Winkelafspraak bij de Action

Donderdag was het zover: ik kon eindelijk naar de kapper, maar ik had ook een winkelafspraak bij de Action. Ik mocht 10 minuten, gewapend met een boodschappenbriefje de Action door. En dat was na ruim 2 maanden winkelsluiting toch iets om naar uit te kijken.

Hoe werkt winkelen op afspraak bij de Action?

Vanaf deze week mag het weer: je kunt naar de Action. Niet allemaal tegelijk natuurlijk, maar sinds woensdag 3 maart mogen iedere 10 minuten 2 mensen de Action in. Maar alleen als je online een afspraak hebt gemaakt.

Je kan trouwens alleen een afspraak maken voor de 2 daaropvolgende dagen. Zo maakte ik op dinsdag een winkelafspraak voor de donderdag, maar ik had ook een afspraak kunnen maken voor de woensdag. Ook op die dag was er nog voldoende plaats. Is dat in jouw Action niet zo? Weet dan dat er elke dag om 00.00 uur weer een nieuwe dag bij komt. Dus op woensdagnacht komt de vrijdag beschikbaar, op donderdag de zaterdag en ga zo maar door. Er is dus altijd wel een momentje dat jij eindelijk weer je aankopen kunt doen bij de Action.  

Waar moet je aan denken als je gaat winkelen?

Als ik de reacties op Facebook moet geloven dan moet ik van tevoren oefenen om hard te lopen. Tien minuten winkelen in de Action is topsport. Zeker als je zonder lijstje de winkel ingaat. En dat is één van de dingen wat je zeker moet doen. Maar er is meer waar je aan moet denken als je een winkelafspraak hebt bij de Action. Zoals:

 • Bij het maken van een afspraak kun je 1 moment reserveren. Dit heet een tijdslot. Het is niet mogelijk meerdere tijdslots te reserveren. 
 • Iedere dag komen er om 00.00 uur tijdslots bij voor de volgende 2 dagen.
 • Je kunt je afspraak niet annuleren of wijzigen. Kun je plotseling niet dan moet je een nieuwe afspraak maken.
 • De afspraak is voor 1 persoon.
 • Tien minuten voor jouw winkelafspraak meld je je bij een medewerker. Die laat je de bevestigingsmail zien, geprint of op je mobiel.
 • Er is een aparte wachtrij voor ‘Winkelen op afspraak’. Ga dus niet in de Click & Collect rij staan.
 • Als je te laat bent, dan heb je echt pech. Je wordt niet meer toegelaten en moet je een nieuwe afspraak maken.
 • Tijdens het winkelen draag je een mondkapje en desinfecteer je je handen.
 • Je hebt 10 minuten de tijd om te winkelen. Als de tijd bijna voorbij is, wordt dit omgeroepen in de winkel.
 • Is je tijd om of heb je alle boodschappen in je karretje? Reken dan af bij de kassa. Het liefst met PIN, creditcard of mobiel. Maar contant of met cadeaukaart betalen is ook mogelijk.

Is 10 minuten wel genoeg om in de Action te winkelen?

Maar nu de praktijk. Tien minuten voor tijd meldde ik me bij de Action. Ik liet op mijn telefoon de bevestiging zien en ik ging in het vak “winkelen op afspraak’ staan. Dit klinkt gewichtig voor een vak van 2 personen, maar er is ook een speciaal vak voor ‘click & collect’ waar je je bestelling kunt ophalen.

Terwijl de minuten voorbij kropen (10 minuten wachten is eigenlijk best lang) stelde de medewerker een aantal vragen. Ze vroeg of we de informatie op de website hadden gelezen maar ook of we de winkel kenden. Zo niet dan vertelde ze waar je bepaalde producten kon vinden. Vervolgens kregen we allebei een winkelwagentje en na het piepsignaal mochten we de winkel in.

Maar ondanks dat je maar met 2 personen de winkel in mag: de Action is de Action. Want hoewel ik de winkelroute wel een beetje kende en de medewerker had verteld waar de dingen die ik nodig had lagen, blijft het toch een hoop gezoek. Daarnaast waren niet alle producten voorradig, dus ook tijdens winkelen op afspraak kun je misgrijpen. Bovendien is de Action volop in bedrijf en staan er (net als vóór de lockdown) altijd containers met allerlei spullen in het gangpad.

Gelukkig was de indeling niet veranderd. Alleen de kerstspullen hadden plaatsgemaakt voor paas- en tuinproducten. En daar kwam ik voor. Ik moest wat spullen hebben voor mijn moestuin, dus sloeg ik een aantal zakjes bloemenzaad in. Verder keek ik even wat aan tuinspullen in de schappen lag. Dat was nog niet zo veel, dus zit er niets anders op dan deze exercitie over een paar weken te herhalen.

Halverwege mijn shopping tour klonk weer een piep en vertelde een vriendelijke stem dat ik nog 5 minuten te gaan had. Dit was net genoeg voor de laatste dingen die op mijn lijstje stonden. Vlak voor dat de tijd om was bereikte ik de kassa. Waar ik rustig kon afrekenen en ook nog even een praatje kon maken.

Tips om zo efficiënt mogelijk te winkelen

Persoonlijk vond ik 10 minuten met 2 mensen in de winkel goed te doen. Natuurlijk is 10 minuten niet genoeg wanneer je op je dooie akkertje wilt rondsnuffelen. Maar als je net als ik ‘functioneel boodschappen doet’ dan is het prima. Zeker met deze tips om zo efficiënt mogelijk te winkelen in de Action.

 • Visualiseer van tevoren hoe de winkel in elkaar steekt. Zodat je een beetje weet waar de spullen die je nodig hebt staan. Daarnaast kun je het altijd voor dat je de winkel in gaat aan een medewerker vragen.
 • Bestudeer de website. Of juist niet. Als je het overweldigende aanbod van de Action ziet, dan wil je wellicht meer kopen dan dat je echt nodig hebt.
 • Maak aan de hand van de looproute een boodschappenlijstje. En markeer de dingen die je echt nodig hebt.
 • Ga gelijk op je doel af. Omdat er naast jou maar 1 ander persoon in de winkel is hoef je geen rekening te houden met andere mensen. Dus kun sneller lopen dan normaal.
 • Kun je iets niet vinden? Vraag het aan een medewerker en ga niet lopen te zoeken.
 • En is je lijstje langer dan de tijd die je hebt? Op de website kun je gewoon weer een nieuwe winkelafspraak maken.

Ga jij een winkelafspraak maken bij de Action of wacht je tot de winkels weer ‘gewoon’ open gaan?

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen

2 Reacties

  1. Ik vind het aanbod van Action vaak overweldigend. Maar rond deze tijd hebben ze vaak tuinspullen. Daarnaast was het een leuk uitje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.