Lees(ie) zondag week 12

Het is weer zondag: Lees(ie) zondag. In deze blogpost vind je een samenvatting van alle stukjes die in week 12 zijn verschenen zodat je deze gemakkelijk kunt teruglezen. Ik wens je een fijne zondag met veel leesplezier.

De stad versus het platteland

Ik heb in mijn leven op heel wat plekken gewoond. Ik ben geboren in Den Helder. Ging studeren in Breda. Verhuisde in de jaren tachtig naar Amsterdam en als jong stel vertrokken wij naar het midden van het land. Maar begin 2000 waren wij weer toe aan een iets nieuws: wij verhuisden naar het platteland. Wij hadden inmiddels 2 kleine kinderen, groeiden uit ons jaren dertig huisje en op werkgebied waren wij toe aan een nieuwe uitdaging. Wat doe je dan? Je zoekt een andere baan; je verkoopt je huis en je vertrekt: naar Friesland. In deze blogpost blik ik terug op ons “nieuwe leven”. Want hoe romantisch het ook klinkt: Er zit wel een groot verschil tussen de stad en het Friese platteland.

Waarom zou je je fiets verzekeren?

Vraag jij je ook wel eens af hoe groot de kans is dat je fiets wordt gestolen? Ik eigenlijk niet. Totdat ik een belletje van zoonlief kreeg omdat zijn fiets niet meer voor zijn studentenhuis stond. Gestolen. Ondanks dat de fiets met een extra slot aan een paal vaststond, hadden fietsendieven toch kans gezien om het slot open te knippen en de fiets mee te nemen. Dag fiets! En de fiets was niet verzekerd. Want waarom zou je je fiets verzekeren? Hoe je een verzekering kiest die diefstal dekt in grote steden en hoe je kunt voorkomen dat je fiets wordt gestolen lees je in deze blogpost? 

Ooievaars spotten in het Reestdal

De ooievaar is terug! In het Reestdal op de grens van Drenthe en Overijssel kun je grote aantallen ooievaars spotten. Met name in de Gemeente Staphorst zie je ze in weilanden, in bomen of op paalnesten zitten. Maar ook bij particulieren in de tuin, waar ze broeden en straks hun jongen grootbrengen. De beste plekken om ooievaars te zien vind je in deze blogpost.

Slapen in een Restinn: een hotelhuisje midden op het platteland

Een Restinn is een bijzondere bed & breakfast op het platteland. Meestal zijn het vijf tot zes vrijstaande hotelhuisjes die op het terrein staan van een agrarisch bedrijf. Een soort “logeren bij de boer” maar dan wel in een combinatie met veel comfort. In deze blogpost lees je er alles over.

Dit waren de artikelen van week 12. Wil je niks missen? Volg mijn blog dan op FacebookTwitterPinterest en Instagram. Zie ik je daar?

Fijne zondag, groet van Marion

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.