Lees(ie) zondag week 51

Het is zondag, dus ik zet alle blogs van afgelopen week nog even op een rijtje. In deze Lees(ie) zondag komen niet alleen de artikelen van week 51 voorbij, ook de stukjes die ik op sociale media deelde kun je nog eens teruglezen. Ik wens je veel leesplezier.

Even stilstaan

Toen ik maandag jl. las dat er door de te verwachte sluiting van alle niet-essentiële winkels, een run op allerlei artikelen is ontstaan, moest ik aan deze blogpost denken. Waarin ik op een mooie winterdag even stilsta bij het moois in de natuur. Maar waarmee ik ook wil laten zien dat het goed is om even stil te staan bij wat je echt nodig hebt. Of je daarvoor NU naar de winkel moet. Of dat je beter even een pas op de plaats kunt maken. Want morgen is er weer een dag. En dan zien we wel weer.

Met welke nieuwe tijdsbesteding ga jij de verveling te lijf?

Het ziet er naar uit dat we de komende 5 weken niet ‘de hort op’ kunnen. Zeker niet als je hierbij denkt aan de activiteiten waarover ik meestal schrijf op dit blog. Toch hoeven we ons niet te vervelen tijdens de zogenaamde lockdown. Er zijn genoeg nieuwe tijdsbestedingen waarmee je de verveling te lijf kunt gaan als je vaker thuis moet blijven. Aan welke nieuwe tijdsbesteding ben jij begonnen?

Variatie op stamppot boerenkool: de hartige boerenkooltaart

Ik ben gek op stamppot boerenkool. Als het aan mij ligt, eet ik het iedere week wel een keer. Maar ja, in stamppot zitten nogal wat calorieën. Dus het is net als met alcohol: geniet, maar dan met mate. En dat geldt ook voor stamppot boerenkool. Gelukkig kun je met boerenkool ook variëren. Zoals met dit recept van hartige boerenkooltaart.

Q + A Marion Stam

De Q + A voor dit artikel staat voor Question + Answer, die ik even heb “geleend” van Veronica Magazine die hier wekelijks op de mat ploft. In deze rubriek met 9 verrassende vragen en antwoorden krijg je toch een ander beeld van de persoon die je alleen maar kent van de TV. En in dit geval die je kent van Mam is de hort op. De 9 vragen uit die rubriek stel ik dit keer aan mijzelf waardoor jij mij beter leert kennen.

Onder de loep: hapjes aan huis

Nog een paar dagen en dan is het kerst. Dus dat wordt nog even stressen de komende dagen. Kies jij voor makkelijk, dan is hapjes aan huis misschien iets voor jou. In deze post neem ik Hapjes aan Huis “onder de loep” en zoek uit wat je kunt verwachten als je van deze online bestelservice gebruikmaakt. Maar ook of de website gebruiksvriendelijk is en of je voordelig uit bent met een Hapjes aan Huis-arrangement. Ook kijk ik of er geen addertjes onder het gras zitten als je via Hapjes aan Huis een bestelling doet.

Dit is waarom ik een natuurhuisje zo leuk vind

Wil je er in het nieuwe jaar een paar dagen tussenuit, maar niet te ver van huis en in een natuurlijke omgeving? Dan is natuurhuisje misschien iets voor jou.

Dit waren de artikelen van week 51. Wil je niks missen? Volg mijn blog dan op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram. Zie ik je daar?

Fijne zondag, groet van Marion

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.