Mijn kerst tijdens de lockdown

Kerst in 2020, is kerst tijdens de lockdown. En dat vind ik eigenlijk helemaal niet zo erg. Ik wil namelijk geen kerstdiner dat thuisbezorgd wordt, laat staan dat ik het moet ophalen. Op eerste kerstdag lekker met elkaar koken vind ik eigenlijk veel leuker. Tweede kerstdag maken we de restjes op en ga ik genieten van de top 2000. Dat is voor mij kerst, ook tijdens de lockdown.

Mijn kerst tijdens de lockdown

Twee jaar geleden schreef ik de blogpost Wat betekent Kerstmis voor jou en kwam tot de conclusie dat het eigenlijk niet uitmaakt hoe je kerstmis viert. Dat je je niet moet laten leiden door commercials met idyllische plaatjes van harmonieuze gezinnen in fraai gestylede huizen. Maar dat je gewoon dingen moet doen die bij je passen en waar je je goed bij voelt. Dat is eigenlijk dit jaar niet anders. Hoewel er nog steeds mensen zullen zijn die met kerstmis uit gaan pakken (zo zijn de kerstbuffetten die vers zijn bereid niet aan te slepen) houden de meeste mensen het klein. Komen er een paar gasten en wordt er lekker eten gekookt. Zo ook bij ons. En dat vind ik prima.

En de dagen daarna

De dagen daarna doen we lekker rustig aan. Eten we de restjes op van eerste kerstdag. Scoren we misschien nog wat extra hapjes die op de datum zijn en voor een spotprijs van de hand gaan. Gaan we een beetje bankhangen, films kijken, een lekkere wandeling maken (met een thermoskan Glühwein of warme choco omdat de horeca gesloten is) en maandag vertrekken we naar een vuurwerk vrij vakantiepark om de jaarwisseling door te brengen.

Ik wens je fijne kerstdagen toe. Blijf gezond, hou vol, gelukkig Nieuwjaar. Vergeet niet dat op een dag alles weer normaal is en dat we weer ‘de hort op’ kunnen.

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.