Plan een wandeldate

Plan een wandeldate, nu we niet mogen afspreken

Plan een wandeldate, nu we binnenshuis niet met elkaar kunnen afspreken. Want volgens de Rijksoverheid mag je buiten met maximaal 2 personen wel iets met elkaar ondernemen. Dat is weliswaar niet veel, maar het is altijd meer dan elkaar helemaal niet zien.

We willen elkaar weer zien

Het zal voor meer mensen gelden, maar ik heb mijn beste vriendin die in Amsterdam woont, al maanden niet gezien. Wat ook geldt voor mijn broer en mijn schoonfamilie, die allemaal in het midden van het land wonen. Want nu we thuis (zowel in huis als in de tuin of op het balkon) slechts 1 persoon per dag mogen ontvangen, loont het niet om voor een bezoekje een lange reis te ondernemen. Dus blijft het bij app- en telefoonverkeer.

Plan een wandeldate

Maar waarom plan je geen wandeldate, nu je niet bij elkaar langs mag gaan. Want dat mag namelijk wel. En zo kwam het dat mijn vriendin en ik, na ons laatste telefoontje een afspraak maakten om samen te gaan wandelen. We prikten een datum en gingen op zoek naar een wandelgebied wat een beetje tussen Amsterdam en Meppel in ligt. Zodat wij allebei maar een uurtje hoeven te rijden.

Tips voor een geslaagde wandeldate

Ga je op wandeldate? Maak er dan een feestje van. Met de volgende tips gaat dat zeker lukken:

  • Kies een plek waar je gemakkelijk, en het liefst gratis je auto kunt parkeren.
  • Zoek een wandelroute die past bij jouw wandeldate. Als je niet gewend bent om kilometers te wandelen dan is het niet handig om tijdens je wandeldate een route van meer dan 10 kilometer te kiezen.
  • Kies een wandelroute die zowel start als eindigt bij de parkeerplaats.
  • Vermijd drukke wandelroutes. Op de website van Staatsbosbeheer staat een overzicht van onbekende wandelstreken. Ook op Wandel.nl vind je een lijst met rustige wandelgebieden.
  • Of stel met behulp van knooppunten zelf een route samen, die past bij jouw wandeldate.
  • Neem voor onderweg wat lekkers mee. Vul een thermoskan met warme chocolademelk, bak een taart of een bananenbrood en neem wat lekkere broodjes mee.
  • Houd er rekening mee dat met de sluiting van de horeca het lastig is om onderweg een openbaar toilet te vinden. In dit artikel lees je wat je kunt doen als je hoge nood hebt, nu alle horeca gesloten is.

Plan jij weleens een wandeldate nu we niet bij elkaar op bezoek mogen?

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.