Een simpele manier om mensen te tekenen is met hulp van een ledenpop. Zo’n houten ledenpop koop je bij Bol.com voor iets meer dan een tientje. En kan in bijna elke positie gezet worden.

7. Maak je favoriete vakantiegerecht

Hou je van koken? Kook dan eens je favoriete vakantiegerecht. Bij mij is dat Kaiserschmarnn. Want het zal nog wel even duren voordat ik dat in Oostenrijk kan eten.

8. Leer een vreemde taal

Nu we weer aan huis gekluisterd zijn, kun je ook een nieuwe, vreemde taal gaan leren. Bijvoorbeeld met Duolingo een gratis app waarmee je gratis talen kunnen leren.

Ik werd geïnspireerd voor dit stukje toen ik op Twitter een tweet voorbij zag komen van het Dagblad van het Noorden met daarin 22 tips om de verveling tegen te gaan tijdens de lockdown. Van die anti verveeltips heb ik de 8 leukste gekozen. Hiermee wil ik laten zien dat je met een beetje creativiteit je niet hoeft te vervelen nu we niet ‘de hort op mogen’.

Aan welke nieuwe tijdsbesteding ben jij begonnen om de verveling te verblijven tijdens de lockdown?

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen

14 Reacties

  1. Een leuk artikel en ik wil er best een paar afvinken. Zoals het leren van een nieuwe taal, maar dat gaat nog niet zo goed 😉
    Het fotograferen en wandelen gaat me goed af. Vooral in combinatie is die leuk en ik ben begonnen met een cursus poëzie schrijven.

  2. Ik heb geen nieuwe tijdsbesteding nodig, ik heb genoeg werk aan mijn blog haha, daar kan ik altijd mijn tijd in stoppen

  3. Wat een slimme en leuke ideeën zeg. Als ik niet gewoon had hoeven werken had ik ook zeker gegaan voor een vreemde taal of een studie of iets dergelijks. Gelukkig kan ik gewoon werken op de noodopvang van mijn kinderdagverblijf.

  4. Het begon met iets meer dozen dan ik dacht boeken en nu heb ik een handeltje. Voor de rest heb ik nooit moeite met mijn tijd invullen. En die taal leren, ik vond het maar vervelend dat ik amper Duits spreek en dus Duolingo ik. Maar voor de rest is het fotografie, lezen, bloggen en ook nog werken.

  5. Ik ben al 341 dagen Spaans aan het leren op Duolingo. Soms gaat het lekker en dan zit ik er wel een uur aan, soms heb ik totaal geen tijd en doe ik één lesje van 5 minuten. Maar wel dus elke dag. Ik ben er erg enthousiast over.

    1. Wat leuk om te horen. Ik ben begonnen om mijn engels wat bij te spijkeren. Maar ben er weer mee gestopt. Probeer nu wat vaker foto’s te maken tijdens een wandeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.