Lees(ie) zondag week 18

Het is Lees(ie) zondag, maar ook Moederdag. Dus waarschijnlijk heb je wat meer tijd om te lezen. In deze blogpost vind je een samenvatting van alle stukjes die in week 18 zijn verschenen zodat je deze gemakkelijk kunt teruglezen. Ik wens je een fijne zondag met veel leesplezier.

De 10 mooiste wandelingen in het Dwingelderveld

In het Dwingelderveld, in de provincie Drenthe is zo’n 60 kilometer aan rondwandelingen uitgezet. De routes zijn gemarkeerd met paaltjes of zijn voorzien van een beschrijving. In deze post vind je de 10 mooiste wandelingen in het Dwingelderveld die ook toegankelijk zijn voor rolstoelen en kinderwagens. Daarnaast is de hond vaak ook welkom.

Online activiteiten tijdens Nationale Molendag

Als ik naar het centrum van Meppel fiets kom ik 2 molens tegen: molen de Weert en molen de Vlijt. Dit is bijzonder, want er verdwijnen steeds meer molens. En dat geldt ook voor Meppel waar er van de 20 molens die er ooit waren, nog 3 maar over zijn. Op Nationale Molendag die dit weekend wordt gehouden, draait alles om molens en zijn er online verschillende activiteiten. Ondanks dat de molens vanwege de corona crisis niet open zijn, is er op Nationale Molendag op ‘molengebied’ toch van alles te beleven. Wat zoal, dat lees je in deze blogpost.

Italiaanse naanpizza, met ingrediënten uit eigen tuin

Sinds ik een volkstuin heb ( op mijn instagram account @mamsmoestuin kun je een kijkje in mijn tuin nemen) bepaalt de opbrengst van mijn tuin vaak het weekmenu. Want die overdaad aan groentes moet je toch ergens in verwerken. Dus speur ik regelmatig op internet naar recepten waarin ik mijn zelf gekweekte courgettes, aubergine, kruiden, vers geplukte sla en de overrijpe tomaten kan verwerken. Zoals in deze Italiaanse naanpizza, die je ook met groente uit de winkel kunt maken.

Herdenken doe ik hier

Ieder jaar ga ik samen met mijn vader (95) op 4 mei naar deze herdenking in de Zuidoost Beemster. Ondanks dat er dit jaar geen officiële bijeenkomst was zijn we vanmiddag toch even naar dit bijzondere monument geweest.Wil je meer weten over dit monument? In deze blogpost die ik een aantal jaar geleden schreef kun je er meer over lezen.

10 tips om je e-bike veilig op de fietsendrager te vervoeren

De vakantie is begonnen. Op de snelweg zie ik veel auto’s met fietsen op een fietsendrager. De een nog zwaarder beladen dan de ander. Ik hou mij hart vast. Op sommige fietsendragers staan stadsfietsen waar de boodschappenkrat nog op het rek zit, maar ik zie ook elektrische fietsen met wapperende fietstassen. Het ziet er doodeng uit. Voor deze blogpost ben ik op zoek gegaan naar tips om je e-bike veilig op de fietsendrager te vervoeren.

Ga jij deze zomer of in de meivakantie met je gezin op vakantie in eigen land en wil je wat vermaak tijdens de autoreis? Download dan snel deze gratis autobingo, die ik speciaal voor de reis door Nederland voor je heb gemaakt.

Heerlijke vakantieparken in Nederland, België en Duitsland

Het Maarten van Rossumpad lopen

Toen ik hoorde dat Tinie een vriendin van mij, het Maarten van Rossumpad had gelopen, was mijn eerste reactie: ‘heeft die brombeer, naast een eigen TV-programma ook een eigen wandelpad?’ Het tegendeel blijkt echter waar. Het Maarten van Rossumpad is vernoemd naar de 16e-eeuwse legeraanvoerder in dienst van de Hertog van Gelre. En laat dit nou het gebied zijn waar dit pad doorheen loopt.

Dit waren de artikelen van week 18. Wil je niks missen? Volg mijn blog dan op FacebookTwitterPinterest en Instagram. Zie ik je daar?

Fijne zondag, groet van Marion

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.