Nationale Molendag

Online activiteiten tijdens Nationale Molendag

Als ik naar het centrum van Meppel fiets kom ik 2 molens tegen: molen de Weert en molen de Vlijt. Dit is bijzonder, want er verdwijnen steeds meer molens. En dat geldt ook voor Meppel waar er van de 20 molens die er ooit waren, nog 3 maar over zijn. Op Nationale Molendag (8 – 9 mei) draait alles om molens en zijn er online verschillende activiteiten.

Online activiteiten tijdens Nationale Molendag

Ondanks dat de molens vanwege de corona crisis niet open zijn, is er op Nationale Molendag rond het tweede weekend van mei op ‘molengebied’ toch van alles te beleven. Zo is er op de website een molenquiz te vinden, waarin je je molenkennis kunt testen en een leuke prijs kunt winnen.

Verder zendt De Hollandsche Molen op zaterdag 8 mei om 11 uur een knutselprogramma van een kwartier voor kinderen uit via de website. Het filmpje is daarna te vinden op het youtube-kanaal van de vereniging.

Als het straks weer mogelijk is dan is het zeker aan te raden om eens op bezoek te gaan bij een molenaar. Van hem hoor je alles over de werking en het verleden van de molen. Neem dan ook eens een kijkje in de winkeltjes van molen. In Meppel hebben De Sterrenberg en molen De Weert een winkeltje waar je verse producten kunt vinden die in de molen zelf gemalen zijn.

Maar de molens draaien wel

Ondanks dat je de molens niet kunt bezoeken kun je er wel van genieten. Want een Nationale Molendag zonder draaiende molens is niet voor te stellen. Daarom heeft de vereniging alle molenaars in het land opgeroepen hun wind- of watermolen te laten draaien. Zodat je toch kan zien dat het voor alle molens van Nederland, ondanks alles, een vrolijk weekend is. Wil je weten waar je molens kunt vinden? Op nationalemolendag.nl kun je een aantal leuke wandel- en fietsroutes te vinden.

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.